А да не ви кажувам како е чувството на клоцкање од две бебиња Уште се немам прибрано од еден удар се чудам што е раче ноже следи нов од другото Ама ова се се слатки ,преслатки маки
Поздрав мешиња, Само да пишам на @Alishan30, јас во 2те бремености си имав болки во стомак, почесто ко менструални. Во првата бременост се беше во ред, сите прегледи брисеви се. Во втората рано имав контракции на матка ама и претходно кога беа сите прегледи ок пак имав болки. На крај, мојата докторка и докторка од ГАК ми рекоа дека имам осетлива матка и затоа ми се болките. Така да, ако е се во ред со брисеви, ехо нема проблем. Единствено да прашаш да ја зголемиш дозата на Магнезиум. И секако да одмараш колку можеш.
Фала ти, посмирено е денес. Валда ми беше од помасната и потешка исхрана за време на празникот. Сега е смирено. Магнезиум најмногу можам 250мг. Ако се напијам 2пати дневно веднаш ми прави дијареа, затоа не го форсирам баш се ми е чудно и ново, првпат ми е, и смешни се некои прашања мои, можеби, но тоа е. Шо ќе ми правите, ќе ме трпите Ако некој ве праша кој месец сте, а сте 16та недела, како одговарате? Јас одговарам 3 ипол, изгледа грешка сум била, тоа било 4ти Многу сум збунка
Јас обратно кажував. На сите им кажував кој месец сум. Не ги разбирав неделите, иако пишуваше на извештаите. Јас мислам дека 16та недела е крај на 4ти месец? Или грешка сум?
Да, така излегува, ама јас зошто не е завршен 4от месец си кажував 3 ипол Појма немам, битно кажувам нешто
@Andra ти благодарам за одговорот, а иначе @Sandra456* бараа упат на шалтер (јас имав таков што важи 7 дена, не можи со термин знаат тие),барем еднаш прв пат, па потоа цел месец или кога ќе ти кажат контрола, одиш со истиот извештај.
Се породив на 11.4 а на 9.4 купив 5 китии клексан.Ако некоја користи клексан и сака да ми направи услуга можам да и ги продадам,место да ги земе од аптека.
Здраво на сите прва објава ми е и видов дека темата е активна па да прашам ако можете да ми помогнете.. за 2 дена влегувам во 5ти месец и досега не правев никакви испитувања на крвна слика ниту крвна група и урина ради ситуацијава. сега незнам кај е најбезбедно да одам да испитувам а досега само ехо правев ништо друго. и кога ја прашав докторката кај да вадам крв вика во 8ми септември и државна ти е ризично, види во некоја од приватните ? а после први мај имам преглед и морам резултати да имам.
Мораш да провериш крвна група како што знам доколку си РХ НЕХАТИВ треба да се прима некоја инекција не знам точно кога .
Zdravo zenicki, ve citam dolgo vreme. Jas sum vo 10ta nedela i pred dve nedeli prv pat prekrvariv. Vednas na bolnica me bocnaa progesteron, plodot go vidoa si bese vo red, i poleka sopre krvarenjeto doma go imav posle samo na brisenje. Go prekinav 3 dena fraksipirinot i posle pak pocnav da bockam. Po 4 den pak znaese po nekoja kapka na brisenje, pak go prekinav ne stavav okolu 5 dena. A vo meguvreme primam progesteron sred i sabota, pijam dabreston 3x1 i crinon gel. Denes od sabajle pak na brisenje krv malku poveke od nekolku kapki, a vcera samo sto pocnav pak so fraksipirinot. Dr mi rece samo lezenje i do wc stavanje, taka i pravam, deka ne treba da ima krvarenje no dokolku ima toa moralo da istece. Neznam veke sto da mislam iako citam mnogu zeni ste go pominale istoto. Se izvinuvam za dolgiot post