Кога се породив често ми беа црвени шо ми се полнеа со млеко и ми беа жешки се додека не е испразнат, сега во втората бременост ги приметив дека ми се црвени само под градите и малку потопли. Мислам дека е нормално, или се полнат со млеко и се спремаат за доење или растат и плус имам и стрии таму.
Јас имав вакво искуство, со првата бременост, некаде во 7ми месец ми рекоа дека ќе морам царски. Не лежев, прилично бев активна, одев на работа, шетав, опремувавме стан. Се породив во 39+1 недела царски, супер поминав, меѓутоа нека не ти бидам пример за активноста, ќе си слушаш доктор Еве сега сум 38 недела со второ, постелката овој пат е во ред, де надевам и се ќе биде до крај, пак ќе бидам царски. Не се секирај, слушај доктор, и ќе бидеш во ред
И јас си направив ваков филм и баш пред некој ден ми стаса чаршавот со водоотпорна страна, од Дормео го порачав Планирав да го ставам понатаму
Која му е цената сега? Баш пред 2-3 месеци бев во Топшоп ама немаа во моментот, а и цената беше доста висока.
Пробав, ко бајаѓи така правев ама многу грутки имам и сега како цели раце да ми се тврди и боли кај и да боцнам, не оди иглата, со сила ја пикам. Во стомак неможам голем е веќе и језиво ми е. Се мислам во нога да почнам.....
На попуст беше, а мислам дека уште е. За димензија 180×200 платив околу 1300, мене ми требаше од тие за душек од 30 cm висина. А да боцкаш малку кај мекиот дел од раката позади, кај свадбарките што ги викаат?
Подобра опција е царски во твојот случај. Ако случајно прокрвариш одма болница немој да се мислиш. Одмарај колку можеш повеќе... само добра мисла
Првата бременост се боцкав со инсулин 4 пати дневно и последниот месец со клексани. Сега само со инсулин. Боцкај се во рака, во мекиот заден дел. Јас прво боцкам со иглата да видам кај не би ме болело. Некогаш се случува ич да не осетам,некогаш ме заболува. Клексаните пробав прво сама да ги боцкам ама не можев, треба некој да ми ја собере кожата на рака, малку е поголема иглата за клексани. Пробај ставај ги под кос агол и полека пуштај ја течноста, не одеднаш. Ако имаш грутки земи си борова вода и масирај ги тие места, особено тврдите топчиња. Јас секогаш се боцкав во рака или странично во бут, во стомак ми беше језиво. Ќе истрпиш, нема уште многу,знам дека станува досадно. Еве јас на крај сум и ме мрзи веќе да ги боцкам прстиве да мерам шеќер,па само ставам инсулин и јадам. Во врска со градите, јас зимава си имав највеќе проблеми, а ми застуди се стврднуваат и болат како некој запалка да ми држи под брадавиците. Не знам кога точно престана, можеби во петти месец. Сега пак знаат повремено да ме заболат ама послабо. Хормонски е, се спремаат за доење.
Градите ми се многу топли и премногу болни на допир. Прееска забележав како безбоен исцедок, нормално ли е?
Мене на ова не ми текнало, Инаку ноќеска имав менструални болки ќе ме заболи па ќе ме пушти, ама не јаки се трпеа, и боцкања у кичма доле, денеска цел ден ми се стврднува стомакот и пак ме боли половината доле, што мислите дали се наближува пораѓајот? а вчера пак цтг мирно немаше ништо.
Со двете бремености не ни помислив на тоа ако до последната дата ѓи носев па и нр ми пукна дома воденјакот ем за второто кога отидов да раѓам и сестри и доктори сите ми рекоа е мн си чекала дома и пак не ми пукна сам воденјакот докторот ми го пукна
Јави се ако можеш прашај на тел ,јас пред десетина дена на контрола бев и таму имаше една ја боцкаа дали беше со врски незнам битно видов слушнав и земаа крв
Мене пред 2 недели докторот мо рече ако има потреба ќе мора на приватно дека не примаат, и бев на приватно. Дали има измени нешто незнам