Супер, баш те мислев. Штом поминало, уживај сега. Мене сега ме мачи моментот кај ќе испитувам скриен шеќер ама здравје накај 27+ планирам. Тебе ти спомнаа нешто за тоа?
Сменет е човекот. Знаеш колку ми збореше за коронава и дека не треба ич да се плашам? Колку ме смееше колку е позитивен и откачен. Се сменил од пред три ипол години. Тогаш беше поозбилен и поќутлив. Сменет е позитивно.
Па јас одам кај Ложанковски. Можеш и во Ремедика мислам таму си ти ако добро памтам, ама е поскапо сигурно .
@Milicka* здраво и живо да е бебчето!! Каде се породи? Како помина? Пиши кога ќе можеш...галете се сега со синко
испитувате ли крвна слика и урина сега за време на корона, ја немам два месеци скоро испитано, и незнам што да правам, ми е страв да испаднам од дома
Јас имам многу лошо искуство со Димчев. Можеби си е стручен но начинот на кој ме истретира во претходната бременост, кога ми откри аномалија на плодот, ми остави таква траума, што не само што не сакам него да го видам, туку и во Систина не сакам веќе да влезам. Е, до толку. Уште ми се плаче кога ќе се сетам. Ми се развика што му побарав објаснување за каква аномалија станува збор. Ај што ми беше шок, уште ми превртуваше очи и со повишен тон и со еден збор ги одговараше моите прашања (нормално дека бев презбунета, од нигде никаде на прв скрининг ми вика бебево има аномалија треба да абортираш). Излегов со плачење и веднаш заминав Ремедика. Дијагнозата ја потврдија и таму, но начинот на кој се однесуваа со мене целиот персонал (доктори, сестри) што ме примија, беше далеку посоодветен, многу смирувачки, како еден вид психолошка поддршка.
Баш ми е жал за тоа што се случило. Секој има право да каже и пише искуство, затоа се и форумиве... Јас лично бременоста ја водам во Ремедика, но кај Димчев бев на второ мислење, за која препорака да одам кај него беше од страна на докторот што ме води во Ремедика. Како и да е јас имав фино искуство. Обиди се да го заборавиш тој период, сигурно е тешко, но мораш да се помириш и да си кажеш дека така требало да биде во однос на болката зборам и загубата, а за докторот неможам ништо да прокоментирам..зашто така се однесувал и слично.
Devojki od 30 nedela nataka treba da odam vo Re Medika kaj prof.Dimitrov. Me interesira kolku e bezbedno me plasi situacijava,a moram dA odam bidejki toj ke me poraga.Cel den se mislam so kako pritisokot mi se pokaci od zamaranje... Ve molam spodelete iskustvo. Isto od vecera osekam kako steganje vo dolniot del i mala menstrualna bolka...
Да, затоа и пишав, во никој случај не сакав да звучам како да уплашам некоја трудница, или да наговорам да не оди кај него на преглед, но сакав да го споделам моето искуство, кога веќе прочитав дека бил доста размуабетен за разлика од порано Можеби и мене ќе ме пратат некогаш повторно кај него и ако би отишла можеби би имала сосема поинакво искуство, можеби тогаш така се погодило, свесна сум за тоа. И мои блиски биле кај него на преглед, сите различно искуство имаат. Едната скринингот и го направил за 5 минути, ништо не и кажал. Другата пријателка ја прегледувал пола саат и се размуабетиле како први комшии да се. Ете нема правило, мене ми се погоди така. А дека си е ептен стручен тоа воопшто не го оспорувам.
Пишувавме во другата тема 'Породување во приватна болница' мислам беше, отвори таму. Иначе, многу од нас тука одиме во Ремедика не е ништо страшно, а за качување притисок воопшто не е Јас одам секој понеделник на цтг, веќе скроз се опуштив заборавам дека сме во вонредна состојба. Дезинфекција на врата, мерат температура, пополнуваш прашалник и мене ми правеа тест за корона ама мислам дека тоа важи само за тие што ќе раѓаат скоро. Сите се заштитени со маски, ракавици, визири, се држи растојание... Ако те интересира нешто друго прашај.
Јас си испитав. Димери и хемостаза проверував во Хемолаб, а таму во пакетот имаше и крвна слика. Урина во Авицена мм однесе, жив човек немаше сабајле околу 8. Сега на крајов не можев да не проверам, последна проверка ми е.
За првиот и третиот скрининг беше супер, разговараше објаснуваше се смеевме и навистина многу ме опушти...релаксирано многу убаво. Ама првиот беше во 9ч, а 3скрининг во 8ч...на почеток. Додрка вториот ми беше во 13-14ч, и човекот слабо зборуваше ама веројатно беше и уморен, се прегледа ама помалку зборуваше...
Fala ti mnogu,bas mi olesna sega. Jas sum 29+2 pa profesorot mi kaza nakaj 31ta ili 32 nedela da odam na tret skrining.Sto vsusnost gledaat na 3 skrining? A koja nedela si sto ti pravale test za korona i dali go pravat tamu ili...? Za kolku vreme izleguvaat rezultatite? Izvini milion prasanja
Јас да секој месец во авицена отсабајле нема никој за помалце од 10мин се завршувам сега не знам како е дали суспектните на корона одат таму и таму им зимаат брисеви?? Знае некој?
За да не ти е мисла отиди на ехо и кога имаш таква болка напиј се магнезиум и лежи.Јас имав остри болки 2 дена викендот а 28 недела сум,понеделникот кога бев на ехо бебето многу лошо се има наместено целото е на една страна и стуткано и рече дур не се помести ќе те боли.Од вчера веќе е подобро.Неможев ни да седам ни да лежам.
На трет скрининг гледаат плодова вода, постелка и дали има доволно проток на крв. Веќе си е развиено бебето и само ќе си качува на тежина. Во 35та недела се прават брисеви за стрептокока и од 36та се почнува со цтг. Јас сум 37ма, брис за корона ми земаа таму, 1500ден е (не те прашуваат дали сакаш ) и резултатите ќе ги пратат кај докторот.
Да , јас одам во синлаб во аеродром , планирам и утре да одам , претходниот пат кога бев накај 10 часот немаше никој, одма завршив работа.
Немој да паничиш така е полошо,маска ракавици и со свој превоз.Короната за да исчезне ќе треба време да помине.