Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. worrieddd

worrieddd Популарен член

Одите ли на контроли во ова време ако не е итно? Јас имам закажано редовен преглед за утре ама се размислувам да го откажам поради ова со вирусот. 32 +4 сум.

2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас денес бев за брис во 35 недела. петок треба да одам пак да ми направи последна контрола матичната (што можеше и денес ама ај).И понеделник ако имам бактерија можи пак ќе треба да одам...А и до понеделник треба и на цтг да појдам (како прв преглед и договор со доктор на одделение)....Ама не сум од ск....

3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Јас не знам кои брисеви сега ќе ми ги проверуваат рано ми е уште за стрептокока, а претходно проверував цервикални и вагинални. Треба утре да одам... Докторката ми рече да отидам утре. Мислев дека ќе ми одложи за две недели ама не.

LadyC likes this.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Колку силни контракции покажа? Валда не до 100 ка...инаку кај мене беше така во предходната бременост во 8 ми месец ,добив болки дома т.е ме сечеше напред и назад половината и знаев дека тоа е тоа. Отидов на цтг кај мојот доктор каде што покажа контракции до 30 незнам зошто испаничи мојот доктор и ме прати на болница,таму ме примија ми ставија инекции за зреење за бебето и инфузии со незнам какви инекции кои ги немаше во болницата (сама ги набавував) за намалување на контракциите. Лежев 1 недела и ме пуштија дома,исто грло затворено истерав до 9 ти месец па се породив со царски. Така да ако не се високи не паничи само повеќе одмор ..со лесно

WonderGuurl likes this.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Тие болките кои ти се јавиле во 8 месец, колку денови ги имаше и колку пати на пример на ден? И кои се бројките коинсе јавуваат на цтг (од колку мин до колку се движат мах)? Фала...

6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Луѓе одите ли вие на редовни прегледи?
    Во петок сум на скрининг, но се јавив да си закажам редовен преглед кај мојот доктор сестрата ми вика само итни случаи примаме. Како може само итни? Не ми е јасно. Наводно редуцирани им биле прегледите, одмори се користеле, ако сум сакала контакт само телефонски па ке ми кажел докторот дали ќе ме види или не. Ептен се изнервирав!!! Како е кај вас? Инаку ова е за Ремедика. Имам милион прашања што сакам да се консултирам, башка близначка бременост, а и сакам он да ме види на ехо... се разочарав некако како може да не можам да го видам докторот што ме води!!!! П.С. инаку Димчев следната недела е на одмор и има термини тек од 15.04 да знаете, ми се јавија од систина пошто им оставив контакт за вториот скрининг, но сепак кај Котларова ќе си одам..знам некој прашуваше па еве инфо.

Last edited: Apr 1, 2020
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас денеска бев во Ремедика за брис, кога се јавив им реков преглед да закажам, не ми спомнаа ништо за итни. И докторот денеска ми рече во понеделник да одам без закажување.
    Можно е твојот доктор да е на принуден одмор, па затоа да доаѓа само за итни случаи.

monka_bonbonka likes this.
  8. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Незнам, ќе видам во петок што е работава, ама на тел не ми звучеше добро организацијава:smirk:

9. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Во ремедика примаат само за скрининг?

10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Колку на ден не се сеќавам ама се намалија со инфузиите инаку мах е до 100 тогаш значи бебе излегува ,ако се чести на ова ниво значи дека треба да раѓаш јас имав ретки до 30 ,ми мереа 4-5 пати во денот ,но неколку дена предходно осеќав стврднувања на стомакот, а болки само еден ден.

lavinija28 likes this.
  11. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Здраво мамички..денес бев на ехо по последна менструација сум 36+0 а според мерките на бебето 35+1-2 значи цел недела е поназат (така е од 33 недела пред тоа беше таман со неделите) Е сега ме мачи тоа што постелката е 3 степен и досега ми беше краен термин 29.04 ама сега заради неделите ми го пиша 04.05 до кога можи бебето да се хрни нормално и ако веќе е здрел постелката има место за паника? Јас веќе се шекнав со оглед на тоа дека не сум пушач не пијам алкохол не седам во просторија каде што се пуши а постелкава сепак здрела како за пред раѓање а имам 5 недели до термин...

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Spored mene nemas potreba od griza zosto nikogas nemoze tocno tocno bas ds se izmeri kolku e plodot, a i ne e nisto strasno ne e 2 nedeli toa e samo 4ri dena. Nemam iskistvo no mislam deka nemas potreba da bides tolku zagrizena,ke si raste se kako sto treba.

13. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

За втор скрининг бев закажана Плодност , ама ради целата ситуација прегледот ми го откажаа и денес бев кај матичната таа ми направи преглед... и јас сакав да ме гледа докторот од ивф ... ама тоа е што е .. да се среди ситуацијата ќе отидам на преглед и таму,инаку докторката ме гледаше 30мин се убаво ми објасни рече бебето е добро 20+4 сум .. сега само добро мисла и да чекаме да помине ова лудило со Короната :hug:

14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Засега нема место за паника затоа што е неколку дена назад не е недели,штом постелката е зрела докторот треба да ти направи доплер да види колку има проток на крв ,кислород и храна ,кога ти е следна контрола?
    Јас бев 33та недела кога плодот одговараше на 31+6 ,рече ок ама во 36+2 одговараше за 33 та недела и одма ме прати да се породам ,бебето повеќе не се хранеше. Мое мислење ќе видиш на следната контрола колкави се мерките,сепак си во безбедна зона

babyboy1 likes this.
  15. eliii89

eliii89 Истакнат член

I mene taka za redoven pregled ama rizicna bremenot so skrateno grlo i i maticnava mi vika samo itni i ne sakase da me primi ,zedov na klinika si otidov na pregled

monka_bonbonka likes this.
  16. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Па кај матичната кај што ја следев бременоста денес ми беше последен преглед не ми спомна ништо за доплер сега секоја недела треба да одам на болница кај докторката кај која што ќе се пораѓам...и тука нервози плус не примаат пациенти трњба да му се јавиш да ги замолиш па и да ги почестиш некое € За да те прими...

eliii89 likes this.
  17. emekreme

emekreme Истакнат член

Јави им се и препрашај убаво зошто го откажале прегледот и дали друг доктор може да те прими

firequeenn likes this.
  18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Офффф...а да одиш пак кај матичнава да побараш доплер,оти кај таа што ќе се пораѓаш сигурно само цтг ќе ти прави,од кој град си?

19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Денес ги зедов резултатите од крв и ддимери.
    Утре ќе одам кај матичниот да ги види.
    Ама стварно не ми е јасно како може железото да ми е пак ниско
    На почеток од бременост ми беше 6, пијам сидерал од тогаш, го качив на 11 и од 11 за еден месец да се спушти пак на 6, а при тоа го немам прекинато сидералот.

Ќе ги ставам во спојлер резултатите, ако може некој што разбира да ги види, благодарам:l:
    20200401_233231.jpg 20200401_233245.jpg 20200401_233215.jpg
    Инаку пред 2 дена ги правев испитувањата. 27ма недела сум

20. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Од прилеп...сега и да и се јавам не верувам да ме прими оти топ е со работа другите гинеколози не рботат кој си зел одмор кој прима само итни случаи и сега кај неа покрај незините 5.000 пациентки се и од остантиве двајца