Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Ќути... :drunk:
    Леле се ближиме и ние мајските мешиња :worried: Реално е блиску времето веќе бе :wasntme:

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

^јас се возбудувам за сите вас кои следувате:inlove: :party: и мн сте ми интересни да ве читам.
    Со лесно на сите да ви е(fingers) :hug:

3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

За повторно цтг ми закажа поради контракцииве, да ме видел пак(третата слика е последната). Исто, ќе видиме и колку ќе е активно. Инаку, провокации ми спомна преѓе во случај после системот, ако уште е успано, тогаш требало дополнителни прегледи и можни провокации ако не покажува движења...Инаку сега од кога се најадов осеќам дека се расклоца, а и за време нс системот и цтг-то си преткаше, ама не кој знај како (секогаш после ручек е најактивно). Сестрата ме праша што поручав, кажав млеко со житарки кај 7.15 и таа рече еее тоа е малку за бебе:)Јас скоро секогаш тоа поручувам....Ќе ве известам после:) Инаку и не сум убаво спиена ,околу 5 и нешто се разбудив за ве-це и не презаспав. Сега мислам нема шанси да дремнам ха ха....

4. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Денес бев на преглед до кај матичната ,добро е се фала богу ,бебе расте 1500 гр . е ,плодова вода има доволно ,е сега рече дека ми се јавиле неколку ситни калцификати на постелката ама сега за сега не е нешто страшно посекако за две недели сум на преглед во систина ќе видиме и таму .

kukla21, Chuchanov, LadyC and 2 others like this.
  5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Хив и хепатити се прават секаде, за било каква интервенција на приватно/државно мора да имаш хив и хепатит направено. И истото се проверува преку крв (не преку брисеви!). Јас ги правев уште на почеток на бременоста на државно ама верувам дека секако пак ќе ми земат во Систина. Инаку такви филмови со шприцови само во приказните. Хив заразените кај нас а и во светот се заразени исклучиво преку незаштитен сексуален однос.

Среќичка and LadyC like this.
  6. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Ако може да споделите искуства или кој доктор сте го одбрале за породување ме интересира за Ремедика..терминот ми е јуни па како се ближи времето размислувам и за тоа кај кој доктор да се одлучам...одев кај Афродита за скрининзите по еден преглед кај Јегени и Хаџи Лега тие ги знам отприлика ама еве некој да сподели кој е подобар за породување.

Milkiway likes this.
  7. Andra

Andra Популарен член

Младен Ристевски да така сме договорени бев во 22 па во 28 сега ми закажа за во 32 недела следен преглед.

lavica82 and Maja92@ like this.
  8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Јане Стојкоски е врв, смирен прецизен, за мене најдобар. Инаку сите ти се супер кај кој и да одлучиш нема утка.

9. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Јас денес бев на ЦТГ, мирно е. Бебе е многу високо, докторката вика абер нема да излезе, 39+4 сум. Ме загрижи што рече дека плодовата вода е намалена за два дена на контрола. Ми се погоди една фина докторка во Чаир ме посоветува ако имам некој да најдам за царски да ми направат. Има ли некој искуство со намалена плодова вода? Сега ептен ме фати страв што ми спомна царски

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Нели е нормално да се намалува плодовата вода како се ближи крајот? Или не спомна такво нешто?

11. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Не ми спомна такво нешто, и јас мислев дека е нормално. Ќе видам сега во четврток што ќе ми кажат

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Нормално е да е намалена, три дена пред термин си. Незнам зашто царски ти рекла, постои и опција провокација ако сѐ друго е во ред.

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

А штом таа била докторка да не сакала индиректно да ти каже неа 'да ја најдеш' за царски? Да не ме сфатиш погрешно ама знам дека си имаат тарифа за царски.

14. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Мене ќе ме пораѓа Афродита цело време бев кај нејзе на прегледи, за две недели сум на прво цтг и преглед

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас одам кај др. Ефремовски него го избрав за пораѓај, досега ми е супер, па здравје да се породам ќе кажам како сум поминала.

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Како прави гинеколог така. Мене сигурно Кацарска ќе ми направи како и првиот пат. Крв знам зимаат пред пород. :)

Andra likes this.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Да ви се приклучам со возбудиве 3 пати се туширам и се препотувам на секоја болка иако знам дека не е контракција ама сама сум дома и некако сум цела испаничена...

18. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Да не редактирам...
    Имате болки како пецкање или некое прободување ниско во стомакот и дундето мислам дека ми се расцепува во одење...тоа значи дека се подготвува за отварање или нешто друго можи да е...најчесто кога движам така ме пресекува и мора да застанам да ми помини па продолжувам..

19. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Jas se dogovaram so Prof Dimitrov.I operacii i se sto imam dosega kaj nego praveno sum zadovolna.Pa sega zdravje boze i poragajot

mamaorhidea likes this.
  20. mimi6

mimi6 Истакнат член

:)Здраво на сите, како сте?
    јас денес бев на преглед ехо ме гледаше, инаку сум 16 недели и 4 дена, вадев крв денес по прв пат како останав бремена.. а ми рече за скрининг после 21 недела, брисеви ништо не ми правеше, само ехо.. а за скрининг ме праша каде сакам да одам , дали чаир или некоја клиника, сега незнам искуства каде најдобро да одам и кај сте биле вие и има некоја искуство во чаир или некаде да ми препорачате