Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Fala mnogu devojce

Jana06 likes this.
  2. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Da vo pravo si,se slozuvam.Bog da ne cuva site.

Andra, monka_bonbonka and Maja92@ like this.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Не знам дали само јас едвај чекам да се породам. Денес сум 33+0 и за 2 недели ми е следниот преглед. Некако неспособна се осеќам и ме боли цело тело, имам забрзано дишење и пребрзо се заморувам. Порано цела куќа чистев за 1 ден, сега една соба ако исчистам клапнувам..

Пред две недели кога бев матичниот ништо не сакаше да ми зборува за породување, ми рече да си седам на газот имало време, сакав само да ми препорача каде да се пораѓам, бидејќи тука не пораѓаат баш, плашливи се и веднаш родилките ги праќаат во Струмица. Едино ако е се нормално и природен пораѓај може да се нафати некој доктор. Сакам во Штип да се пораѓам бидејќи познавам 2 докторки и знам дека се спремни со се. Условите во болницата не се којзнае какви, ама ќе се издржи неколку дена. Кога му го кажав ова на матичниот ме погледна остро и ми рече да не мислам сега и дека тој не би ме праќал во Штип поради големиот број случаи на корона вирус..

4. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Jas deneska bev vo Avicena, nikoj nemase samo jas. Morav oti od fevruari nemav provereno

5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Што се однесува на заморот и клапнувањето, не си сама:) Баш тој период (па и сега) и јас осеќав како срцево во одреден момент брзо ми зачукува, успевам на пример да изметам само една соба и одма морам да одморам. После поручек се осеќав како да сум трчала....Дома немам апарат за притисок , не мерам, па си се тешам дека е нормално оти имам читано кај многу членки е така во однос на заморот. Плус мешко тежи скрос долу, јас наутро имам повеќе сила да работам низ дома. После ручек веќе нема шанси, толку се подувам , ми затежнува стомаков, мислам ќе пукнам. Ама, пак ќе речам, се' е тоа нормално колку што имам читано и прашувано. И ова, кога ќе начекам некоја трудница на болница, сите дишиме како да сме трчале по скали :D

6. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

ИТака ми рече и ендокринологот а и тесна карлица имам

eta and Butterfly1107 like this.
  7. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Јас имам апарат ама не знам да си мерам, не е дигитален,ја терам свекрвата одвреме навреме. Притисокот стандард ми е низок, а пулсот слаб. Свекрвата вели испрекинато чукање на срце слушала.

8. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Не се плаши, сите одиме некаде, само заштити се убаво и кога ќе доаѓаш дома се за перење а ти истуширај се. Договорена си за пораѓај со докторот или ќе се договараш сега?

LadyC, eta and maremaca29 like this.
  9. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Колку плати во Хемолаб Оли за ддимери и хемостаза? За 2 недели и јас треба да проверам пак.

Last edited: Apr 15, 2020
  10. strelkata

strelkata Истакнат член

Девојки ми излезе малку како мрсул. Можно ли е да е чепот? Што следува после како да препознаам дали е сто посто тоа?

11. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Јас сакам да прашам дали е некаков знак за пораѓај болки во кичмата на пола саат ми се јавуваат еве трет пат, и ептен слаби менструални?

12. 0ли

0ли Форумски идол

Димери, хемостаза, крвна слика - овие се во пакетот и чини 2200. Добиваш и мислење од трансфузиологот. Им однесов и резултати што сум испитала на Трансфузиологија и на Имунологија за да има претстава докторот, а таму ме прашаа детали за бременоста, каква терапија примам и кои витамини ги пијам.
    Доплатив уште 300 за железо и шеќер и така си добив комплетна проверка.
    Нема гужви, на пола саат ги закаживаат пациентите.

monka_bonbonka and LadyC like this.
  13. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Sega koga ke odam treba da se dogovoram za poragaj,pa ke vidime sto ke kaze.

monka_bonbonka likes this.
  14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Ве читам за Димчев, со првото бев кај него и буквално влеговме излеговме ни рече само се е ок. Сега сум кај Гордана Петреска, дури и лежев во Систина, докторкава преглед и трае 2 минути, и пишував на вибер дека сум хоспитализирана на игнор бев. Ремедика златна каде каде боље третман со пациенти.

15. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Да се пријавам и јас.
    Денес бев на преглед, бебушка е сеуште со главата горе, газето долу и нозете од десна страна. Се надевам нема да биде инат и ќе се сврти на време:D
    Му кажав дека имам болки во кичмата и стомакот, кои се како менструални,од време на време. Ми препиша пак прогестерон депо, да се боцнам денес и наредна недела.
    Рече ќе се видиме следно во 34та недела:D

Maja92@, elcezelce, eta and 7 others like this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Не си прва што се жали од Петреска. Очигледно ја акнала слава у глава.
    Мене вака ми викаат за Кацарска, ама со тие што ги води е ЗЛАТО.

17. NanaMia

NanaMia Популарен член

Не сакам да чујам за Петровска. Ме пораѓаше со првото, сега со второ почеток на бременост толку мк се испонаша, исто вибер не одговара, дури кога се јавив у централа дека нр можам да ја добијам да ме поврзат со неа, се јави. Не била должна госпожата да ми одговара, а она ми рече да ја барам. Барам сега друг доктор за пораѓај у Систина, па предложете

eta and LadyC like this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Спиј ма! :rofl:

19. Dana31

Dana31 Истакнат член

Cestitki
    Da bide,ziv i zdrav!

20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Јас лежев таму сите ги запознав. Абе по арогантни доктори не сум видела. Ем приватно, ем брдо пари плаќаш ем не те ферма. Др. Матеска беше баш стручна и по народна од другиве. Со лесно мила.