Тука сум,фала на помисла,ве читам редовно но немав што да се надоврзам Задутре ми е термин,беба нема абер,а толку ми е мачно и ме фаќа нервоза,што од хормони,што од пандемијава и целата неизвесност. Среќа се ми е спремно за бебе,соба,алишта и се останато,па последниве месец ипол не морав низ продавници.Си имав зацртано во 9ти да влезам со се тип-топ,па само да чекам и уживам,ама трт,јас во грч Иначе сум активна по цел ден,имам шума во близина и пешачам по час и пол обавезно,си наоѓам занимација низ дома и се туширам по 3 пати Само се молам се да заврши добро со оглед на ситуацијава,за мене и за сите вас,доволен предизвик е самата бременост,па да си дочекаме живи здрави бебиња во раце
Штом имаш можност користи сонце + воздух + social distancing, нормално е да си во грч а целава ситуација дополнително ни отежнува на сите Брзо да ти минат последниве денови од бременоста и со лесно да си ја донесеш лепотичката која толку си ја чекавте Се ближи гушкање
Како сум за една купка, да си ја наполнам кадата, фина музика и да си кулирам во топла вода, ама знам дека не е убаво да се лежи во када Ќе се стрпам, после со принцес ќе се банкаме заедно
Поликлиника Чаир и Јзу болница по гинекологија Мајка Тереза Чаир не се исто нели? Имало сестра заразена во поликлиниката
За закажување на термин за скрининг во Ремедика колку време унапред треба да се јавам? На колку време даваат термини дали знаете? Рано ми е за тоа, но сакам да се информирам со време. Почеток на мај ми доаѓа 12та недела.
Не сфатив во Систина како чекаат да искочат термини, во Ремедика се јавуваш и закажуваш не се чека ништо. Обично 2 недели порано е доволно, но сега се редуцирани така да јави си се во понеделник.
Дааа си кулираш сега јас ке ти кажам. Нема тоа после заедно баш така да изгледа. Избањај се. Напуни када не со жешка вода и легни 10 мин. Не е така сташно,да ти пројде меракот
zdravo devojki 30 nedela sum i situacijava mi stvara panika poznavate li skoro porodeni majki vo chair ili sante plus. Kako e sostojbata tamu? Treba da se odlucam veke kade ka prodolzam so pregleditite imam uste eden mesec ama strav mi e deka na poloso odi situacijava. Kako e vo.chair so guzvi za ctg dolu na priemno ? Ima li vovedeno nekakov red se vnimava li na rastojanie po preporaki paniki si krevam koga odev so prvoto pred 2 g bese mnogu guzva sega mozam da zamislam koga site se tamu. Bilo kakvi informacii mi se dobredojdeni pomagajte da se odlucam Patem ima li nekoja sto ima termin okolu sredina na juni da si panicime zaedno?
Iskreno i jas se nadevam deka do poroduvanje ke se podobri situacijata ima nadez ama se plasam za pocestite pregledi pred kraj. So prvoto odev duri i dva pati nedelno na pregled vo chair pred da se porodam a sega od maj ke treba da pocnam nekako blisku mi e i zatoa se plasam dali e podobro da se odlucam za privatnite kliniki poradi guzvite neznam sto da pravam
И јас многу се плашам а немаме избор освен Чаир дека на ГАК не примаат. Јас сум 18 Мај со термин ама ништо не се знае може да изненади порано .
Pocna li so kontroli veke vo chair ? Kako e sostojbata tamu ima li nekoj posebni merki na pretpazlivost dezinfekciski sredstva ili sekoj na svoja odgovornost ? Mislam za chekanjeto po hodnici dali e regulirano