Zhenski termin mi e na 24 Maj i mora da zemam boleduvanje ili pred vreme trudnichko, nema drug izbor za na rabota, sega so ogled na situacijava dali raboti komisijata, odnosno dali voopshto e potrebna komisija za prvichno da zemam od matichen 2 nedeli boleduvanje pa posle da otvoram 45 dena pred vreme trudnichko?
До 20 април е од владата што сме ослободени а сигурно ќе се продолжи така да не брзај,матичен гинеколог може 14 дена и плус ако има потреба уште 14 дена боледување.
Ми помина вториот скрининг, се е како што треба, бебчеето си расте, срце на мајка. Исто сум и задоволна од организацијата таму. Правев и крвна слика и во тој саат време се разминав со 3-4 пациентки само.
Имаш леукоцити во урина,уринокултура направи може а и немора да значи дека имаш некоја бактерија, и хемоглобинот ти е малку под граница. Со упат или приватно и колку чини пакетот.
Не е страшна ,ќе ти препише антибиотик и вагиналети најчесто за таа бактерија еритромицин,па контрола ако не на крај со сумамед сигурно ќе се исчисти
И мене ме испаничи, од одамна ми кажуваше дека постелката ми била како на пушач, а не сум пушач. Многу повраќав, не пиев течности, и сеуште слабо пијам течности пошо ми се гади, незнам дали е до тоа
Мене за постелкавс ми рече дека е ок и не покажува сеуште зрелост а со тос вика нема за сега брзо да треба да се породиш. Само јас се заплашив за плодовава вода дека почнала малку како да се заматува, ми покажа како точкички и затоа чаеви да сум пиела за да си се чистела средината околу бебето. Не било нешто страшно, во 9ти (од недела влегувам 9ти) тоа се случувало, ама сега мене тоа малку ми остана на ум...
Џабе нервозите, и јас чекав термин за кај димчев звонев 3 - 4 дена исто и мене ми кажуваа дека немаат термини и на крај им објаснив од кој до кој датум ми одговара, ми запишаа број и кога го направија распоредот одма ми се јавија ( фактички 4 дена пред терминот што ми одговараше ) ама на крај искочи дека неделата што ми одговара др ке користел одмор. Среќа беше што регулар имав термин во ремедика кај Петрова што ми беше закажан од пред 3 недели, па заради нејзиното отсуство ме преместија кај Котларова. ( сакам да кажам тој термин ми стоеше за секој случај ако не најдам термин во систина ) бидејќи се мислев за кај Котларова зашто не ми беше многу позната, но не згрешив, презадоволна сум. До сега и најдолг скрининг од сите можам да кажам ( со оглед на некои околности вториот скрининг го правев едно 3-4 пати во различни недели ) Така да не е дека нешто, туку стварно не ги знаат распоредите, можеш да им оставиш број за да не звониш секој ден, ќе ти се јават они.
Прв скрининг 12 13нед се прави да не не сте се разбрале со докторот. бидејќи излегуваш од 1во тромесечие..јас сега правев кај матичната..крај краева јави се во ремедика или некоја друга клиника и направи си скрининг ..штом го најдеш докторот ќе отодеш пак кај него..мислам дека сите се растргани со ситуацијава општ хаос е..
@Vojdana Не се нервирај, во Систина секогаш нови термини имаат на две недели. Оваа недела добија за наредните две. После две недели ќе имаат за следните две. Не е ново ова, вака цела бременост закажувам.
Zdravo. Kakvi se tie stvrdnuvanja na stomakot vo poslednite nedeli? Kako da gi prepoznaam? Stomakot e skroz tvrd kako kamen ili nekakvo cuvstvo e toa kako da ti se odi po golema nuzda?
Да, баш така. Се стврднува стомакот и се оптегнува мислиш кожата ќе пукне. Кај мене почесто беше во 7ми и почеток на 8ми отколку сега (35+4).
Мене не ми е баш јасно, дали тие стврднувања се Бракстон Хикс, бебето се тегни или нешто друго. Мене 2-3 пати во денот ми се стврднува на некое место само, ама како да турка, да се тегни бебето и трае 3-4 секунди, не е болно.
Скроз се стврднува стомакот, како резултат на грчење на матката која контрахира и се спрема за пораѓај. Може да биде пропратено со чувство на трпнење на местото, кратко губење здив, или ко да минува струја низ стомакот. Но, не секоја трудница е исто сензибилна на тоа што се случува во телото, па често се' ова минува неосетено, додека не настапат болките.