Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. femina993

femina993 Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите, сакам да ве прашам после колку време отидовте на прв преглед, пред 2 недели дознав дека сум бремена, ама уште не сум отидела,се мислам дека е рано, вие кога отидовте , позз

2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас првпат отидов кога бев 6та недела

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.834
    Допаѓања:
    325.664
    A jas prv pat koga bev 3 nedeli bremena

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Бев 5 недели бремена кога отидов прв пат на преглед, а дознав преку тест три дена претходно. Сепак отиди да видиш дека се е во ред, дека зачетокот се вгнездил онаму каде што треба ;)

Жуто што направи во врска со ова? Беше ли на лекар, што ти рекоа?
    Кога отидов една вечер на дежурно ради контракции, ми рекоа ако прокрварам обавезно да се вратам.

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Па отидов пак, два дена одев по ред. Првиот пат ми рекоа дека бебето ми е спуштено скроз и два прста отворена, а следниот ден дека е уште рано, а на цтг покажа и дека имам контракции. Ама ме вратија и ми рекоа за два дена да дојдам пак доколку не ме фатат болки или пукне водењак или било какви симптоми за породување. Синко се предомисли изгледа, не му се излегува сега, па ни болки имам денес ни ништо. Утре сум пак на контрола.

За крварење ми рекоа да се вратам само ако е обилно, а ако е малку е од вагиналниот преглед и тоа е нормално. Да ти кажам јас уште по малку кога одам во тоалет имам и на гаќите и на хартијата кога се бришам.

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    ^^
    Ќе биде, кај и да е ;) Тебе ти се ближи денот, дури може и да не дочекаш до термин.
    Ајде, само со лесно :)

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Дај Боже, еве цело време сум во движење да го испровоцирам да излезе, ама арно му е внатре изгледа. Ама се мислам дека ќе биде во текот на следнава недела (иако уште не ми се верува).
    Ќе видиме утре што ќе ни кажат.

8. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    девојки кај мене изгледа дојде денот, сабајле бев на цтг и ме провериа и вагинално докторката ми рече дека до вечер можно е да се породам, сакаше да ме остави уште одма ама ми вика поарно дома да шетам и ми кажа да одам за 4часа пак на контрола, имам големи болки ноќеска цела ноќ не сум спиела ама секоја болка вреди само наскоро да ги видам тие милни очи мамини и да го држам моето сонце во раце, имајте убав ден

На melanie27, Rusi, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Со лесно Мила, те чекаме во породилни приказни со убава вест. ;)

10. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Здраво мамички, денес ги добив резултатите од лабараторијаи фала богу крвта е во ред, но ме загрижува резултатот од урината. Впрочем истиот овој резултат го имав и минатиот месец (вели урина заматена, леукоцитите се малку над граница а во делот кај кристали стои аморфни урати + и кај бактерии има два плуса). Минатиот месец со истиве резултати ме пратија и на уринокултура, а наодот беше дека не се детектирани никакви бактерии?!?!?!?!? И сега не знам што е работава, денес сум на контрола кај гинекологот па да видиме што ке каже. Имајте убав ден ;)

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.834
    Допаѓања:
    325.664
    Ista situacija bese i kaj mene .na obicna proverka na urina imase plusovi na bakterii leukociti i krf vo mokeaca a urinokilturata nisto negativna.mene ginekologot mi rece tpj naod e rezultat na belo pranje :^) a edna tetka koja e laborant mi rece ako prethodnata vecer sum jadela luta ili zacineta hrana togas moze sa ima pokaceni leukociti

12. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Дали на некоја и се има случено ова,
    значи еве неколку дена имам како вагинален исцедок,нешто како бело прање но немам никакво чешање,туку чувствувам како топлина и ми е жешка :$ и едвај одам.Незнам стварно што да правам а на контрола сум за 1 недела

13. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    може да си проладена :?: ..најдобро ти е да посетиш гинеколог уште одма.

14. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    девојки јас да ве поздравам и да ви кажам дека се одјавувам од труднички муабети добро може ќе се вклучам понекогаш со некој совет. На ден 19 мај во 38недела и 3дена, во 23ч и 7мин го донесов на свет најубавото сонце мамино матеј тежок 3550грама и долг 52сантиметри, имајте убава бременост девојки мои и верувајте дека после бременоста ви иде најубавиот период од животот

На anggell, Agrona, slucajna и 11 други им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Честитки Мила, да сте живи и здрави, се надевам и ние ќе ви се придружиме во скоро време. Ние се предомислуваме цело време, некако не ни се излегува. Уживајте си сега. :*

На Chupe и mila25ve им се допаѓа ова.
  16. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    честитки до мила да е зиво и зраво мажето ајде сега јас и зуто сме на ред ама некако и моево жениче не сака да излезе ако има време нека си поседи усте малце кај мама :)

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  17. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Се слушнав со докторката и објаснив за мојот проблем ми рече да ставам канестен вагиналетки и дека тоа сето било нормално,си купив вагиналетки но на упатството пишува дека се земаат во бременоста строго со препорака од доктор,а мене докторката не ме ни прегледа,сега се двоумам дали да си ставам од вагиналетките или да почекам за неколку дена кога ќе бидам на контрола,искрено ми е страв да ризикувам,да не му наштетам на бебето. :doh:

18. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Делфина штом ти кажала докторката сигурно е безбедно да ги ставаш ако ти е малку шубе,не ги ставај чекај до преглед немаш многу до тогаш пробај на природен начин,одмивај се со чај од камилица тоа неможе да наштети само може да ти биде подобро ;)

19. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Денес правев крв и мокрача испитувања на крвта се супер само во мокрачата ме загрижува ова ми пишува кај бактери едно + и во забелшка пишале аксорбинска киселина исто + ја барав докторката да ја прашам неможам да ја добијам не сум имала вакви резултати до сега,може е до тоа што бев многу настината 2 недели со температура и пиев антибиотик исто има место за паника мами совет ви благодарам ???

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    36.953
    Лековите не влијаат на крвта и на мокрачата. Така ми има кажано мојата докторка. И кај мене беа такви резултатите во првата бременост. Не е ништо страшно.