Нема потреба од паника мислете само позитивно тие бебиња што починаа на гак беа сите родени пред време во 27-28 недела.
Како се справуваш со мислите, со психата, јас пробувам ама како се наближува се потешко и потешко, а и ова сега со вирусот уште толку влијае
Овде мерат дијаметар на глава на бебе. Ако е над не се сеќавам колку идеш на царски. Веројатно на тоа мисли “тесна”. Дојдов да ја прашам @Happyinlove дали и фалам?
И јас пред некое време пишував за стравот. Еве за да те утешам, верувај дека секој ден, секоја минута мислам само на тоа како ќе се одвива пораѓајот, дали ќе биди природно или царски, дали ќе е се' во ред, како ќе издржам....Ова ми е прва бременост ама гоооооолема плашливка сум и мислам не сум воопшто храбра. Искрено, пријателки што се пораѓаа природно ми даваат многу позитивна енергија преку нивните раскажувања и опишувања на болката. Постојано се тешам со зборовите дека не сум ни прва, ни последна, дека со раѓање настанал светов. Си најдувам занимации за да не мислам само на тоа. Метење, бришење, готвење, миење садови, читање,музиче, филмче...А сепак какон се ближи времево стравот ми е се' поприсутен. Исто, ме охрабрува малку тоа што докторот го "фативме" како за пријател за барем да има обзир и внимание (сепак ќе бидам на државно, а знаеме како тоа оди...). На крај, среќна ме прави кога помислувам како бебче ќе го земеме дома , па како ќе си го гушкам и слично. Само Бог да е со нас, велам се' ќе издржам само здраво и право детенце да родам. А за коронава некако не се замарам, макар да мислам како ќе треба бебе да се носи после по педијатри и такви работи. И пак си велам, само да помини пораѓајот во ред ,после ќе се снаоѓаме...
Многу. Ама јас сум за некој ден 13та недела. Имаме време да дојдиш и да си пишиме и тука Него незнам што мерат за царски и како гледаат тесна карлица. а баш знам жени со добри широки карлици колкови што се мачеле природно и родиле царски. Ако има врска физички изглед. Мене ми кажаа на хистероскопија дека кога би раѓала ке е царски,и добро поминав,солидно не беше страшно. Ве читам вас пред порајѓај,нормално е да имате доза страв , но не сте свесни какви емоции ке ве совладаат кога ке го видите тоа мало суштество најубаво на цел свет најубавите моменти се пред вас.
Zeni eve me mene pak so alergijata od sto navistina imam alergija ne znam.ova mi e prv pat vaka tolku mnogu da se nafrlam sabajle koga stanav nemase mesto prazno bez mozolka bev na dezuren lekar i tamu ne mi dadoja nisto bidejki sum bila na 15 ta nedela i ne znaele od sto sum alergicna vtornik treba da odam na alergo test... I se mackav so tecna pudra ama badijala nis ne mi pomogna i deneska kupiv synopen i pojketo od mozolkite mi se na stomakot e sega bidejki namackav i me peci malku dali e stetno na plodot ?
Пу пу ај не Готово искачаш од фаза лошење влагаш во втора лига. Иначе девојки девет месеци издржувате бремени, девет. Зарем некои си десет саати ќе ве плашат? Породувањето е најлесниот чин од целата приказна и трае многу кратко. Само позитива ич да не се оптоварувате со пораѓање тоа е виц за се она кое го минете.
Здраво. Премногу ме чеша стомак Вчера скоро цел ден и денес исто. Не помага ни вода, ни масло, ништо До утре ми е терминот,има некаква врска тоа?
И мене исто,се некоја паника ме фака во врска со се ,веќе незнам ни јас сама ...и на моменти ми се плаче без врска..
Во оваа дива лига нема правила... гладна кога сум ме убиваат киселини штом јадам уште повејќе само што не поврајќам само се наткревам како несаглам . Во право си,да дојди некој и да ми речи еве повели 3 деца гледај ги ,збор не ке кажам. Ама не се станувало така мајка Бременост е најтежок период
Далеку сум од пораѓај, но планираме бременост. И јас сум огромна плашливка, на зимање крв си седам и си плачам. Кога ми раскажуваше сестрами за пораѓајот ми се слоши буквално пребледев. Би се вратила на темава да ја слушнам @lavinija28 како ќе помине. Исто би пишувала и јас да бев 9 месец сега. Идни мајки викаат господ давал сила во тие моменти, и како што сите викаат откако ќе се отвориш брзо иде, додека се отвориш е маката ама мора да се помине и тоа. Ви посакувам храброст и лесен пораѓај на сите, мислете на моментите што следат. Бебешки мирис и многу гушкање.
Дека е стресно е стресно, ама бебиња предвреме родени таму многу често умираат. Само никој не информира. Тие бебиња мин недела беа мали под 28недела. Јас пред 2г изгубив бебе, се породив 26недела 970гр. И тогаш имаше многу предвреме родени, и имаше и што починаа за жал... Затоа пазете се и заштитувајте се, ама не паничете затоа што паниката е полоша...колку подолго бебето е внатре е посигурно. А коронава е стварно страшна, којзнае како ќе биде. А јас треба да бидам царски ама некако се премислувам, долго треба да лежам ако сум царски... а нормално за 1ден дома
Nesto hormonite pravat problem bas edna doktorka mi spomna... Nego bolkive nesto me zagrizuvaat,a sum 29+5 seuste e rano.Ne sum vlezena nit vo 8 mi mesec.Izvini moze ti dosaduvam.
Во другите земји преживуваат и многу помали бебиња.. Ако не се јаки болките и на интервали не е страшно.