И јас вака си сметам како што имаш пишано ти. 17+3 сум и се сметам петти месец (дека со почеток на 18та недела се влегува во петти) Гледам кукла подолу има напишано дека со полни 18 е петти. Кој е во право?
Јас дека сум и доста слаба а свекрвата само вика како ништо не се познава како не го хранам ќе биде само кило а јас доста повраќам и немам апетит, а кога бев на преглед рече дека е добро и доста големо значи за џабе викање
Јас сум 30+4 и последниве два дена почесто мокрам и некако чудно чувство имам како постојано да ми се уринира.Поради коронава се слушнав со матичната и ми рече да направам уринокултура ама и бидејки имам често вагинален исцедок ми рече и канестен ваг да земам.Дали некоја од вас има користено канестен ваг во оваа недела од бременоста бидејки било рано за брис а можно е да имам кандида . Многу ми е страв да не направам некаков проблем
За брис никогаш не е рано или доцна. Брис се прави по потреба. Направи си брис и не ставај канестен на непроверено. Што ако немаш кандида? Лактогин можеш да ставаш затоа што тоа се вагиналети за подобрување на вагинална микрофлора, имаш и капсули ако ти е така позгодно. Сепак, јас би правела прво брисеви и уринокултура па тогаш би зела нешто.
Болки добив во кичмата прилично силни. 15 недела бремена. Нормално ли е? Се јавуваат 3-4 пати во денов и траат.
@tari Браво и честитки! Ако трансферот бил на 5-ти ден, тогаш си 5+5, ако бил на 3-ти сега си 5+3 дена, значи дека си шеста недела. Јас си го користам овој калкулатор, го сметам за најточен: https://www.yourduedate.com/. Болки се нормална појава во рана бременост и сé додека се така слаби, во ред е да ги осеќаш. Срце е веројатно да слушнете, особено ако прегледот е со вагинално ехо. Кринонот излегува како вагинален секрет или парчиња во бела, праска, розова, па и потемна боја. Ако е ептен црвена, добро е да се консултира лекар да не е случајно заради крварење. Може да осеќаш сувост заради него, а знае и да се "запечати" внатре, па добро е да се чисти вишокот при миење или кај гинеколог .
Мене последна менструација ми беше на 5ти јануари и сум 15+4 си рачунам 4ти месец. Јас и ти треба да сме 1 ден разлика
Од која недела почнавте да чувствувате движење на бебето? Јас сум 13+4 и сеуште ништо немам почувствувано.
Мене ми е прва бременост и почнав да го чувствувам од 22 недела можи да сум го почувствувала и претходно ама не сум знаела дали е бебето
Обично за прва бременост движењата се чувствуваат подоцна, околу 18-19та недела ќе почнеш да чувствуваш нежно и краткотрајно, а потоа како ќе си расте бебе ќе знаеш точно и ќе бидеш сигурна дека тоа се движењата
Немам мачнини, добра сум, втора бременост ми е, баш споредувам со првата исто ми е, само шо сега почна порано да ми расте стомакот Немам отидено месец дена на контрола заради ситуацијава, ќе одам во Мај па ќе видиме што ќе каже матичната.