Цела бременост чисто лице и сеа на крај лом ми се направи, бетер од пред добивање. Што можам да користам (ако може нешто воопшто)? Иначе, погоре зборевте за флеки на лице. И мене ми се направи една голема црна на чело веројатно од сонцето и тоа почеток на март. Мајка ми ми рече ги имала и она бремена и со тек на време ги снемало. Не знам дали крема би помогнала, а и сега сме ограничени што смееме да користиме.
Мене многу флеки како пеги ми се направија и многу се нервирам, а страв ми е да ставам било што. За лицето види пробај некој тоник и крема на природна база на Биодерма или Логона Јас ја користам линијата на Јансен и не сум имала проблем во целата бременост.
Феминки, ми се јавија од Систина. И конечно го закажавме скринингот, на 27 април кај докторката... Тогаш ќе бидам полни 12 недели, влезена во 13-та...
Може и од хормоните и мислам само од себе ќе помине, некој тоник или мицеларна вода за чистење на лице .
Девојки јас сум 25 недела. Дали ви се случува да ве болат брадавиците и некако ми се мн суви и распукани... користите ли нешто за брадвици?
Можеш да ставаш креми, нормално е да ти се измрси кожата во бременост. Јас ставам од оваа кога ќе ми излезат бубуљици, а не е ни скапа ја има во ДМ. За комбинирана кожа, денска.
Која беше во 9ти месец и пишуваше дека и се појавил бел густ секрет? Од вчера ми се појави, веројатно е ништо ама сега при крај само барам некои знаци. Исто, од сабајле нешто како со нож да ме сече над папокот. Претпоставувам бебето ме клоца со нозете ама пак да прашам. 37+1 сум.
Јас имам веќе 1 недела баш густ исцедок, 37+5 сум, а стомакот почна се почесто да ме боли по неколку пати во денот и тоа боли по 1 минута како менструална болка да неможам да се мрднам. Ако ова се лажни болки какви ли се вистинските?
Јас понекогаш го имам тој секрет (денес 37+3), особено наутро а преку ден поретко. Баш е како бел и густ. Кога бев за брисеви матичната го виде и ми рече дека според секретот сум влезена во 9ти месец (тоа беше во 35+ 3). А брисевите ми испаднаа чисти...Така да, мислам си е нормално. А и минатиот пат кога бев на цтг му кажав на докторот и рече дека е нормално тоа. @Babyiscomming -И мене последнава недела и пол ми се случува да ме боли стомакот. Баш она менструална болка, најдолу кај јајниците ме сечи. Имам чувство на жежење и вртење и тоа како да продолжува и кон препоните. Ги издржувам засега, само што се штрекнувам, одма гледам колку е часот за да видам да не се јавуваат на почесто но засега траат само неколку минути и толку, после нема. Ова се случува еднаш или два пати во денот (ама не секој ден)....
31 nedela i vtora bremenost mi e no nemav vakvo iskustvo so prvata i zbuneta sum i isplasena. Nokeska okolu 3 me razbudia strasni bolki vo kicmata desnata strana slabinata mi zhezheshe me prepotia mornici me lazea po nozete mi se otsekuvaa potoa pocna da me sece nisko pod stomakot od dvete strani cipite i da me grebe dolu. Nemozev ni da legnam ni da se ispravam vakvi bolki so prvoto nemav duri ni dva saati pred poragaj. Dolgo traea prviot pat poveke od 10min i ne pominuvaa so menuvanje na polozba lazni bolki obicno pominuvaat. posle do 6 sabajleto se povtoruvaa te na 10 min te na polaa saat pptoa na 40 min i i prestanaa koga se razdeni. Cel den tesko se dvizam i od vreme na vreme mi se grci stomakot sam. Deka ne bea na isti intervali sabajle malku se smiriv si rekov nisto nema lazni bolki ama eve sega okolu 15:30 pak isto pocnaa bolki prvo ostro vo kicmata i i grebenje dole eden cas veke se povtoruva samo od pocesti odat na poretki bolkite. od 5 do 10 min sega stanuvaat od 30 do 40 m. Da panicam da odam na lekar ili da pratam da vidam sto ke se slucuva. Mnogu mi e rano za da pocne poroduvanjw strav mi e da ne sum pocnala da se otvaram. Imal nekoj vakvo iskustvo ? Pozitivna rabota uste nemam primeteno chepot da paga za sega
Немам искуство, со првото пред пораѓај вечерта, имав цела ноќ болки ама без престан. Ако не ти се смируваат мој совет да пишеш на матичен или да отидеш на преглед. Рано ти е, но ако не дај Боже е некој знак да ти стават инјекции за зреење на бели дробови. @Lady D ❤️ беше на скрининг?
@Среќичка не сум видела дека си пишала мила. Еве среќа @kukla21 што ме тагна. Супер поминав, Димчев ми е ептен станат зборлест за разлика со Константин кога ме гледаше, бебушка ми е буцка машала, само за пол најверојатно е машко, нешто чудно ми изреагира. Не се замарам одамна со тоа, најбитно да е бебето ок. Само мн чекав, од 12:40 до 13:40 точно. Фала што ме мислиш П.с. и ја не приметив дека си ми го згрешила никот.
Јас прв пат отидов кај димчев во 18та недела предходно никогаш не сум била. Другаркиве ме спремаа буквално дека не збори, дека е ќутлив и дека треба зборовите да му ги влечеш. Но јас добив сосема различен впечаток и многу позитивно искуство, во смисла разговорот што го водевме, психолошката поддршка и генерално целиот преглед. Така да, да разборен е нешто ))