Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    И јас прочитав уште на почеток од бременоста дека откуцаите кај девојче се повеќе, за разлика од кај машките . Во мојот случај излезе дека е вистина, беа 171 ама јас некако не верувам во тоа, мислам дека сепак е случајност. Треба и јас да проверам за син ми колку биле :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Од се до сега што имам читано и разговарано е дека во Систина оставаат време за да се отвориш, ако не се отвориш за тоа одредено време идеш на царски. Од една страна е океј кога ќе видиш зашо имам слушано за државните дека некои жени и по 3 дена се отвараат и кога ќе дојде време за самиот чин немаат веќе сила. Али ваљда ако кажеш и инсистираш за природно може и ќе го продолжат тој период.
    Моја колешка, Димчев ја чекал да се отвори, имала болки јаки ама била само 2см отворена, а за епидурал требало од 3 до 5 да си отворена. После 12 саати болки ја породиле царски. Тоа е некој мој заклучок ама секако планирам да зборам со докторот за тоа на следен преглед.

На Филотеа и LadyC им се допаѓа ова.
  3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    И кај мене се над 170 ама моето е машко, така да отпаѓа теоријата....

На Chikitaa, Maja92@ и LadyC им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Кај мене во секој извештај има откуцување на срцето-Fetal HR. Претпоследниот пат му било 135 а машко е. Мислам дека ова нема врска со полот, не ми текнува како беше со близнациве, и тогаш имав читано на форумов за ова ама мислам дека немаше врска.
    @eli25 не оди на работа др Елена,не знам до кога. Или е поради внуците како што веќе пишаа или има некоја хронична болест поради која седи дома.

На monka_bonbonka и LadyC им се допаѓа ова.
  5. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.379
    Кај мене уште во 7 недела др. Трајковски ми рече, ајде господ да ви даде едно живо здраво девојче, и навистина испадна дека носам женско.
    Изгледа освен што откуцаите на срцето кај женско бебе се повеке, женското бебе е покрупно на почетокот на бременоста .

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Јас искрено не верувам многу во вакви теории, ама баш ме интересира дали ќе се погоди така :)

На eta и Rainbowbaby им се допаѓа ова.
  7. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Не знам зашто толку напна , дс чекаш бебе 5 години и најубавиот момент дс го припуштиш баш и не е фер , плус маж ми другиот ден беше помалце опасен од денот на раѓање ? Ти нема смисла муабетов ама темава не е за тоа и воопшто не си во право , во државна да отидев позадоволна ке бев , срамота за Систина !!!!

Ужас ужас , но битно синко и јас сме супер !!!

Е токму тој доктор е Митко Ивановски :) Него му беше тешко да издвои цела минута !!!!

На eta, Thallia, Bebac и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @Milicka* не знам зошто мислиш дека сум се напнала, оти сите си ги сакаме децата подеднакво, без оглед дали е одма, после 5,10 години добиено или е посвоено. Воопшто не знам зашто идеш натаму. Тоа е исто ко мајка е повеќе мајка ако е природно а не царски. ;)

Одма реков дека не е во ред што мт не го пуштиле, а нечиј татко пуштиле, воопшто не го поддржувам тоа. А дека сум царски и ме чекаа и мене да се јавам ме чекаа. Мм беше доле у сосема други услови и бебе одма виде. Ова е пандемија. Не треба никој да се пушта никаде, поготово не кај бебиња и родилки и тоа многу повеќе го осудувам него што не му ѕврцнале на мт одма.
    Крај краева не знам ти зашто ставаш извичници, коа лично јас не се напињам поготово за такви работи.
    Ти со твое, ја со мое мислење. Ако сакаме секогаш секаде ќе најдеме за што да се фатиме.

На Среќичка, Maja92@, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.779
    Чувствувам преголема фрустрација од страна на @Milicka* и искрејно се надевам и го препишувам тоа на хормоните и измешаните емоции што доаѓаат со бременоста и раѓањето.

Ако ви е за утеха за сестрами со врски со се во државна она породена во 2 ноќта, ние дознавме тек сабајлето. И покрај тоа што зет ми дремеше таму цела ноќ, изнакупувал еден тон работи за сестрите доле и обезбедувањето.

А на приватно нели дозволуват и телефони и се... Се сликаат... Нели може и сама жената да се јави? Знам и таков пример од блиска уште на бокс ја средуваат она си прави муабет.

Можеби сите имаме преголеми очекувања од приватниве болници.

Јас се согласувам со се што напиша @LadyC , баш на убав и смирен тон си води дискусија.:)

Мислам дека не треба да дозволувате тоа толку да ве изреволтира и да се радувате на моментите што допрва следуваат со бебче.:inlove:

@Milicka* не ме сваќај погрешно со напишаново, ти посакувам побрзо и лесно закрепнување.:*

На Maja92@ и LadyC им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ама од следниот ден, таткото иде на посети. Што е поразлично денот на раѓање и следниот ден? Помалку заразен е таткото?

Јас кога се породив, бебе од сала право кај татко беше. Некоја минута после раѓањето. Него го ставија да чека во собата пред родилна каде ја минавме ноќта. Па он пред мене ја имаше убаво видено :) Има и слики, а јас ја видов дури откако отидов во соба и тоа не одма. Не знаев дека јас треба да се јавам да ми ја донесат и си чекав да ја видам.

Како и да е. Идат убави денови и се се заборава.

@CareTee телефони не даваат во родилна или во сала за царски. Мене не ми дадоа. Едино да се договориш со педијатар/анестезиолог да те слика. За царски ако не се лажам рацете ми беа врзани, на едната притисок се мери, на другата примаш терапија, така да нема ни како да ѕвониш.
    Јас здравје и педијатар планирам да договорам за пораѓај, па се надевам ќе си добијам некоја фотка екстра :)

На CareTee и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @kukla21 па исто кажувам цело време дека не треба ич посети.
    И кај мене исто беше и тоа пишав дека мм прв го виде малиот додека јас бев уште у сала и ме средуваа.
    Не сфаќам зашто ме цитираш кога исто кажувам цело време. :)
    П.с. ја лично познавам жена што беше на пород у Систина со телефон. Ако сака нека се каже која е, ја нема да ја тагам. :)

На CareTee и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас имав телефон со мене,но го држеше акушерката да не слика одма штом ми го стави до лице и телефононот одма како го изнесоја син ми му го дадоја веднаш на мм.
    Он чекаше пред родилна. Прв го виде исто поубаво од мене. И како го возат према собата за бебиња и он со нив одел до таму.
    Одма и педијатар соопштувал состојба за бебе и гинеколог за мајката.
    Јас лежев на интензивна без телефон,подолго се задржав не ми пушташе анестезијата и 3 пати се јавуваа да прашат до каде сум,за да го известат мм.
    Ова ремедика,царски за време на морбили епидемија:rofl:

На kukla21 и LadyC им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Си правиме муабет, затоа те цитирам :)

14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас кога се пораѓав пред 3 год мм беше цело време со мене ,само во моментот на раѓање реков да излезе надвор пред боксот ,а мобилниот беше со мене цело време ,и одма кога се породив мм влезе и сами баш рекоа ајде слики да направиме ,го зезаа маж ми ајде тато се збуни сликај што чекаш .
    Верувам дека склоп околности сега се случило се ,ама не оправдувам што докторот не го известил човекот дека станал татко.

На kukla21 и LadyC им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    до тебе било значи! Немој случајно некоја епидемија да не ти избега со пораѓај :rofl:

На eta и Happyinlove им се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Верувај на 20.02 го правев тестот,во Италија почнуваше хаосот. Гледам позитивен,пак ли епидемија ке има си викам кога оно пандемија:rofl:

На LadyC, Jana06 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За трето, крај на светот може ќе иде :)

На eta и Happyinlove им се допаѓа ова.
  18. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Третото нека почека:whew::).
    Свадба правев актуелни земјотресите кога беа во 2016 одма следниот викенд на 17ти септември:) само гледав дали ке љуља:drunk:.
    Како да пријавам баксуз сум:talk:.
    Него амааан нека се смири ситуацијава , не би можела син ми 5 дена да не го видам во таков хормонален дисбаланс:?:

На Alishan30, kukla21 и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Како си ме изнасмеала :rofl:

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол