Јас купувам D3 2000 IU на Synergy и сум задоволна редовно ги пијам. А имам купено и Vigantol капки по колку ,капки дневно пиеше?
Порано дома си пушев, сега кога сум со сопругот тука греота е и незапалена цигара да пушам, се е ново, и така на тераса нека ми се смеат сите што има врска. Инаку прашање имам. Бев да пешачам и сретнав една познаничка. Ми рече дека уште ми било високо бебето, ќе се спуштело кај и да е и тогаш ќе сум си видела болки. И реков дека не разбирам што значи тоа, ми вели ќе сум разберела во втората бременост, сега со првата нормално било ништо да не знам, а и подобро. Малку ме замисли.
Мој совет е да откачиш такви познанички кои не знаат кај им е местото и си го пикаат носот кај ќе стигнат. Кажи и да отвори малку да прочита и да се едуцира дека секоја бременост секоја жена и секое тело е различно и од такви "искусни" не повикани и не прашани ми се лоши. Како стално даваат совети и мислења кои што доктор никогаш не ги спомнува просто да се чудиш колку се паметни
Не знам што сакаше да ми каже.. Јас имам болки и сега, секоја коска ме боли, и бебето е многу активно и некогаш знае негде да ме удри и да се потресам. Исто и чудни менструални болки имав вчера и осетив како некое гребење внатрешно накај вагината... Докторот ми имаше кажано нормално дека е притисок да осеќам, ама не знам.
Сакаше да ти каже колку е паметна без да и е гајле дали ти ќе се исплашиш. Ако стварно го прави тоа од грижа ќе си ќути. Затоа што таа не може да знае каква бременост ќе имаш наредна или како ќе ти се развива оваа. Како кога раскажуваат на трудници хорор приказни за пораѓање, а таа трудница може најлесен пораѓај да има и џабе ќе се секира цела бременост. Ако доктор вели дека се е во ред, одма сечи ги таквите некултурни личности
Па нормално дека ќе се спушти бебето надоле, ќе се спрема за искачање. Јас мислев спуштен ми е стомакот, тек сега кога полека се спушта бебето надоле сфаќам дека високо било. За болките.... Еве моментално носам бебе од 3кг во стомак, како да не боли. Кичма, стомак, срамна коска, препони се ме боли, за органите да не зборам. Одамна е наместено со главчето надоле, абе со нозете кога ќе ме млатне у желудникот ѕвезди бројам. Едвај станувам, едвај одам сега со карантинот дека само седам и лежам, ич немам енергија. Ќе боли и нормално е да боли. Јас не верувам дека на некоја од нас и смета
ke ve zamolam koj ima iskustvo da mi preporaca doktor za rutinska kontrola vo sante plus gledam imaat nekoi popusti
34+2 сум денеска. И овие 2 3 дена, не дека не мрда... мрда бебево, ама не колку што мрдаше пред една недела да кажам. Тогаш беше пребесно. Ама сега како да ми се стиши малку .... да си паничам или океј е ?
Која недела си? Иначе, можеш да се јавиш во било која болница да закажеш, нема сега баш бирање на доктори зашто не се знае кои работат, а кои се на одмор. За рутинска контрола можеш било каде.
Девојки, мајки, го поставувам тука прашањето бидејќи оваа група е најактивна. Денес бев кај матичниот, 9та недела бебето напредува супер. Претходно во 5та недела имав крварење, кое помина со терапија. Тогаш бев кај друг, приватен гинеколог, каде што и вообичаено одам. Крвна група сум 0-негатив. Гинекологот каде што одам на приватно, знае за тоа, но не ми спомна да испитам Кумбс тест. Сега матичниот 'ме искара' дека веќе било касно, дека требало веднаш после крварењето да го направам, дека сега ако бил позитивен тестот веќе не сум можела да примам инекција. Ништо друго не ми објасна. Т.е. објаснуваше но не можев да го слушам во моментот зошто вриев од нервоза. И ми даде упат за утре да го направам. И што ако е позитивен Кумбс тестот? Има ли некоја искуство со ова?
Здраво мешиња ,едно прашање што пиете за главоболка ? Кафе со лимон се напив ,притисок не сум мерела ,што смее друго ? Фала ви
D-r Branko Popovski vo Sante, se javuvas edna nedela unapred i ke ti kazat koga e sloboden doktorot ti zakazuvaat... Jas sum kaj nego i iskreno sum prezadovolni.
Jas sum 29 polni i mene maticnata mi rece do 32 najkasno da se primi ne bilo kasno mene radi situacijava so virusov me ostavi da pocekam
И јас така мислев, дека во 28ма се прави. Заради крварењето што го имав во 5та недела, сум требала да направам Кумбс и ако бил позитивен требало да примам Рогам.
Моментално сум у Систина и чекам за преглед. Не е наивно и има народ (не е преполно тука на гинекологија ама има со мене уште 4-5 сигурно) . Се надевам нема да чекам многу зашто од страв веќе срцето го осеќам како да ќе ми излезе. Ја ако умрам нема од корона да биде, ќе биде од параноја .
Не сваќам и јас... негативна сум го правев тој тест во 17та недела .. негативен , во 28 пак да направам и се прима рогам ..
Која бременост ти е, прва? Прв пат слушам дека за тестот било касно во 9та недела. Крварат и Rh позитивни жени. Прашај друг гинеколог