Е мојов е со главче надолу ама мама е серка и не сака природно ко бајаги прва ке е што раѓа природно , мојот па има на десна страна фстено почожба и под града го осеќам , кога ке се затегне не знам како да застанам хахаха а со газето е меѓу гради па коа ке се исправи како паун лудница е хахаха , мака мачам со дишење а 38+3 сум демек требаше долу да слезе и демек ниско го носев , затоа не му се мислете се си е супер , мој совет за цтг пошо мојов штом сум на грб си заспива застанете странично бидејки за џабе ке си направите стрес како јас на пример што си направив, поготово ако сестрите си ве остават да нема осцилации на работа на срценцето , ептен ми е тазе ситуацијава може на некоја мамичка ке и биде од корист ***
@LadyC и кај мене синко беше карлично па можеби затоа така го чувствував. А сега се уште мали и се вртат како сакаат и брцаат кај сакаат хахахаха ако ти е мисла прашај на скрининг и кажи ни
Моето е уште ниско. Од сам почеток. Горе никогаш ја немам осетено да ме удира . Не знам зашто. Највисоко што ме удрила е под папок. Еднаш го прашав докторот,мислејќи дека е ниско ,вели нормално било така. 29та недела сум
Страв ми е да те прашам каков филм си направи И се надевам дека не е ист ко јас филм што си направив откако спомна ти
Здраво, би сакала да прашам дали некоја од вас има проблеми со варикозни вени на нозете во бременост и како сте се справиле?
Isto i i jas zs dva dena polni 29 se e pod papok desno i dole nisko,dali osekas tezina i neprijatno custvo koga se vrti ,kloca ,mrda zosto e nisko dole ?
Да, од тежина долу ме боли стомакот, плус се врти цело време. Обично нозрте и се на десна страна, ама кога и се долу и кога ќе ме удри на бешика ѕвезди бројам. Ептен ниско удира, мислам во препон ми е некогаш
Со првото исто така ми зрееше постелката порано, а ја родив 3 дена пред тержин 3.450. Сега сум 35 недела и исто почна да зрее како кај тебе, проверував димери и хемостаза и се беше во ред. Обично трудница која пуши или се пуши дома имаат ваква постелка, што кај мене не е случај. Штом напредува и редовни контроли нема да имаш проблем. Со лесно
мамички мислам дека ми пукна водењакот ама малку истече како да добив такви менструални болки имам а кичмата не ме боли
Мамички како се справувате со седењето дома, мене се потешко и потешко ми е... Дали излегувате/пешачите.... Јас цел месец немам излезено од дома, и многу тешко се осеќам и со килажа и онака улежано, пасивно... А сум 33та недела, период кога најмногу треба да пешачам.. А незнам колку е безбедно да излегувам да пешачам, со оглед на тоа дека се препорачува особено за трудници строго дома...
Јас сега имав како менструални болки, кичмата ме болеше. Беа како на интервали на 15мин. и толку. Дали тоа е знак дека набрзо ќе биде? Терминот ми е утре по правило и едвај чекам веќе.
И јас не сум пушач и ниту се пуши дома затоа ми е чудно, но како што кажа додека е сѐ во ред со бебето немаме простор за грижи. Фала ☺️
Јас мислам дека можеш да си пешачиш, некаде во блиска околина, не мора да се пикаш во гужви и народ. Или пак со кола појдете некаде во природа и попешачи си додека можеш. Искрено, и јас мн ретко пешачам, и ако го правам тоа е се' некако кратко а во 9 месец особено знам дека е убаво да се пешачи. Од тоа што заседнав дома , еве неколку пати што имав потреба да подизлезам и после имам многу болки долу во стомакот, одвај одам и десната ципа ме боли. Плус бебе си тежи...