Мешиња како сте со вагинален исцедок. Јас сум 31недела,го имам од почетокот на бременоста но последните две недели повеќе ми се зголемува се сум си како подмочкана (не се осудувам да ставам секојдневни) исклучиво памучни гаќи носам,па најмалку во денот и по 5-6 пати ги мењам Се надевам дека не е некоја инфекции/бактерија бидејки е без боја и мирис. П.с. Кога се прават повторно брисеви,до сега само еднаш имам направено микробиолошки и уринокултура (во 13 Нед)
Јас имам исцедок, ама не многу. Знам дека и многу трудници ги имаат. Мене особено ми се јавува наутро од кога ќе се раздвижам и е како бел, без мирис и чешање. Не носам еднодневна, Сега баш се вратив од цтг, му кажав на др рече нормално е (денес сум 36+5). А следни брисеви се во 35 недела (за стрептокока и општо бактерии).
Зошто да не носиш секојдневна? Носи си секојдневна. Јас имам нон стоп бел густ исцедок, а немам никаква инфекција. Без секојдневна нема шанса, ќе ме фати гадно.
Па шо знам страв ми дека од секојдневна потешко ,,диши,, кожата па да не закачам некоја бактерија,вака со памучни гаќи посигурно се осекам,а и јас пред бременоста си носев нон стоп си носев секојдневни.
Zenski brisevite sto se praat vo 35 se site sto se pravat vo 13 14 nedeli i plus za streptokoka ili samp za streptokoka ? i kako zima bris za streptokoka izvinete na objasnuvanje ( buta so spatulata do kraj kako za dr so se zima ili ?) Sve sve ama brisevite mi se najsmrt rabotaa sp treba da se naprai ,mm mi e strav
Благодарам на сите. Да сте живи и здрави и сите да дочекате ваква радост Благодарам многу за подршката сите овие месеци
Не ги прават тие како на почеток, зимаат брис од вагина и анус. Ништо страшно, мене само од анус ми беше малку непријатно чувството.
И јас само менувам гаќи цела бременост, исцедок си имам секој ден. Нема потреба да носиш влошки, менувај си почесто гаќи.
Мене ми зеде 3 бриса, искрено резултатите ми останаа таму, овој пат немаше време да си ги сликам или пресликам за да знам што всушност беа брисевите. Едниот беше за стрептокока, а двата мислам беа за цервикална и вагинална инфекција. Воопшто не е болно, ништо не се сеќава (мене никогаш не ме ни болело од земање брис) а и мислам дека не одеше многу длабоко. На крај ја прашав дали може да ми се појави крвавење од тоа (оти јас шубеџија невиден сум) и ми рече не, нема зошто. Така да уживај, мислам не е страшно П.С. Мене од анус не ми зедоја...
Е ај сеа Јас колку што осетив 2 беа, еден од вагина (надворешно, не осетив нешто да влезе), а другиот убаво осетив дека е од анус. Значи, пак различно е од болница до болница. Ај битно да нема бактерии.
Димерите ми се качиле на 2335, а на крај на февруари ми беа во нормала. Ми се ближи терминот за пораѓање не знам што да правам. За терапија ли е оваа вредност? Максимум треба да бидат 1700.
Mene nikogas ne mi tecelo krf od zimanje na bris ama samiot cin so spatula mi e horor bidejki me boli ,koga bev 13 ned mi butna cela spatula pa sakav da znam dali i sega isto i koi brisevi gi zimaat poso sakav i sea da si napraam proverka na site za sekoj slucaj zooso prvite gi povtoruvav mi se pojavi infekcija pa nemase na povtoreniot bris i sega neksko sum nemirna no nemam nikakva znaci osven bel iscedook sto e normalen .
Убаво е да си направиш проверка бидејќи ги имам читано некои членки како кажуваа дека немале никакви симптоми и пак им се појавила бактерија. Една пријателка ми кажуваше и нашле стрептокока ама многу често мокрела и имала некои болки. Јас пак дека така со исцедок (околу 7/9 месец ми одеше бојата накај плавко некако,плус немам односи цела бременост) и цело време мислев дека имам бактерија а и што постојано се жалам дека долу ме сечи, ме затега, не можам да одам. Брисевите испаднаа дека се чисти...Појма немам, битно исцедокот сега ми е бел и не многу обилен...Така да, кај секој е различно ама советувај се со матичната, направи си ги за мирна глава и нема ништо да осетиш .... @Jana06 -читав некаде дека им земале и од анус, бев во исчекување , ама ништо немаше такво нешто, трите беа вагинално
Немаш почуствувано,јас пример не почувстував а ми кажа дека и од анус ке ми земат, поминуваат со стапчето само не ти го брцаат внатре. Сигурно ти имаат земено.
И јас правев тек пред 12та, сега немам симптоми, но на 22ри сум на преглед кај матичната па планирам да и речам да ми земе брисеви за секој случај. 24+ ќе бидам тогаш. @srce-9 честитки да е живо и здраво
Не знам искрено, ама на резултатите видов резултат за стрептокока, вагинален, и цервикален брис. При земање матичнава ми појаснува сега ова вака ќе биди, ова е за ова....не спомна ништо за анално земање на брис како и да е аххахах битно беа негативни
Ќе си пукнам више не знам што да правам. Матичната по мерките ми дава порано термин, докторов вика нема врска што е поголемо, следи го датумот од последна менструација, што значи 07.05. Ама ако напредува вака нема да биде ни тој, може пак ќе е април на крај.За недела-две ќе почнам да се влечам, да зимам некој појас сега на крај. Потврда за појас кој треба да даде?
Матичен треба да ти даде и ќе го земеш за околу 120ден. А можеш и на приватно без потврда околу 1300-1400ден.
Ista sum i jas 28+4 dena i brisevi praev 14 nedela ,urina cista ,imam iscedok isto kako tebs se osekam ,se mokram ,prasuvav ginekolog mi rece normalno me vide ,so bebe si i se ok ,ne me cesa ne ne me pecka ne mirisa nisto mi rekoa ako imas problem da te cesa pecka toagas inaku se cistelo mi rekoa
A kakov iscedok imate ,mojot bel ligavo ama nemam sekoj den ima nema znae dva dena nema pa ima i ne e obilen