И јас немам креветче,количка и облека. А, бебето е поголемо и се помести терминот во Мај. Да се надеваме дека брзо ќе помине ова и ќе купуваме за бебињата.
Преку интернет се, прва тура алишта нарачав. Чекам да ми стигне, ќе се пребројам и ќе нарачам што ми фали. Количка, креветче се преку интернет може, тоа ќе оставам за кпга ќе влезам во 9ти.
А да не мислите негативно и двете туку да се потспремате малку? Од сите трудници што ги пратам во темава 90% пишуваа дека се мирни бебињата пред пораѓај. Со лесно ако е таква работата и чекам породилни приказни, почнувам полека да се возбудувам
Јас еден дел си порачав од нет, нешто мајка ми и свеки ми земаа и да ви кажам денес си ставив маска, си излегов некои ситници да си земам, морав сама да си видам број и боја. Утре пак планирам само до една продавница да појдам за корито и уште нешто ситно од аптека. По пешачењево долу ме боли, ме трга ама ајде сега цел ден имам да лежам. Дел од алиштата исправ и испеглав ( чувството ми беше неописливо ), само некогаш ме фаќа негативна енергија од целава ситуација а најмногу стравот од пораѓајот (оти сум голем мекуш). Сепак, се тешам дека не сум ни прва ни последна и сила ми дава душичево во мене. Секој ден се молам се' да е ок, да помини како што треба со Божја помош... И кај сите да е така...
Има еден куп страни, јас нарачав од Hello baby, следно од тритекс и Памук Пале планирам. Отвори во темата Бебе- Што се е потребно за новороденче има еден куп страни спомнати од членки.
Koristam pernica dzabe me boli na dvizenje na stanuvanje na sednuvanje Pa neznaev dali smeam da stavam bilo sto na kicmata zatoa ne sum kupila nisto imam edna germaska mast konjska ama ladi ne topli taa dali smeam od taa ?
Мене матичниот ми рече било која купи ја, да го лади местото. Јас многу се раширив и веројатно затоа ме болеше...плачев од болка. Јас имав гел маска за лице, и таа ја користев. Лумбијална болка е оти се шири и ладното мене многу ми помагаше А плус ми дадоа и појас за трудници ама баш за болка не ми помогна
Мислам да прашаш во аптека за некоја маст за трудници што е дозволена, коњската маст мислам дека не е дозволена, не знам каде читав.
Како сте трудници во време на корона? Мене ми се искомплицира па брисеви дури сега во 36 гн ќе земам, не знам дали смее? И сум заборавила од првата бременост,ама оние тестови за хепатит и хив задолжителни ли беа пред пораѓање? Каде ги правите,со оглед на тоа што сега не е за на инфективна?