Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Приската може дополнително да те исплаши, или не дај Боже да е ок а да испадне проблем. Јас си пишувам за мене. Со син ми не правев од другите тестови ама до крај на бременоста си правев филмови не дај Боже да не има Даунов Синдром. Не знам зошто ама и од кога се породив додека не го видов ќе пукнев. Овој пат си реков ќе прежалам пари за мој мир. И правев Хармони тест. Имам 33 години ама ете, психата е лоша работа. Имам пријателки многу постари не правеа никакви испитувања освен ехо. Така да на крај ти и сопругот треба да си одлучите. И мило ми е што се е во ред, ти посакувам лесна бременост до крај.

На Thallia, eta, Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Е како не прават, јас правев на ГАК. Сеа ради вирусот можда не прават, ама во ЧАИР сигурно прават.

Ме изнасмеа :D Тие финти со боцкањето и сидата ни ги кажуваа коа почнувавме да искачаме, за да не де бутаме по гужви. Слободното време искористи го за паметни работи, можеш.

На kukla21 и Среќичка им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.254
    Допаѓања:
    19.040
    Тоа сакав да кажам не прават сега ГАК ради вирусот и сите одат кај најдат..за Чаир матичната не ме информираше :)

На Maja92@ и NovusOrdoSeclorum им се допаѓа ова.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, бев на цтг, на почеток ок, после заспа демек. Вагинално не сум отворена. Рече ајде уште 10 мин цтг. Демек сме го фатиле успано. Ми даваат сегА декстроза систем, јас осеќам дека си претка. Наутро секогаш е попасивно...Искуство вакво? ПРЕплашена сум

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.271
    Ако сте во можност направете го полесно ќе ти е помирна ќе си, а дали правеше прв скрининг дали виде причина за дополнителни испитувања докторот ? или само заради години ти кажа да го направиш ?

6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.629
    Зошто преплашена? Па мое бебе ме уби од претање, на цтг секогаш спиеше инаетот мајкин. Еве и сеа се по негово е.. Едит: сакаат да е будно мислам за да видат тоновите на срцето дали се ок. Мене ми викаа зошто не си доручкувала пред цтг, а секогаш бев јадена. Благо носи и каснувај, мада моево благо не го размрдуваше посебно

На Maja92@ и lavinija28 им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Не ти истекува времето за скрининг а впрочем тој ти е најбитен во моментов. Договори скрининг по брза постапка било каде. Многу поважен е од приската. Ако е сѐ во ред на скринингот ќе немаш потреба ниту од приска ниту од пари давање за скапите тестови. Јас второто го родив на 35, никој не ми рече да правам од овие вториве. Ако немате во фамилијарна историја болести, тогаш не се оптеретувај, биди позитивна.

На Isabel, Vojdana, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ако си во можност направи го. Мирна глава ке си имаш.
    Но сепак не е сума за потценување доколку успееш неделава да се јавиш во систина или ремедика и ги замолиш и им ја кажеш твојата состојба може ке ти излезат во пресрет да ти закажат скрнинг па полека ке одиш.
    Немора да правиш приска не оди тој комплет заедно. Прашуваат само ако сакаш да ја направиш да ти земат крв истиот ден затоа што докторот што ке ти ги зема мерките од скринингот треба да ги наведе. А тие варираат. Јас правев во ремедика не прават само на гак
    Ајде лошото е зад тебе.
    Не се обвинувај и да знаеш не си единствена што поминуваш низ ова:hug:

На Vojdana, Jana06 и 0ли им се допаѓа ова.
  9. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Не се секирај минатото цтг го повторив 3 пати оти немаше активност па ајде касни благо прошетај па вратисе пак мирно пак благо и сок пак просетав и почна да мрда не којзнае колку ама битно имаше малку активност

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Препорачуваат таков тест поради годините, да се види аномалии да не има плодот, самата возраст си носи ризик, добро е да се направи. Има повеќе тестови, не мора Верифај да е, истражи малку околу тестовите кој што испитува. Има и тема на форумов за тоа, отвори ја и почни да ја читаш, доста информации има таму и разни искуства.
    Да, околу 600 евра се тие пренатални тестови и се неинвазивни. Амниоцинтеза е другата опција и на држано мислам дека е бесплатно, но таа е инвазивен начин на проверка.
    Јас правев Нифти комплетен пакет, за една недела имав резултати.

Последна измена: 28 април 2020
    На Sexybaby86, Vojdana и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    6 месеци важат анализите и се прават пред пораѓај или интервенција задолжителни се хив и хепатит а од сега и за корона вирус.Затоа во 8 или 9 месец правете си ги анализите.И носете и извештај од крвна група тие што имате.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Имам 36 год. и поради тоа го направив пренаталниот тест. И кај мене и кај мм во фамилијата нема историја на такви болести, но што е сигурно, сигурно е. За точноста на резултатите гарантираат 99,9%.
    Првиот и вториот скрининг ги правев приватно.
    Навистина сето тоа кошта, но па мирот што го имаш не се купува со пари. Ние со мм не сме богаташи. Живееме моментално само со неговата плата. Јас дадов отказ штом дознав за бременоста.
    Навистина е тешко, но ќе се издржи, само бебето да се роди здраво и живо.
    Доколку си во можност направи го тестот и скрининг на приватно. Ти посакувам мир и со бебето се да е во ред. Се друго е неважно.

На flower30, Butterfly1107, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Се е во ред,сакаат да го размрдаат бебчето поактивно да биде.

14. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Со близнаците правев нифти,а сега се одлучив за амниоцентеза и не е страшна воопшто се мирува 2 дена во ману носев да се направи со упат од матичен.Сега сум 36 год.

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    @Andra kaj koj doktor odis vo cair, i dali kaj toj sto odis sega toj i ke te poragja

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Денеска 39 полни. Остана уште една недела (hollest)

Бев од сабајле на прошетка до најблискиот парк, дали дека рано ама немаше никој. Многу убаво ми дојде. Па си облеков фустанче за првпат оваа година, си ја излуфтирав убаво :lol: Свеж воздух, зелено и расцветано, мириса на пролет, врапчиња цивкаат, мајки со колички... Мераци.
    Али како сум улежана мајко мила, едвај 1км го поминав. Па и хемороиди ми се појавија од пред некој ден и ме болат.

Пред две ноќи ме фатија болки во стомак и кичма ама поминаа. Синоќа ми се смени формата на стомакот, се исплашив прво дека се сврте хоризонтално. Ми се стегна стомакот, до толку ми се оптегна кожата што премногу ме болеше. Се истуширав и од страв си легнав да спијам, си реков ако тргнало ќе се разбудам од болки. Станував 2 пати за во вц и се си беше во ред. Значи пак некои лажни :whew:

И така денеска се мислам да ги исперам тие навлаките на транспортерот и некој убав ручек да правам ама ме мрзи. Секој ден се повеќе ми се лежи, може и денеска ќе го прележам.

На WonderGuurl, Slonce91, monka_bonbonka и 14 други им се допаѓа ова.
  17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас се вратив сега пред малку. Во 6 др. Ми закажа пак да појдам нс цтг поради контракциите од третото цтг (јас ништо особено не забележав некои болки, дури и како да огладнев , ко да ми кркореа цревата) IMG_20200428_124133.jpg IMG_20200428_124149.jpg IMG_20200428_124203.jpg . После декстрозата рече дека е во ред цтг. Пред да ми истече системот, др дојде да ме види и ми кажа дека вака давале систем доколку бебе е успано. Рече ако после системот пак е успано ќе требало да ме задржат и да ми дадат провокации.Фала му на Бога, не дојде до тоа , но ќе видиме после во 6. Инаку, наутро секогаш е попасивно бебчево, а после ручек и навечер ела смири го...Малку ме испаничија...Исто имаше и едно друго девојче на кое му рекоја да се врати по еден сат. А тоа апаратот за цтг да не зборувам-дури да не наместат ....Ги прикачувам трите цтг-ина за некој ако има мислење слободно да ми сподели. Вагинално ме виде, не сум отворена (овој пат доста болно ми беше). На ехо исто гледаше, ок беше....И така, сега малку имам трема ама тоа е, ќе видам одручек, се надевам нема да требаат провокации денес :)

На Sofi.ja, babyboy1, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас кога имав контракции баш барав на интернет како изгледаат вистинските и беа како твоите на третата слика, само со иста јачина.

А зашто провокации? Зашто да не се почека? Заради тоа што било успано?

Да ни пишеш после во 6 што ќе ти кажат и немој да се секираш. Само опуштено :hug:

На LadyC, Maja92@ и lavinija28 им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    На kukla21, monka_bonbonka, Филотеа и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Хаха така? И јас сега со @lavinija28

Да се јави @Abeja до кај е. Другарките околу мене полека ги бришат од Термини. It's happening :inlove:

На Филотеа, babyboy1, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.