Хахаххаха ме насмеа. Баш такс како оро да игра. И јас осеќам. Вчера пиев кафе со една пријателка. Ми кажуваше смешки кога таа била бремена како се потресувала, во тие моменти не мрдала мислела ќе се помоча. И ноќе бебето клоцајки ја будело и она трчала во тоалет, мислела кило мочка ќе испушти, а имало само една капка. И така секоја ноќ трчање по скали за до тоалет само за една капка.
Исто како себе да се читам... Препони болат, кичма... Мене веќе нормално ми стана се навикнав, а и матичниот ми рече ако многу боли да се напијам поголема доза магнезиум...
Se mi e veke macno, samo ofkam niz doma. Ajde uste malku ostana ke se istrpi. Jas utre sum na pregled . Koja nedela si ti
Оние што боцкаат фраксипарини/ клексани до кога боцкале во рака и кога почнале во нога и кој дел на ногата? Веќе психички и физички проблем ми стана боцкањето, немам место на рацеве, цела сум со грутки и многу ме боли. 25та сум. Фала
И мене исто ми стана проблем боцкањето клексани. Исто рацете ми се грутки целите и многу мр боли кога се боцкам. Неам веќе место каде да се боцнам. А прв пат слушам дека може и во нога
Јас мила се боцкав клексани кога скршив нога (минатиов септември ) и тоа се у бутови и раце. Ќе видиш постранично кај што има повеќе мевце и знаеш под агол. Како и да се боцнев си правев модринки. Леле колку пече тоа у пм колку ги мразев. @Bilbilce може и у стомак само не знам бремени дали смеат...
Офффф Во стомак се боцкав до 12та недела но почна рано да ми расте стомакот и се префрлив на раце. @Bilbilce Некој ако може да објасни подетално, дали би го имале истиот ефект во нашава ситуација боцкајќи се во нога..
Уште си боцкам во раце, раат сум, ни грутки, ни болки, ни ништо. Откако прекинав во стомак, во раце боцкам и до крај ќе ги боцкам така. Од кај 14-15 недела почнав во раце (не памтам точно, веќе сум изумила) па еве 35+3 сум и немам гајле, уште сто месеци можам да терам. Уште не си пробала како што објаснував дека правам? Секој ден сум му благодарна на Трајковски за тоа што ми кажа вака да боцкам, раат секој ден сум и не ми е стресно и не се мислам сега каде ќе боцкам, немам место.
Милички какво е ова покачување витамините фемибион 2 што ѓи зимав 950ден сега 1050ден право 100ка покачени... се намалија од плата а да купеш све покачено
Јас искрено мислам дека цела бременост ме болу најдолу, на почеток тоа беше како менструална болка , се движев како полжав па после научив дека било нормално од ширење на матка/лигаменти. После, болка како мускулна, како некој лигамент да е оптегнат (особено десна ципа)-матичната рече од самата тежина на бебе и повеќе беше свртено на десно. Сега во 38+ уште имам некои болки при одење, др. Вели нормално е. Се чудам дали е од тежината или од што не движам многу па се здрвувам нешто.Кичмава досега ме нема заболено.И така, се' си постои по некоја болка
Како ти кажа? Јас дека имам салце, 25+ сеуште можам во стомак ама кај и да е ќе треба да почнам во рака. За син ми мм ме буцкаше.. Ама сега ќе морам сама (скриена од синко)
@Среќичка еве ми го мислењето од Вештачко, а имам објаснувано и во Прво тромесечие. Без штипнување на местото, директно поткожно.
Како преживувате со повраќање? 13+2 уште со поврајќање , и тоа јака киселина грло ми гори, прелошо ми е главоболки страшни имам секој втор ден,внесувам течности но само парацетамол кога ке се напијам ми поминува. Излезе на брисот стрептокока па панцеф треба да земам,даваат во аптека без рецепт? Кај ке одам да барам со ситуацијава рецепт... И искуства,опасна е? Не сум ја имала во првата бременост,т.е ништо од ова не сум имала
Јас ја имав, исто пиев Панцеф, не е опасна поминува од антибиотикот. А за повраќање што да те лажам јас 2 пати во болница лежев и сега сум на потешка терапија еве 16 недела уште не се смирува со лесно и со убави мисли
Оди на рецепт Панцефот, без неа не го даваат во аптека.јави се кај матичниот да ти ја направат рецептата, ти само да ја земеш, да не чекаш внатре.