Jas pijam loratidin prepisano od ginekolog radi alergija megutoa sum vo poodminata bremenost, 35ta nedela
Доколку има крварење убаво е да провериш кумс, но нема потреба од паника. Јас со сите бремености прокрварував на почеток па кумс околу 12 проверував првпат. Провери за да бидеш мирна. А рогамот се дава пред било какво крварење заради мешање на крвта доколку е позитивно бебето а тоа не се знае и затоа превентивно се прима 28недела и штити 14недели...и доколку е бебето позитив и после пораѓај
Jas primam kleksani no ne odam po ambulanti za da se b Jas se bockam sama so kleksani a maticniot ginekolog samo mi dava potvrda deka navodno tamo sum gi primala za da mozam da podnesam dokumenti za refundacija!
Многу сум разлигавена во последно време или сум пречувствителна, не бев ваква никогаш... Вечерва му правев нешто за вечера на мажот, и демек ај јас не сакам доцна ми е. Таман мислев да мијам садови, он се симнал долу кај неговите и прашал кој сака да проба, се качува јатрвата и си седнува. Во чинијата едвај имаше доволно за маж ми... Кога седна таа, сто пати ја понуди, да земела уште, дали било убаво, па и објаснуваше како се прави, рецепт и диктираше. А јас ги гледам само и се изнервирав и му ги оставив садовите сам да си ги мие. Исто девојкава ни ги запали и изгаси сите ламби демек по грешка, а маж ми се смееше на тоа, мене да ми се случи да притиснам погрешен прекидач одма ми префрла, а она сите ги притисна да видела демек. Збеснав и ми се плачеше малку. Јас правев и не ме ни праша дали сакам да пробам, а со неа си го подели и тоа малку... Во еден момент излегов од собата за да се смирам, па се вратив. Ништо не му кажав, и не му кажувам. Ако праша зошто не ги мијам садовите ќе му кажам неа да си ја викне.
Меше,не се нервирај, веќе знаел дека не си сакала да јадеш Ако веќе толку те налутил,зготви си за тебе,најади си се и кога ќе сфати дека требало да те праша пред да понуди на друг ,кажи му под казна да мие садови
Ne ti treba potvrda za primen kleksan za da ja dostavis vo fondot za refundacija. Jas cela bremenost primam kleksani. Za da ti gi refundiraat ti treba izvestaj od transfuziilog, smetkite gi cuvas so smetko potvrda. Koga ke gi soberese smetkite gi nosia kaj maticniot ginekolog i on ti dava potvrda. Potvrdata od ginekologot, smetkite so smetko potvrda i izvestajot od transfuziolog gi podnesuvas za refundacija
Кај пишува дека мораш ти да ги миеш увек садовите. Садови мие тој што јадел задње или тој што не го мрзи да ги измие. Кај нас е друго, ја морам да ги мијам зошто не знам да готвам. Бар нешто да помогнам.
Вие допрва ќе се учите како е да живеете заедно, допрва навики заедно ќе стекнувате и ќе се организирате по дома. Заедничкиот живот сега го почнувате асално, па сè што ти пречи треба да си кажуваш и да разговарате за нештата. Нема потреба од карање, но со разговор сè се решава за да имате мир дома и двајцата. Млади сте, но без отвореност така ќе терате и секогаш ќе те нервира со некои постапки, а и ти него. Затоа мора да разговарате, па макар и за ситници. Вие двајца (сега за сега) сте семејство, па и бебе ќе имате и тројцата ќе сте најважни и меѓу вас треба да има слога и мир, важно е вие што мислите и што сакате. Не се нервирај, но разговарај смирено, не додека си напната бидејќи тогаш само ќе се искарате. За сè, не само за ова. Млади сте и допрва се навикнувате еден на друг, треба да сте отворени.
Абе и мене вчера нешто слично ми се случи. Мажот ми дојде од на работа и зеде да ја постави масата и само две порции ги постави и му вика на брат му (тој онака дебеличкав и понекогаш е на диета) "ајде и ајде да јадиме, ајде" го напна, мене ништо. Јас сама си зедов порција од во куњата си ја поставив и вика после "ех тебе те заборавив" и јас викам, и на некој друг го заборави (демек бебето). Искрено и јас се налутив многу за ова, ама нема врска за ова да се нервирам нема шанси. Вчера научив дека сум бремена можеби сеуште е рано и ќе се промени.
Исто и кај мене имаше баш забележителна хиперпигментација во првата бременост, посебно носот и надусниците. Ама сами по себе ми исчезнаа, не мачкав ништо. Сепак можеби цела година по пораѓај ги имав. Сега купив 50 фактор за лице, се надевам оваа бременост нема да излезат