Ахаа, имам едно прашање сега. Мене од Плодност ми кажаа да одам во 37ма недела. Тоа значи кога ќе сум 36+некој ден? Или полна 37ма т.е. 37ма+ некој ден?
Dali cuvstvoto za odenje po golema nuzda (lazno) e isto taka znak deka procesot na raganje se nablizuva? Nekade odamna imam procitano ama ne se sekavam sto kako pisuvase bas
Иста сум. Последниве два дена чувствувам страв, некако изгубена се чувствувам и неспремна. 32+3 сум и знам дека имам време, ама пак тоа е кратко и ме гази...
Девојки кога ви се кренаа малите скроз нагоре? Малиов ме утепа од клоцање ниско доле деновиве, некогаш толку ми е непријатно што мислам у вагинален канал ми брца. Инаку 23+ сум
Оффф истото и јас се прашувам. Едното е како погоре на страна, а другово скроз доле од старт. Кога ми мереа цервикс го гледав со главата удираше во бешика. Дури овие 2 дена и срамна лева коска ме боли ( се мислам од тоа ) не е малце рано срамна коска да ме боли од сега?
Денес почнав некој страв да чувствувам и паника. Малку и психи ме маваат. Најдов еден корисен линк за нас кои сме во исчекување. Си го ладам мозокот и се релаксирам читајќи. Има навистина корисни информации за после породувањето во врска со нега на бебињата. https://www.unicef.org/northmacedonia/media/3776/file/MK_ParentingGuide0to3_Report_MK.pdf Лека ноќ. Уживајте.
Честитки, се уклучив специјално да видам дали биднало. Бидете здрави, живи и весели и двете! Големо да расте!
Баш сакав да пишам. Кога седам на стол, буквално како да ќе излезе имам чувство. Како да ми буричка со рака хаха памтам и со син ми беше исто, тогаш панчев.
Еее мене ова со Константин не ми се десило, еве ссабајлево го осетив кај папок, еве уште се мести. А седнам доле мислам у канал се спушта, па како се мести некад... Ле ле.
Јас со близнаците од 5 месец почна се да ме боли;препони,грб,половина ,болка во долниот дел на стомакот и така до крај и изгледа се навикнав на болката и не ги орепознав контракциите кога отидов 7 см отворена па мораше итен царски
@LadyC Мене не ми е горе качен и ме мава долу, а 33+5 сум. Со нозете е долу наместен. Ми помага ако сменам малку положба и понекогаш поублажени се ударите. Го замислувам како со палецот од ноџето ми брца во канал