Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Цела бременост чисто лице и сеа на крај лом ми се направи, бетер од пред добивање. Што можам да користам (ако може нешто воопшто)?

Иначе, погоре зборевте за флеки на лице. И мене ми се направи една голема црна на чело веројатно од сонцето и тоа почеток на март. Мајка ми ми рече ги имала и она бремена и со тек на време ги снемало. Не знам дали крема би помогнала, а и сега сме ограничени што смееме да користиме.

2. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Мене многу флеки како пеги ми се направија и многу се нервирам, а страв ми е да ставам било што. За лицето види пробај некој тоник и крема на природна база на Биодерма или Логона

Јас ја користам линијата на Јансен и не сум имала проблем во целата бременост.

Last edited by a moderator: Apr 15, 2020
    Jana06 likes this.
  3. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Феминки, ми се јавија од Систина. И конечно го закажавме скринингот, на 27 април кај докторката...
    Тогаш ќе бидам полни 12 недели, влезена во 13-та...

eta, monka_bonbonka, Thallia and 9 others like this.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Сакам са прашам до кога ќе имам благи болки како да ќе добијам секој момент?

eliii89 likes this.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Мене во 7 недела ми станаа поретки. Сега во 9та уште имам ама мноогу многу поретко.

BabyD0ll likes this.
  6. Andra

Andra Популарен член

Јас правев во 14 недела уште подобро ако е покасно.

eliii89 and Vojdana like this.
  7. Andra

Andra Популарен член

Може и од хормоните и мислам само од себе ќе помине, некој тоник или мицеларна вода за чистење на лице .

Jana06 likes this.
  8. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Мислам 13+6 е најкасно. Претпоставувам од 11+1 до 13+6?

monka_bonbonka and Andra like this.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Таман ќе си :inlove:

@rollercoaster@ and Vojdana like this.
  10. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Девојки јас сум 25 недела. Дали ви се случува да ве болат брадавиците и некако ми се мн суви и распукани... користите ли нешто за брадвици?

11. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Можеш да ставаш креми, нормално е да ти се измрси кожата во бременост. Јас ставам од оваа кога ќе ми излезат бубуљици, а не е ни скапа ја има во ДМ. За комбинирана кожа, денска.

Attached Files:

Jana06 likes this.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Која беше во 9ти месец и пишуваше дека и се појавил бел густ секрет? Од вчера ми се појави, веројатно е ништо ама сега при крај само барам некои знаци. Исто, од сабајле нешто како со нож да ме сече над папокот. Претпоставувам бебето ме клоца со нозете ама пак да прашам. 37+1 сум.

Bebac, Dance27 and kukla21 like this.
  13. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Јас имам веќе 1 недела баш густ исцедок, 37+5 сум, а стомакот почна се почесто да ме боли по неколку пати во денот и тоа боли по 1 минута како менструална болка да неможам да се мрднам. Ако ова се лажни болки какви ли се вистинските? (facepalm)

Bebac and Jana06 like this.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас понекогаш го имам тој секрет (денес 37+3), особено наутро а преку ден поретко. Баш е како бел и густ. Кога бев за брисеви матичната го виде и ми рече дека според секретот сум влезена во 9ти месец (тоа беше во 35+ 3). А брисевите ми испаднаа чисти...Така да, мислам си е нормално. А и минатиот пат кога бев на цтг му кажав на докторот и рече дека е нормално тоа. @Babyiscomming -И мене последнава недела и пол ми се случува да ме боли стомакот. Баш она менструална болка, најдолу кај јајниците ме сечи. Имам чувство на жежење и вртење и тоа како да продолжува и кон препоните. Ги издржувам засега, само што се штрекнувам, одма гледам колку е часот за да видам да не се јавуваат на почесто но засега траат само неколку минути и толку, после нема. Ова се случува еднаш или два пати во денот (ама не секој ден)....

Bebac, Jana06 and Babyiscomming like this.
  15. Bube.96

Bube.96 Истакнат член

31 nedela i vtora bremenost mi e no nemav vakvo iskustvo so prvata i zbuneta sum i isplasena. Nokeska okolu 3 me razbudia strasni bolki vo kicmata desnata strana slabinata mi zhezheshe me prepotia mornici me lazea po nozete mi se otsekuvaa potoa pocna da me sece nisko pod stomakot od dvete strani cipite i da me grebe dolu. Nemozev ni da legnam ni da se ispravam vakvi bolki so prvoto nemav duri ni dva saati pred poragaj. Dolgo traea prviot pat poveke od 10min i ne pominuvaa so menuvanje na polozba lazni bolki obicno pominuvaat. posle do 6 sabajleto se povtoruvaa te na 10 min te na polaa saat pptoa na 40 min i i prestanaa koga se razdeni. Cel den tesko se dvizam i od vreme na vreme mi se grci stomakot sam. Deka ne bea na isti intervali sabajle malku se smiriv si rekov nisto nema lazni bolki ama eve sega okolu 15:30 pak isto pocnaa bolki prvo ostro vo kicmata i i grebenje dole eden cas veke se povtoruva samo od pocesti odat na poretki bolkite. od 5 do 10 min sega stanuvaat od 30 do 40 m. Da panicam da odam na lekar ili da pratam da vidam sto ke se slucuva. Mnogu mi e rano za da pocne poroduvanjw strav mi e da ne sum pocnala da se otvaram. Imal nekoj vakvo iskustvo ? Pozitivna rabota uste nemam primeteno chepot da paga za sega

16. Среќичка

Среќичка Популарен член

Немам искуство, со првото пред пораѓај вечерта, имав цела ноќ болки ама без престан. Ако не ти се смируваат мој совет да пишеш на матичен или да отидеш на преглед. Рано ти е, но ако не дај Боже е некој знак да ти стават инјекции за зреење на бели дробови.
    @Lady D ❤️ беше на скрининг?

Bube.96 likes this.
  17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мислиш @LadyC? :)

LadyC likes this.
  18. Среќичка

Среќичка Популарен член

Леле да хаха

LadyC likes this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

@Среќичка не сум видела дека си пишала мила. Еве среќа @kukla21 што ме тагна.
    Супер поминав, Димчев ми е ептен станат зборлест за разлика со Константин кога ме гледаше, бебушка ми е буцка машала, само за пол најверојатно е машко, нешто чудно ми изреагира. :D
    Не се замарам одамна со тоа, најбитно да е бебето ок.
    Само мн чекав, од 12:40 до 13:40 точно. Фала што ме мислиш :*

П.с. и ја не приметив дека си ми го згрешила никот. :rofl:

0ли, Thallia and kukla21 like this.
  20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Јас прв пат отидов кај димчев во 18та недела предходно никогаш не сум била. Другаркиве ме спремаа буквално дека не збори, дека е ќутлив и дека треба зборовите да му ги влечеш.
    Но јас добив сосема различен впечаток и многу позитивно искуство, во смисла разговорот што го водевме, психолошката поддршка и генерално целиот преглед. Така да, да разборен е нешто :)))

lovely12 and LadyC like this.