Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Нема потреба од паника мислете само позитивно тие бебиња што починаа на гак беа сите родени пред време во 27-28 недела.

lovely12, Maja92@ and Bebac like this.
  2. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Како се справуваш со мислите, со психата, јас пробувам ама како се наближува се потешко и потешко, а и ова сега со вирусот уште толку влијае

3. Bebac

Bebac Популарен член

Се справувам така што готвам и чистам. Така ми поминува времето, а да не мислам на се и сешто.

NanaMal likes this.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Овде мерат дијаметар на глава на бебе. Ако е над не се сеќавам колку идеш на царски. Веројатно на тоа мисли “тесна”.

Дојдов да ја прашам @Happyinlove дали и фалам?:*

Happyinlove likes this.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

И јас пред некое време пишував за стравот. Еве за да те утешам, верувај дека секој ден, секоја минута мислам само на тоа како ќе се одвива пораѓајот, дали ќе биди природно или царски, дали ќе е се' во ред, како ќе издржам....Ова ми е прва бременост ама гоооооолема плашливка сум и мислам не сум воопшто храбра. Искрено, пријателки што се пораѓаа природно ми даваат многу позитивна енергија преку нивните раскажувања и опишувања на болката. Постојано се тешам со зборовите дека не сум ни прва, ни последна, дека со раѓање настанал светов. Си најдувам занимации за да не мислам само на тоа. Метење, бришење, готвење, миење садови, читање,музиче, филмче...А сепак какон се ближи времево стравот ми е се' поприсутен. Исто, ме охрабрува малку тоа што докторот го "фативме" како за пријател за барем да има обзир и внимание (сепак ќе бидам на државно, а знаеме како тоа оди...). На крај, среќна ме прави кога помислувам како бебче ќе го земеме дома , па како ќе си го гушкам и слично. Само Бог да е со нас, велам се' ќе издржам само здраво и право детенце да родам. А за коронава некако не се замарам, макар да мислам како ќе треба бебе да се носи после по педијатри и такви работи. И пак си велам, само да помини пораѓајот во ред ,после ќе се снаоѓаме...:)

6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Многу:hug:. Ама јас сум за некој ден 13та недела. Имаме време да дојдиш и да си пишиме и тука8)

Него незнам што мерат за царски и како гледаат тесна карлица.:?: а баш знам жени со добри широки карлици колкови што се мачеле природно и родиле царски. Ако има врска физички изглед.
    Мене ми кажаа на хистероскопија дека кога би раѓала ке е царски,и добро поминав,солидно не беше страшно.

Ве читам вас пред порајѓај,нормално е да имате доза страв , но не сте свесни какви емоции ке ве совладаат кога ке го видите тоа мало суштество најубаво на цел свет:inlove: најубавите моменти се пред вас.

LadyC, elcezelce, Talesia and 7 others like this.
  7. Melinda23

Melinda23 Активен член

Zeni eve me mene pak so alergijata od sto navistina imam alergija ne znam.ova mi e prv pat vaka tolku mnogu da se nafrlam sabajle koga stanav nemase mesto prazno bez mozolka bev na dezuren lekar i tamu ne mi dadoja nisto bidejki sum bila na 15 ta nedela i ne znaele od sto sum alergicna vtornik treba da odam na alergo test...
    I se mackav so tecna pudra ama badijala nis ne mi pomogna i deneska kupiv synopen i pojketo od mozolkite mi se na stomakot e sega bidejki namackav i me peci malku dali e stetno na plodot ?

8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Пу пу ај не:D

Готово искачаш од фаза лошење влагаш во втора лига.

Иначе девојки девет месеци издржувате бремени, девет. Зарем некои си десет саати ќе ве плашат?:) Породувањето е најлесниот чин од целата приказна и трае многу кратко. Само позитива ич да не се оптоварувате со пораѓање тоа е виц за се она кое го минете.

9. Dianas

Dianas Истакнат член

Здраво. Премногу ме чеша стомак;(
    Вчера скоро цел ден и денес исто.
    Не помага ни вода, ни масло, ништо :(
    До утре ми е терминот,има некаква врска тоа?

10. Ceculka

Ceculka Истакнат член

И мене исто,се некоја паника ме фака во врска со се ,веќе незнам ни јас сама ...и на моменти ми се плаче без врска..

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Во оваа дива лига нема правила... гладна кога сум ме убиваат киселини штом јадам уште повејќе:| само што не поврајќам само се наткревам како несаглам :).

Во право си,да дојди некој и да ми речи еве повели 3 деца гледај ги ,збор не ке кажам. Ама не се станувало така мајка:)
    Бременост е најтежок период

12. CareTee

CareTee Популарен член

Далеку сум од пораѓај, но планираме бременост. И јас сум огромна плашливка, на зимање крв си седам и си плачам.

Кога ми раскажуваше сестрами за пораѓајот ми се слоши буквално пребледев. Би се вратила на темава да ја слушнам @lavinija28 како ќе помине. Исто би пишувала и јас да бев 9 месец сега.:D

Идни мајки викаат господ давал сила во тие моменти, и како што сите викаат откако ќе се отвориш брзо иде, додека се отвориш е маката ама мора да се помине и тоа.

Ви посакувам храброст и лесен пораѓај на сите, мислете на моментите што следат. Бебешки мирис и многу гушкање.:inlove:

LadyC, 0ли, lavinija28 and 2 others like this.
  13. lovely12

lovely12 Популарен член

Дека е стресно е стресно, ама бебиња предвреме родени таму многу често умираат. Само никој не информира. Тие бебиња мин недела беа мали под 28недела. Јас пред 2г изгубив бебе, се породив 26недела 970гр. И тогаш имаше многу предвреме родени, и имаше и што починаа за жал... Затоа пазете се и заштитувајте се, ама не паничете затоа што паниката е полоша...колку подолго бебето е внатре е посигурно. А коронава е стварно страшна, којзнае како ќе биде. А јас треба да бидам царски ама некако се премислувам, долго треба да лежам ако сум царски... а нормално за 1ден дома

LadyC, Maja92@, Bebac and 1 other person like this.
  14. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Благодарам.

15. lovely12

lovely12 Популарен член

Да не си настината?

16. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Jas od koga ostanav bremena non stop sum nastinata.Eden den nema da ne me boli grlo,slajm itn tin...

lavinija28 likes this.
  17. lovely12

lovely12 Популарен член

И јас бев така со првото, постојано затната... асега грло ме боли одвреме навреме...

lavinija28 likes this.
  18. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Nesto hormonite pravat problem bas edna doktorka mi spomna...
    Nego bolkive nesto me zagrizuvaat,a sum 29+5 seuste e rano.Ne sum vlezena nit vo 8 mi mesec.Izvini moze ti dosaduvam.

19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Во другите земји преживуваат и многу помали бебиња..

Ако не се јаки болките и на интервали не е страшно.

Last edited by a moderator: Apr 19, 2020
    kukla21, Bebac, Joki99 and 1 other person like this.
  20. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Ne se jaki,blaga menstrualna bolka