Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.293
    Јас се породив природно во Систина. Ниту во еден момент никој не ми спомна царски.

Друго, имам искуство со Дракулевски, после пораѓај на блиска личност, дојде лично во чекалната да ме извести и да ме однесе кај бебето.

На LadyC, Alishan30, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Систина тешка перална на пари. Од здрав болен ќе те направат. Примена со крварење лежам 5 дена, демек ме води Петреска доаѓа ми вика можеш дома д си одиш ама да дојдеш најкасно до 23-24 да те видам. Ѕвонам да закажам преглед ми викаат докторката е на одмор. Абе крш невиден.

На Meckicja, kukla21 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Нормално е тоа, се шири матката, хормоните си делуваат, јас сум 9 недела и одвреме навреме уште имам. Околу 6та,7ма недела станаа поретки. Мачнини ми се јавија во 6 недела, 6та,7ма и неколку дена од 8ма ги имав секој ден, сега веќе недела дена ми е подобро. Индивидуално е тоа, кај некои се јавуваат после 9 недела, кај некои порано, кај сите различно траат.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Не не не, воопште не сакав одговор веднаш.
    Оставив 24 часа да ми одговори.
    Имав позитивни резултати на бактерија и ми рече барај мр, коа ќе добиеш резултати да знам шо терапија да ти дадам. И покрај тоа што знаев дека имам бактерија, чекав 24 саати, дека нели луѓе сме, изморена, доктор е сепак.
    Уште имам скриншат од муабетот на вибер, такво нечовечно и дрско, сакав да ја пријавам, ама ајде, оставив.. Не сум таков чоек.
    Иначе 3 пати во 4 години ја имам барано,никогаш не одговори, ова беше прв и последен пат што одговори

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Се мислам и јас за кај него. Сигурно се сите стручни како доктори, ама ретко луѓе наоѓаме

6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Помина прв скрининг,бебе е одлично супер се развива. Само мрдаше,не даваше да видиме пол:).
    Земав приска и уринокултура,брисеви и крвна анализа. Не беше на гладно за шеќерот , но ајде во вонредна состојба да не идам по сто пати.
    Бебе беше опуштено на толку што е гмечено од страна на братот е одлично:rofl:. Раката ја држеше пуштена не беше во тупаница што е одличен знак,носна коска видена,нухален набор 2.1 исто како за син ми.
    Термин 27.10 по циклус:).
    Јас сум крш,главоболки до лудило. Гадење присутно.

Ве читам за систина и не би да ја коментирам ја рамнам со гак.
    Ремедика сум многу задоволна од сите.
    Три години сум таму од операции до породување мислам дека за тие пари што ги давам добивам третман како што треба да биде. Услуга,хигена на ниво.

Бидете ми поздравени,да средам малце да наместам некое зајче,еуфорија да не фати.:):l:

На Alishan30, Veki4kaa, Fallen.Angel и 8 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Извини Миличка, мене ако ме прашаш во време на пандемија ни твој , ни мој маж не треба да влага, а не па татковци . Не чекал многу маж ти и моите беа во исчекување исто коа се породив и нормално е сите да се секираат. Ама за некои мајка, за некои маќеа е скроз грдо. |(
    Тоа прави ептен револт.
    А за гинеколозиве ме чудите со односов, ја со Кацарска никаков проблем никад, исто од дома доаѓа секогаш, освен ако не е на операција одма ми одговара на смс, на Димчев 5 пати му ѕвонела за мене Димчев ми кажуваше, вика твојава докторка ме отече, 100 пати ми се јави за тебе да сум те примел како знам и да те прегледам. Јас никад не сум сакала исфорсирани фаци од доктори, поради таква една (Адамова од Санте Плус) првото бебе можев да го изгубам. Арогантна бабетина. :@

На Butterfly1107, Jana06, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ама миличка не вика да влага. Баш дека е ваква ситуацијата, фер е да му јават на таткото дека сњ било во ред, дека има син и сл.

Јас во ноември се оперирав, па докторот се јави на мм, го викнал и се му објаснил за операцијата уште пред јас да се видам со мм.

На Milicka*, Thallia, Bebac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не можеш така да кажеш, оти секој има свое искуство. Ако е за тоа у Ремедика моја братучетка сепса фати од заборавен инструмент на пород. И ова е еден од повеќето случаи... Секој со свое искуство сепак. :)
    Ја ако е така треба да ја рамнам Ремедика со гак.
    А уствари сите доктори по приватните се од гак и чаир дојдени.
    Сите си имаме некаде позитивно некаде негативно искуство.
    Само за пари секаде треба да те гледаат и да те поштуваат. Не барам нозе да ми баци. Едно поштовање...

На mssuniquee, eta, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Абе не барам поштовање, нр бара муабет, сакам да ми даде соодветна терапија, па за дете се работе мајке му

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ама у ноември. Сега е друго. Ако се со редуциран персонал можеби и не стигнале.
    И ја коа се породив мм го виде Константин пред мене (зборам откако ми го земаа од родилна сала нели за прегледи). Не знам дали сега може да очекуваме се исто да е. Мислам си треба поголемо разбирање.
    @NanaMia зборевме ја и ти. Извини, ама после се што ти имаш поминато у Систина и колку пари имаш оставено, може бар да се однесува докторката културно. Тоа е поштовање оти од СИТЕ си ја одбрала НЕА. Тоа значи и ти си ја испоштувала...

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Така е,имам пишувано штета што одиме по приватни.
    Јас одам ради докторот,не дека ремедика е хотел со 5*. Далеку е од совршена,на запад државните се такви.
    Затоа пишав,моето мислење за систина е тоа,затоа шѕо и таму и таму си играа пинг понг со мене и на гак и систина,затоа ми се еднакви,разликата е ценовник.
    Имам и јас да ти раскажувам приказни, но нека не е тоа тема нели:).
    Штета што добриот кадар си замина од државните клиники,а кога вејќе плајќам по 50евра преглед е баш сакам да ми е и доктор достапен и да е запознен со мојот случај

На Maja92@, kukla21 и LadyC им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Исто. И ја ради докторката. Ради неа и се породив таму првиот пат, мн страв имав и само неа и верував. Тоа е најбитно.
    Не е битно каде е. :)

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За мене нема никакво оправдување да не се јавиш на близок и да кажеш како минала операцијата. Не е во ред. Докторот можел да се јави. 1 мин нема ништо да му сменела.

На Thallia, Bebac и Maja92@ им се допаѓа ова.
  15. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Честото синот ! :l:
    Здрави и живи да сте!
    Каде се породи ?

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ок, секој различно. Јас не го сфаќам тоа ич трагично и страшно. Се додека е се во ред ќе се јавам и ќе кажам јас кога ќе можам. У моја ситуација да и кажам на Ана да му се јави на мм знам дека ќе му се јави. Сепак цезареата е операција, може испаѓа одма итна после таа за докторот и веднаш продужава таму... Едноставно, се бива. Не обвинувам за такви работи.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да е така на државна ќе раѓаме. Не може да не се јават на фамилија. За тоа дали и колку кадар имаат не ме интересира. Ако не се екипирани и не нудат фул услуга како пред коронава, нека ги намалат цените. Цена-услуга мора да е во баланс.
    И не се работи да кажеш или не на докторката, тоа треба да се случи по дифолт.

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Епа гледаш, мене тоа ми е скроз небитно. Јас не сум кажала на Ана претходно коа она кажала на мм, ама и да не кажела ич немало да се замарам. Повеќе ме воодушевуваше со постапките нејзини, доаѓањето неколку пати во ден да ме види, односот нејзин цела бременост и сл, тоа ми се ситничарски работи искрено. Ако се фаќаме така за сламка тогаш и поарно у државна да идеме.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Небитно?! Мм би бил во паника да нема инфо од мене 3ч и уште да не го пуштаат да влезе.
    При раѓање на бебето е опасен, а после може на посети да оди?! Се работи за пропуст и за 2к еур за мене не е во ред.
    Кога се оперирав имаше еден куп пациент на програма кај истиот доктор. Мене прва ме зеде (демек најбрзо и најлесно да ме завршиќ). Пред да почне со другата пациентка го чекал мм да дојде од кафичот да му каже како минало! Има доволно време, од моментот дур јас излезам од сала, дур влезе друг пациент и го спремат него да се види.

За приватна клиника не е во ред. Па во државна го информираат таткото дека се породила жената, не па во приватна.

За мене е пропуст.

На Maja92@, Rainbowbaby, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај не се нервирај со мене тука. Ако имаш таква ситуација реагирај кај нив и готово. Не реков дека се совршени. Се напнав и ја што чекав 1 саат за скрининг ама тоа не ми го смени мислењето за докторот или докторката. А си имаат секаде пропусти. Или мислиш секаде е мед и млеко?