Дефинитивно бебулево решило да ме зеза до крај... Еве пак цела ноќ имам некои болки... синоќа дефинитивно лажни, ама од 03.00 до пред пола саат имав болки на скоро секои 20 мин. и си велам ете ги, почнува, малку се појаки, ем башка редовен интервал... Среќа и мм не го разбудив Сега пак се смирија, а јас џабе сум си со , ем ненаспана, ем ништо
Сењорита нашите мисли и желби денеска се со тебе, чекаме убави вести за јунакот, знам дека ќе биде се супер, таман да ги изругаме после пола доктори колку абер немаат сеуште.
gorda зошто не пробаш со провокациа? ајде не се нервирај штом дошле до 20мин кај и да е ќе биде. Добро утро на сите, надвор е прав есенски ден и прв пат во животот го обожавам ваквото време мислам дека ќе спијам цел ден
Термини на породување Здраво, ајде помош од родилки со искуство ми помина една недела од терминот, имав лажни болки од 20 до 26 август.. од синоќа почнаа да ме фаќаат болки во половината и во долниот дел од стомакот, сакам да знам колку време траат оние јаки болки пред породување и на кој временски интервал се јавуваат.. имам слушнато дека се јавуваат на секој пола час, па стигнуваат на растојание од само 2 минутки.. а трајат неколку секунди, дали е точно? Инаку едвај си го чекам бебенцето.. ми рекоа дека е машко Поздрав
Термини на породување Најверојатно ти започнал процесот на пораѓање ајде со лесно нека ти е. Ткаа, болките фаќаат прво на поголеми интервали кои се намалуваат со тек на време, за на крај веќе пред самиот чин да се намалат на 1:1 т.е 1 мин имаш болки, па 1 мин немаш. Јас би те советувала да отидеш кај матичниот да те прегледа, или пак ако имаш упат, директно во болница Со лесно нека е
Термини на породување Сеуште е рано да отидам во болница, матичниот ми кажа кога болките ќе бидат многу силни, тогаш да отидам и ми даде упат фала на советот во секој случај, инаку гинекологот кој одговараше на прашањата во врска со породувањето веќе го нема на Фемина или ?
Термини на породување Болките се кај секого различно.Мене и со двете деца ми почнаа на 5 минути и така и продолжија.Кога одев на курс за трудници не советуваа во болница да тргнеме кога ќе ни бидат на 5 минути,секако доколку водењакот не е пукнат,а доколку пукне да одиме веднаш ,што пак не значи дека веднаш ќе бидеме примени. Сега јас не знам дали во моментов имаш болки и на кој интервал ти се ,но би те советувала колку што можеш повеќе издржи дома ,пробај да се одмориш(ако можеш),среди се ,истуширај се... и со лесно
Термини на породување На различни интервали ми се јавуваат, ќе почекам да видам како ќе продолжат.. нормално ако станат почести и појаки, ќе отидам во болница. Инаку и јас би сакала повеќе да издржам дома со болкиве, отколку да лежам во болница повеќе време пред породувањето.. ма да имам слушнато дека мора да прележиш од прилика 16 часа во болница со болките иако не ми се верува.. Фала на информацииве, многу ќе ми служат со оглед на тоа дека сум прво ротка, поздрав
Термини на породување Какви 16 часа? Во принцип толку трае целото породување . Ако при првата болка отидеш во болница ,толку и ќе те фати. Еве ти неколку пози за кога ќе те фатат болките 1.Потпри се на наслонот од стол со рацете ,така што телото ќе ти биде како буквата Г(мене оваа ми беше најдобра) 2.Додека ти се контракциите биди клекната само внимавај во близина да има нешто на што ќе можеш да се фатиш 3.Пробај да одиш,полека, полека(за одењето викаат дека помага за побрзо отварање
Термини на породување Знам дека одењето помага за побрзо отварање, јас последниве 3, 4 месеци ги прошетав секоја вечер инаку слушам разни информации од трудници и сега не знам што е точно, а што не :/ А дали мора да ја сечат доле секоја родилка многу ми е страв, па и шиењето после
Термини на породување Кит веројатно ти почнаа болките немој да мислиш дека ке се задржиш толку во болница секоја жена е своја проказна јас се породив за 4 часа лесно поминав ептен и немој дома да чекаш оди си на контрола нека те прегледаат вагинално нека те стават на цтг па тие ке одлучат ако си отворена ке те однесат во родилна сала со лесно и со срека
Болките се примирија, бев на контрола и ме вратија додека да почнам да се отворам, а ми прогнозираа до недела дека може ќе биде... бебулево ме зеза, јас ви велам... Плус, на ГАК не ми нудат ни провокации, ни прием, ни ништо, чекај да почне процесот па ќе видиме... И така јас си чекам, а два пати дневно се шетам до таму, мислат на мене луѓето, да не ми е здодевно
Gorda не си првородка колку што се сеќавам, затоа не би ти делела памет, верувам дека едно искуство кое го имаш зад себе е повеќе од доволно. Сепак следи ја својата интуиција и како чувствуваш така прави. Од тоа поголема помош неможе да имаш. Веќе колку што гледам доста над терминот си или??? Те проверуваат на ехо како е состојбата со плодова вода? Или сега само цтг?
Термини на породување Доколку на родилката и е еластична ,нема да ја сечат А за шиењето не се секирај ставаат анестезија.До каде си ти со болките ?
Термини на породување Знам дека ставаат анестезија, али после конците.. неможеш ни да седиш. Инаку имам болки на секои 10 минути ми се јавуваат, али не се толку јаки.. чекаме сеуште, ипак боље дома да издржам повеќе него ли да лежам во болница Термини на породување Колку време вака трајат болките додека да пукне водењакот ?
Термини на породување Викаат дека ни шиењето ни сечењето не се осеќаат, зошто те сечат за време на големите болки, а те шиеле на топло. Е после е болното кога ќе се олади раната. Не ја сечат секоја родилка, сечат само онаму каде што постои опасност да распука жената, што може да биде поголема белја.
Ниту сечењето ни шиењето боли и јас се замарав како вас фокусирајте се на правилно дишење за полесно да искочи бебушот зашто ако викате и се дерете само го одлагате излегувањето ова е мој најдобронамерен совет.
Водењакот не ми беше пукнат отидов на контрола утврдија дека сум 4 прсти отворена и ме пратија во родилна сала, водењакот ми го пукнаа таму после 15 мин почнаа болките кои трае 3,5 часа релативно лесно поминав вопшто не викав и бебеко си искочи лесно се породив во 40 недела