Да бев на контрола. Строго е не пуштаат никој освен трудници. На влез обавезно ти мерат тт и рацете ги поминуваш со средство за дезинфекција. Е сеа незз како е горе кај што се пораѓаат можам да замислам која гужва од родилки дека цело Скопје се пораѓа таму.
Dobro i ova malku vleva nadez stom ima nekoj red. Se nadevam ke pise nekoja majka sto veke se porodila malku da ne smiri kako e gore. Pred dve godini bese super prezadovolna bev i od lekari i od sestri ama sega da ne si im vo koza kojznae kako postignuvaat se sigurno nema da se isto posvetini.
Да доле е ок. Мене ми е најмногу за моментот за пораѓај. Сите претходно когс беше нормална ситуацијата беа задоволни ама сеа кутрите доктори и сестри колку се во можност да ти пружат внимание со оглед на гужвата
q Da se nadevame deka ke pomine se vo najdobar red. Probuvam da ne mislam na loso ama stravot vlaga vo koski tesko odi Da ne znaes slucajno dali uste primaat i i rodilki od drugi gradovi nekade procitav poradi guzvata ke pocnat da vrakaat tie sto se od veles tetovo gostivar primer samo od skopje ke primale da se namali guzva.
Можеби дека уште не сме многу големки, па затоа сега с'клет не факја од неа. Можеби накај седми, осми месец и ние не ке можеме без неа.
Девојки, скринингот во 35та недела што опфаќа и прегледот е само абдоминално ехо или и вагинален. Неможам со бричот у рака цело време, кај не се факам убаво уште и се касапам а депилација тешко у ова време невреме, не ми се ризикува да одам
И јас го помислив тоа, сега кога ја гушнав и плус ќебе врз мене и веднаш почна да ми смета. Ќе си ја бараме изгледа понатаму во бременоста
Mene mi bese abdomenalno, no bidejki imav nekoi grcevi i kako menstrualni bolki, doktorkata za sekoj slucaj mi go proveri i cerviksot t.e vaginalno so sondata, (dokolku ne i kazev deka imam takvi bolki mislam deka nemase da proveruva) toa bese za tretiot skrinig dokolku za isto zboruvame okolu 30nedela mislam bese
А од која недела би требало да почне се користи? Т.е. Кога почнува да смета стомакот во спиење? Јас (7недела) цел живот само на стомак спијам, и веќе страв ме фаќа како ќе спијам понатаму
Какво ќебе, земи нешто потенко. Ја користам перницата уште од есента, спијам во соба којашто не ја греам, но само со фротирска прекривка се покривам, а до перницата држам малку подебела прекривка за ако ми пристуди да ми е при рака. Со ќебе би пукнала од с'клети и јас.
Ај да ве прашам, во 8/9 месец- осеќате ли како притисок/ болка некаде на мочен меур? Јас мислам дека веќе секој ден. Се плашев од бактерија, еве брисевите се чисти (ако им се точни резултатите...). Матичнава вика од што притиска бебето а цервикс не сакаше да мери- немало потреба. Од денес влегувам во 36...
31+4 сум. Исто и јас така осеќам. Кога ќе осетам одма трчам во ВЦ мислам дека нема да издржам. Кога ќе седнам на ВЦ школката се олеснувам, ама не излегува кило мочка туку ептен минимално некогаш. Докторот вика дека е нормално и се е во ред. Понатаму можно било и едвај да се воздржуваме или некогаш инцидентно да се подмочаме. Инаку јас прв пат станувам вака рано. Бебето многу клоца деновиве и едвај заспивам, се будам дури напладне. Утрово морав да станам, ќе правам колачи за мојот мал братучед. Да не ме фати полициски час до 16:00 морам и да ги украсам и да му ги однесам. Жал ми падна за детето, веќе 3 дена го лажам дека немам брашно или некоја друга состојка. Сега си пијам турско кафе, да го допијам и ќе почнам. Секој ден со кафето си разгледувам и бебешка облека и полека веќе ќе почнам да купувам поактивно. Вака онлајн тешко дека ќе може. Ќе се прежалам некој ден ќе ставам маска и ракавици и ќе се јавам кај газдарицата на еден бутик и ќе одам откако ќе затворат, по работното време, сама да бидам и на раат да си купам, да не се плашам од гужвите. Заборавив да се пофалам. Веќе два дена немам запалено цигара, кафето во тилот ми оди. И сега би запалила со кафево, ама не! Ми кажаа една финта, мислам дека ќе ми успее. Ги фрлив сите запалки,а цигарите ми стојат. Седам пијам кафе и разгледувам нешто или читам, а цигарата ми стои во рака незапалена. И така ќе се подзаборавам и ќе повлечам и се смеам на самата себе бидејќи сум како некој психопат, и ми поминува желбата.
Осеќам притисок, матката тежи и нормално е тоа. На преглед сè беше во ред, и цервикс ми измерија и ми беше 2,69. Значи нормално е да притиска на бешика, сега повеќе натежнува во последниве месеци.
Пробај шиј Мене за среќа ми се згадија од прв ден кога видов II може и на психа а со тоа одма прекинав и турско да пијам не ми одеше а пушач бев долго време дури и ми смета да е задимено... пробај утре пиј некое капучино или нес кафе може уште повеќе ќе заборајш на нив
Јас на стомак спиев некаде до крај на 4 месец после почна да ми расти и да ми смета а и ми беше страв па менував страни
Мене ми е термин 4.7 ама 2 недели пред тој термин ќе биде ,така тука сме.Јас планирам чаир, ако не таму систина,и јас си размислував како ке ќе биде до тогаш ама сега сум на консултации за 2 недели кај младен па ќе видам.Ако не е сигурен дека он ќе ми го прави царскиот ќе одам систина.Минатата бременост и пораѓај Митко Ивановски оваа бтеменост ми ја води Димчев па кој ќе биде тогаш тој .Вчера прашував за царски во санте 850 евра некој пакет ама искрено незнам како е кој доктори се таму и како е.