Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Follow

Follow Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Zhenski termin mi e na 24 Maj i mora da zemam boleduvanje ili pred vreme trudnichko, nema drug izbor za na rabota, sega so ogled na situacijava dali raboti komisijata, odnosno dali voopshto e potrebna komisija za prvichno da zemam od matichen 2 nedeli boleduvanje pa posle da otvoram 45 dena pred vreme trudnichko?

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Земи од гинеколог, па после од матичен. Така 4 недели си покриена, па после отвори.

3. Follow

Follow Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Vo toj sluchaj ke bidam na teret na fondot ili na firmata?

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фирма.

5. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Bla
    Blagodaram

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    До 20 април е од владата што сме ослободени а сигурно ќе се продолжи така да не брзај,матичен гинеколог може 14 дена и плус ако има потреба уште 14 дена боледување.

7. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Ми помина вториот скрининг, се е како што треба, бебчеето си расте, срце на мајка.
    Исто сум и задоволна од организацијата таму. Правев и крвна слика и во тој саат време се разминав со 3-4 пациентки само.

На Lovebug01, 0ли, monka_bonbonka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Имаш леукоцити во урина,уринокултура направи може а и немора да значи дека имаш некоја бактерија, и хемоглобинот ти е малку под граница.

Со упат или приватно и колку чини пакетот.

Последна измена од модератор: 3 април 2020
    На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Не е страшна ,ќе ти препише антибиотик и вагиналети најчесто за таа бактерија еритромицин,па контрола ако не на крај со сумамед сигурно ќе се исчисти

На CatL4dy и eta им се допаѓа ова.
  10. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    И мене ме испаничи, од одамна ми кажуваше дека постелката ми била како на пушач, а не сум пушач. Многу повраќав, не пиев течности, и сеуште слабо пијам течности пошо ми се гади, незнам дали е до тоа :worried:

11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мене за постелкавс ми рече дека е ок и не покажува сеуште зрелост а со тос вика нема за сега брзо да треба да се породиш. Само јас се заплашив за плодовава вода дека почнала малку како да се заматува, ми покажа како точкички и затоа чаеви да сум пиела за да си се чистела средината околу бебето. Не било нешто страшно, во 9ти (од недела влегувам 9ти) тоа се случувало, ама сега мене тоа малку ми остана на ум...

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Џабе нервозите, и јас чекав термин за кај димчев звонев 3 - 4 дена исто и мене ми кажуваа дека немаат термини и на крај им објаснив од кој до кој датум ми одговара, ми запишаа број и кога го направија распоредот одма ми се јавија ( фактички 4 дена пред терминот што ми одговараше ) ама на крај искочи дека неделата што ми одговара др ке користел одмор. Среќа беше што регулар имав термин во ремедика кај Петрова што ми беше закажан од пред 3 недели, па заради нејзиното отсуство ме преместија кај Котларова. ( сакам да кажам тој термин ми стоеше за секој случај ако не најдам термин во систина ) бидејќи се мислев за кај Котларова зашто не ми беше многу позната, но не згрешив, презадоволна сум. До сега и најдолг скрининг од сите можам да кажам ( со оглед на некои околности вториот скрининг го правев едно 3-4 пати во различни недели (facepalm))
    Така да не е дека нешто, туку стварно не ги знаат распоредите, можеш да им оставиш број за да не звониш секој ден, ќе ти се јават они.

На eta и Vojdana им се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Прв скрининг 12 13нед се прави да не не сте се разбрале со докторот. бидејќи излегуваш од 1во тромесечие..јас сега правев кај матичната..крај краева јави се во ремедика или некоја друга клиника и направи си скрининг ..штом го најдеш докторот ќе отодеш пак кај него..мислам дека сите се растргани со ситуацијава општ хаос е..

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Vojdana Не се нервирај, во Систина секогаш нови термини имаат на две недели. Оваа недела добија за наредните две. После две недели ќе имаат за следните две. Не е ново ова, вака цела бременост закажувам.

На eta и Vojdana им се допаѓа ова.
  15. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Zdravo. Kakvi se tie stvrdnuvanja na stomakot vo poslednite nedeli? Kako da gi prepoznaam? Stomakot e skroz tvrd kako kamen ili nekakvo cuvstvo e toa kako da ti se odi po golema nuzda?

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, баш така. Се стврднува стомакот и се оптегнува мислиш кожата ќе пукне. Кај мене почесто беше во 7ми и почеток на 8ми отколку сега (35+4).

На Isabel, Dianas и lovely12 им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас вакво нешто не сум осетила :?:

На Bisera2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Немав ни јас такви стврднувања ;)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Мене не ми е баш јасно, дали тие стврднувања се Бракстон Хикс, бебето се тегни или нешто друго. Мене 2-3 пати во денот ми се стврднува на некое место само, ама како да турка, да се тегни бебето и трае 3-4 секунди, не е болно.

20. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Скроз се стврднува стомакот, како резултат на грчење на матката која контрахира и се спрема за пораѓај. Може да биде пропратено со чувство на трпнење на местото, кратко губење здив, или ко да минува струја низ стомакот.
    Но, не секоја трудница е исто сензибилна на тоа што се случува во телото, па често се' ова минува неосетено, додека не настапат болките.

На Dianas, Thallia, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.