Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Dali taka koga ne e aktivno bebeto ti vikaat da se zavrtis na strana? I kaj mene bese taka pa malce go razmrdaa i na strana me svrtija za da lezam taka

2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Лелеее одамна се жалам на тоа, дури стравувам од бактерија во мочниов меур. Брисевите беа чисти. Бебе е со глава долу, и др вика дека е нормално. Ама мене секој ден ме боли,малку да пропешачам и после цел ден е тешко мене. Кога ќе поседам, ми се смирува ама кога ќе станам дури накривувам од болка. Најмногу кај деснава ципа ме боли, и ако треба да ја преместам нешто деснава нога, со болка ја подигам. Стварно не знам колку е ова ок.И за папукот-стомаков ми е оптегнат скрос, а внатре папукот ми е цел кафен, ко небаре немијан и со стара засушена крв. Прв пат ко го видов се преплашив ама читав нормално било. А @Dianas за хемороидиве баш сакав да прашам и јас, мене ми се направи еден надворешен и мнооогу ме нервира (веќе 2 недели стои). Дали дека еден ден не можев лесно да појдам во вц па од напон (а и порано на 2,3 пати ми се има случено), или пак од самото бришење со тоалетна , не знам. Го мијам местото, прво мачкав со една маст па видов дека не е за трудници. Па не мачкам ништо, па од пред два дена малку му ставам од кремана Здраве ....Не знам што да му правам и што е дозволено за мачкање за нас. Како плускавче е надворешно и си викам кај се јави сега,нелагодно ми е( да треба клизма ами да ми стават)?:x Се надевам ќе помини....

На Dianas му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Мислам дека до 130 се толерира, но ако има некој искусен нека пише. Ако ти е мисла прашај гинеколог.

4. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    За хемороидот, на памукче ќе си ставиш кантарион, и така неколку пати на ден, и миј го местото често, ама не со топла вода. Мене за 2 недели ми се повлече.

На eta, Dianas и lavinija28 им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Зависи дали имаш и други проблеми и дали само вчера ти се качил или често се случува?
    Измери денеска пак од сабајле, па после ручек на пример. Ако е повеќе од 130 со 90 јави се на лекар.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Искрено женска, следно и јас сакав тоа да го пробам:) Секако се снабдив со кантурово масло (убаво било за после пораѓај здравје, ако се породам природно и ако ме сецна:) )

На Talesia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Dada isto me vrtat na strana da lezam i mi go tresat meseto za da go razmrdaat...

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Според термините ти си 6 дена пред мене, а јас утре ќе сум полна 16та. Како ти си 18та? :wasntme:

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Епа полна 17, 17+1 нели е веќе 18 недела? :wasntme:

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Па така му доаѓа, да. Јас секогаш си ги кажувам полните недели.
    Ама пак ми е чудно. Тебе крајниот термин ти паѓа во четврток, значи секој четврток треба да влегуваш во нова недела. Мене ми е 23.09 (среда) и утре полнам 16 недели. Тебе ти е 17.09 четврток. Малку ми е чудно, како во вторник си нова недела.

весела математика направив :wasntme: Ама ти реков уште на старт по тебе се водам :)

11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Мене на вториот скрининг ми се помести терминот. Според менструација денес сум 22+5 а според бебе 23+4 (мада не ми е редовна менструација мене).. И мене ми одговара да си ја рачунам поголемата недела:D
    Пс: Според ова на нет да читам за развој во 24 недела? Како прворорка сум хаха

12. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Женски вчера при бришење 2 пати имав како лигав исцедок ама по малку, еве денес имам повеќе ама не е помешано со крв, можно ли е да е мукозниот чеп? Инаку сум 36+4

13. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Немам други симптоми..Само вчера вака, обично често го мерам бидејќи често ме боли глава но до сега ми бил или 120/80 или низок. Да, ќе го мерам овие 2 дена 3 пати на ден па ќе и се јавам на матичната... незнам еве и сабајле ми беше 130/80 и уште ме боли глава. Најверојатно дека обично ми е низок, па и овој малце покачен го чувствувам. Страв ми е нешто да не се искомплицира:worried:

14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Според апликациите што ги имам во телефон, краен термин ми е 15.09, 17.09 ми е според доктор. Се јавува таа разлика од по некој ден нели :D
    Ќе видиме ко ќе се роди најточно :rofl:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Jas sum na patoloska od fevruari i so boleduvanje preku fond.
    Ostanati trudnici poradi situacijava se oslobodeni od rabota so potvrda od maticen ako ne gresam. Taka?

Kakva potvrda se nosi i kako se vodi potoa kako boleduvanje ili osloboduvanje ili...?
    Kolkav iznos ke se isplakja dodeka trudnicata e oslobodena ?

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Бев денеска на преглед чаир, супер поминав бебе е супер, плодова и цтг таман. За 10 дена пак на контрола да појдам треба.

На Sofi.ja, Talesia, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Кај мене не ми бараат никаква потврда. Сега со новата уредба ми земаат 12 дена одмор добивам 100% плата. Во таа уредба за земање денови се трудници хронично болни итн...

На Ivyano му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Taka e vo red dodeka ima denovi od odmor . Sto ponatamu? Procitav nekade deka nosat potvrda ama kako se vodat posle toa ne mi e jasno

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Можеби зависи од фирмата дали бара. Кај мене конкретно не бараат. Ми рекоа ќе ми земат 12 дена а потоа може ќе ме пуштат на принуден до крај на април или ќе ми овозможат да работам од дома. Бидејќи нир не сме на боледување способни сме да работиме. А за од 01.05 здравје како ќе наложи ситуацијата. Знам многу трудни што им дадоа лап топ и работат дома.

На Ivyano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не се плаши, опушти се зашто ќе го качиш уште толку од нервирање. Висок притисок воопшто не е за занемарување, мери го секој ден и ако има потреба оди на лекар. Ама може да е нешто привремено, промена на време, затворени дома и сл.
    Немам проблеми со притисок, ова ти пишувам докторот мене што ме советуваше зашто ради шеќерот и отоците се очекуваше да имам висок притисок, па ме припреми психички :)

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.