Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Inna.v

Inna.v Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    51
    Николов ми е матичен. Ти во Струмица се пораѓаше? Како си задоволна од персоналот во болницата? Точно е дека сите чекаат пари да им дадеш? Само такви коментари читам за Струмичката болница

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    2месеци и една недела, бебе си расте и времето многу бргу минува.
    Арна е раната, зарастена, на контроли бев по пораѓајот,скоро бев пред две три недели се е у реду Фала Богу, ми помина грижата.

На Talesia, Jana06, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  3. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Женски еден брз одговор...дали може породилните болки да почнат со остра болка ниско долу од јајник до јајник од прилика не траат многу по неколку секунди ама скоро 5 мин ги имав..сега ги нема еве ќе чекам пак оти нели на пример по пола сат пак се

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Во Германија сум тука се пораѓав и со двете деца. И мене ми Беше николов матичен долу, првата бременост ми ја водеше до седми месец, после се преселив во Германија. Општо бев засоволна пд него за редовните контроли, бременоста така и така. Миндаде мајчина книшка, неколку пати запиша таму и тоа беше. Никаква килажа, притисок, за крв мислам бев у лаборатории оти сум негаивна крвна група и брисеви ако се сеќавам убаво само на почетокот. Јас бев еднаш на скрининг у штип на органџиски, бев 4 месец тогаш.
    Струмичката болница како и сите други низ Мк. Некој имат добро искуство некој лошо. Пари барат ( индиректно со муабет) Ако дадеш пари ќе ти посветуват внимание, ако не дадеш пак ќе бидеш гледана ама не како шо треба. Ама не ме сваќај здраво за готово, зависи како се расположени. Москов е луд, никој го нејќе. Киров е добар. Данчев го замразив оти бев трети месец бремена многу лошо ми стана на работното место, свеста ми се сврте едвај стоев трепки гледав пред очите, одма ме однесоа на болницата и тој нездрав ми бара упат, јас едвај стоев на нози тој упат ми бара, арно и мајка ми дојде па ка му се развика, лом го направи. Јас де нервирам глава мњ боли лошо ми е, дај да си одиме реков на мајка ми неможам да го слушам и ај ме прими и после неколку дена одев на дневна за инфузија. Гнасно многу гнасно беше постњлнини со крвишта не ги мњнуват. Една жена си отиде лежела неколку дена лочки крв и извалкано од храна, друга жена сместија. Тоа за кај тие на патолошка шо лежат. Кај шо се родилките и бебињата чисто е. Сеа мош се сменило нешто барем у чистоќата. Аа имаше неколку родилки, немаше место кај бебињата па Кај нас ги донесоа мислам 8 кревети имаше. И дојдоа свекрвата и мајка и да честитат на за бебето на една женичка и акушерките почнаа еве јас ја породив така онака видоа оти не им дадоа ни чоколада ни кафе ни псри и ајде ги испадиа. И така. Не се секирај, братучедски скоро се пораѓаа таму, задоволни беа не се поѓалиа ама дадоа некоја паричка.
    Кај теиводалиев ли одиш на приватно или сега кај тој новиот манчев шо отвори поликлиника? Која недела си?

На Inna.v и LadyC им се допаѓа ова.
  5. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Здраво, кога се бришам имам нешто многу лигаво, како мрсул. Болки немам нешто многу. Освен левиот колк. Боли како скршено;( одвај газам на лева нога
    Бев денес на контрола и сега не знам дали е тоа од тоа што др ја "бркна" раката таму доле или е тоа чепчето. Не знам.
    40+2 сум.
    Во четврток пак сум на контрола.

6. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    203
    Јас во Санте отидов случајно, искрварив ноќта и најблиску ми беше и искрено сум многу задоволна и од персоналот и од пристапот и од вниманието на сите, и еве стварно не ми е јасно зошто толку негативни коментари има за санте... Ме примија експресно брзо реагираа, внимателно и посветено, продолжив да одам на контроли кај д-р Бранко Поповски и сум премногу задоволна, посветува внимание, детално гледа, кај него еден најобичен преглед не трае помалку од 40минути. Дур примав прогестерон таму одев, сестрите секогаш беа професионални и стручни... Незнам стварно зошто толку негативни коментари за санте...

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Зашто врска немаат . Јас бев кај Адамова (на второ мислење) , имав хематом кој она не го виде, ми рече ништо да не пијам и дека нашите матични немаат врска што ни кажуваат, па ради неа за малце бебето ќе го изгубев. Пари први зимаат, климите не им работеа воопшто у сред лето, чекав со крварење 2 саати да ме примат на закажано и ништо не испадна, па на крај оти се пожалив од Адамова и пренеле и она ми се јави и ми се дереше на телефон хистерично. Одвратни се не сакам да ги смислам. Ако ти е убаво иди кај нив, сите имаме свое искуство, моето е кратка хорор приказна...

@ddevojce мила, како сте? Ве прочитав дека растете. Ти како се осеќаш? Како напредува бебушка? Да ни пишуваш почесто. :* :l: :hug: :hug: :hug:

8. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    203
    Ете јас пак со Адамова имав многу позитивно искуство искуство. Сама рече секој со својте очекувања и со своето искуство...

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Така е. Само сите се јунаци кога е нешто ситно и кога не е комплицирано. Вистински доктори се гледаат кога е тесно и кога ќе дојдат тешки моменти. ;)
    Општо. Не за Санте. За секаде. :)

На NanaMia, Kitten, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Inna.v

Inna.v Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    51
    Само господ нека ми е на помош па како за сите така и за мене ќе помине и тоа.. 36 недела сум, да одам кај Триводалиев на контроли, денес ќе му пишам на Николов да видам што може д се направи за брисеви. Ти благодарам на одговорот❣️

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Инсистирај за брисеви, ско треба излажи кажи имам внатрешно чешање. Ако ти даде вагиналети на непрегледано кажи не сакам така на слепо да зимам без брисеви. Јас тука у 37 ма правев за стрептококс брис на приватно оти здравството не покрива и за беља излезе позитивен и на пораѓај си прожимив антибиотик венски па дала богу немаше бебе ништо. Не се плаши, со лесно нека ти е само. Мислам дека и Мицковска е добра ама дали упте работи не знам.
    @LadyC добра сум, и бебе расте, по дома се шуткаме. Кога изморена кога одморена и така у круг. Пу пу бебе спие навечер само за цицање се буди па тоа ми е одмор. Арно е, не де жалам :) ајде ти уше малку ќе дојдеш таму кј нас кај бебињата.

На Thallia, Maja92@ и Inna.v им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    На ГАК само потврда-картонче за крвна група,ништо друго не бараат.

Од кога ти се појави болката во лев колк? Јас ја имав еден ден пред пораѓај, лигавото кај мене беше чепот се топеше 5-6 дена,на крај смени боја кремасто кафеава

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    @Jana06 а како се чуствуваш? Имаш болки некои, симптоми и сл?
    Мене половината доле ме наболува како да ме боцка некако.
    Ама рано ни е да не се брзаме ние ја викам само да се роди до 40 , не сакам да надмине над 40 многу ми се гледа далеку некако (facepalm):D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Веќе 3-4 дена ама не беше толку многу. Денес е ептен лошо

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Buca24

Buca24 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    103
    Zdravoo devojkiii.. vi se priklucuvam i jas. Testot utrovo pokaza II crticki, presrekjna summ zemav uste vednas od preporaka na ginekolog da pijam folna kiselina, magnezium i femibion 1. Ve molam pisete mi i nekoi soveti nesto, sto smeam da jadam sto ne, sto da pijam, kako da se hranam,sega dodeka sum vo pocetna faza... pa i za razvoj, oformuvanje za bebushot sto bi bilo dobro. Za eho mi rece seuste e rano, slednata nedela da odam. Premnogu sum vozbudena ovie dve crti gi cekame godina ipol ❤

На Natt *, Chikitaa, Snowflake97 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Нека ти е со лесно прво мила. Ќе ти кажат на гинеколог кога ќе одиш која недела си.
    Очекувај во прво тромесечие дека може ( не е кај сите ) да имаш гадење, да повраќаш, да ти се врти, да ти се плаче, промена расположение, а и најбитното, ќе осеќаш и слаби менструални болки кои се сосема во ред оти матката расте. Нив може да ги имаш низ цела бременост од време на време како ќе расте мешето. Што и да има ќе не' прашаш тука ќе ти кажеме. :) И слушај гинеколог што ти кажува тоа е најбитно! :)

На eli.karameli, Maja92@, Buca24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Честитки и добредојде! Ќе ти каже доктор се што треба, само биди паметна и слушај го. Ти зборува моето искуство, да го слушав докторот психички ќе ми беше полесно, сега иако е се во ред со мене и со бебето, жал ми е што не сум слушала кога требало. Само смирено и опуштено и се ќе си биде добро, те чека дооолг период и ќе имаш многу новости, многу нешта со кои прв пат ќе се среќаваш, ама за среќа во темава секогаш ќе имаш добро друштво,по некој совет и позитивни мисли. :l::l:

На Chikitaa, Maja92@, Buca24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Честитки и со лесно да ти е..Лејди ти кажа во глобала како е на почеток...ние сме тука ќе прашаш ќе ти кажеме :inlove:

На Tsukinory, Buca24 и LadyC им се допаѓа ова.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден.
    Денес (17 недели) бев на пред скрининг бидејќи земам лекови па ми прават почести прегледи.
    На прегледот освен за ниско поставената плацента друго не ми спомнаа, во ред било сѐ.
    Сега на сликата од ехо гледам должина на цервикс 24,4 мм, зарем не е малку?
    Зошто и покрај тоа што се пожалив дека имам често болка во стомакот не ми спомнаа ништо?
    Зад мене имам 2абортуса и предвреме родено дете, не ми спомнаа ни одмор.

Имам друг преглед за една недела, дали да инсистирам да превземаат нешто?

20. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    So malo zadocnuvanje da vi gi cestitam praznicite na site.
    2-3 dena go nema otvoreno forumov i mi trebase vreme za da ve iscitam.
    Nie od utre vleguvame vo 29ta nedela....polenka,polenka se problizuvame do kraj.
    Minatata nedela ispitav skrien seker,edno nesto da ne e poremeteno. Bev spremna deka i so sekerot ke mi kazat deka imam poremeteni vrednosti.
    Sakav da ve zamolam za sovet koj Dr. da me sledi i poragja za vo Sistina?!
    Do pred nekoja nedela bev kaj Lazarevski ama so nego pregledite i sledenjata zavrsija. Sega nemam pojma kaj koj da pocnam da gi zakazuvam poslednite nekolku kontroli.