Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

А со железото како стоиш? Тоа е многу важно за енергијата и крвта, пошто кај скоро сите трудници паѓа. После ќе си го средиш ако е до него.

2. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Феминки здраво. Вчера бев со доста кафеав исцедок, дури и кога се туширав како темно кафеаво парче падна во кадата, после ми намали па по капка-две на секојдневната имав...Црвена крв немам.
    Дали ова кафеавото е стара крв од претходно што имав крварење или индицира на нешто друго?
    После сум кај матичниот , треба да ми стави Прогестерон инекција.
    А и болкиве на моменти едвај се трпат. На страна едвај се вртев ноќеска, мислам сите црева ми се превртуваа...
    Више не знам од денес за утре што ќе дочекам. Откако завршив во болница викендот ништо веќе не е исто.....

Divinebutterfly and Kate Rina 93 like this.
  3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Каде да се жалам, 16 недела уште повраќам по цел ден, ќе пукнам. Не можам да ги оставам апчињата, а веќе страв ми е долго ги пијам. Абее кога прекинува ова (facepalm)

Kate Rina 93 likes this.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Женски, бев на контрола. Сега разбудено беше:) ама дома јадев тост+чоколадо+кока кола една чаша. Болки се покажаа на 2 места негде, ама не регуларни а јас ги осетив како мрдање на бебе. Пак вагинално ме виде, не сум отворена. Сега контрола петок...Ама искрено одвај спиев сношти, мислејќи глупости. Фала на Бога ок е засега....

Slonce91, Vojdana, Sofi.ja and 14 others like this.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Денес 39 полна, уште една недела не дели до запознавање со најдобрата другарка :inlove:
    утре сум на контрола, се надевам ќе поминам супер, и ќе биде се во ред и нормално.
    Знаци за пораѓај нема, си чекам.... (waiting)

Lady Leona, Slonce91, Mantub and 25 others like this.
  6. Thallia

Thallia Популарен член

@lavinija28 @Veki4kaa
    Многу сте блиску до запознавање со бебушките :inlove: :hug:
    Со лесно да ви биде (fingers)

Bebac, Kate Rina 93, Andra and 6 others like this.
  7. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Јас имав цели 2 недели можда и повеќе темно кафеав исцедик по престанување на крварењето. Докторот ми рече дека е стара крв што мора да истече, така да не се секирај, а за болките стварно незнам зошто така, пази се многу, многу, значи само лежи и ништо да не правиш, станувај апсолутно само за во тоалет... Знам дека е тешко, јас 2 мржесеци лежев ама верувај се исплаќа

8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Бев на преглед вчера, бебето супер 2750 грама. Во крв и во мокрача пак си имав леукоцити. Постелката била во ред, спомена дека имало и појавени калцификати, прашав што е тоа, ми рече дека не било ништо страшно.
    Ми зеде брис докторот и ми кажа во понеделник да испитам скриен шеќер. Ми се чини доцна тоа дека е 36 недела ќе бидам, ама вели подобро подоцна отколку никогаш.Во вторник треба да одам пак со резултати од брисот и од шеќерот. За породување не сакаше докторот муабет да правиме, рече на следниот преглед.

Monella, eliii89, eta and 7 others like this.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Завчера и јас прокрварев. 11 недела сум. Не беше свежа крв како што ми се случи во 5та недела, туку темно кафеав исцедок и веднаш штом приметив бев на дежурен. Таму ме гледаа само абдоминално, бебе е супер, докторот ми вика не гледам ништо што би предизвикало крварење. Ме боцнаа прогестерон, терапијата со дабростон ми ја појача на 4х1.
    Вчера се слушнав со мојот доктор ми рече следната недела кога ќе правам брисеви да се види да не се има случајно направено некој цервикален полип па од него да крварам. Ми рече да не се грижам, не било опасно, ако било тоа бебето не било засегнато.
    Баш ме интересира тебе што ти кажаа, од што крвариш? Пиши што ќе ти рече сега твојот доктор.
    Верувам дека не е нешто страшно:hug:

Kate Rina 93 and Vojdana like this.
  10. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Здраво мамички...термин денеска бебка абер нема болки никакви почнувам да се нервирам ајде доста е веќе нека излегува :D

Veki4kaa, Talesia, Sofi.ja and 14 others like this.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Мене ме фати некоја позитивна возбуда и едвај чекам, не можам да поверувам дека за некој ден ќе ја видам конечно после толку време, ќе ја гушнам, ќе ја гледам со восхит, ќерка моја, пишувам и солзи ми навираат од среќа ако ми верувате, за некој ден во домот ќе имаме нов член, мало човече кое е дел од мене и сопругот, наше најмило за кое вреди и животот да го дадеме, наше се... лелеее кои емоции се... лелее луѓе едвај чекам, нестрплива сум многууууу....
    Евее едно преубаво видео кое секогаш кога го гледам ме разнежнува.

12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас како сум упрпана од пораѓајот, ама тебе вака кога те читам ме облева позитивна енергија:inlove:. - Инаку, денес почесто сеќавам свтрднувања во стомаков, дали се претања од бебчо или контракции, не сум сигурна, не се на одредени интервали. Ама и многу ме сечи долу вагината, во некоја вертикална линија на среде, абе на некои стврднувања во стомаков паралелно долу сецнува и дури се држам да не ме боли:) Дали дека вчера 2 и денес 1 вагинален преглед, не знам. И кажав на др, рече од самата тежина се прави притисок. Ама кога ќе ме заврти внатре , многу незгодно е. Така, ќе си чекаме сега :inlove:

Kate Rina 93, Bebac, Thallia and 3 others like this.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Леле @Veki4kaa ме израсплака со видеово, што ми требаше да го гледам.
    Емоциите ми се до небо овие денови и си приплакувам од убавини. :$

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не е од прегледите и мене исто ми е вака секоја вечер со стврднувања и болки.

15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

I jas se iznaplakav :) :) :)

Veki4kaa and Fallen.Angel like this.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Нели е преубавооо? Јас секогаш си го гледам и уживам, посебно делот кај што плаче бебчето после раѓање, е тоа е тој најубав момент кој не се опишува со зборови....

@lavinija28 само храбро и без страв одиме на пораѓај, само така ќе поминеме најлесно,стравот и паниката не биле убави за матката и пораѓајот, мисли позитивно и се ќе биде убавооо!

Bebac, Alishan30, lavinija28 and 4 others like this.
  17. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

@Veki4kaa фала за видеото, ме разнежни. Бременоста цела ми е со измешани емоции. Се сетив сега на првиот ден кога го правев тестот колку се тресев и се радував. Потоа со тек на време ми се јавуваше и страв од непознатото... Еве сега кога сум при крај не можам да објаснам како се чувствувам. Толку сум нетрпелива, едвај чекам да се породам и да го видам и запознаам малото.. Веќе и страв изгубив, се плашев од процесот на породување и се што ќе ми се случува, еве веќе воопшто не се плашам. Ама ич не се плашам, само сакам се да биде во ред и да се гушнеме..

18. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Леле што ве читам сите што сте во очекување на бебчињата толку позитивна возбуда ме фаќа и мене ко и јас да треба уште малце да се пораѓам, иако ми е премногу рано мене. Ви посакувам лесен пораѓај на сите. :l::hug:

Bebac, Alishan30, lavinija28 and 8 others like this.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ееее кога беше кога доби позитивен тест, па си пишувавме како ќе му кажеш на татко ти :D Колку беше потресена. Па за цигарите како да ги оставиме... Боже, како лета времето.

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Мило ми е жени шо ве расположив,
    И расплакав ама со солзи радосници...
    Мора да сме позитивни и храбри!!!
    Ви пуштам позитивни вибрациии :inlove::hug::sun::sun::sun:
    Одам јас да пуштам машина за бебка, мајка ми само купува , прва внука мерак голем, туку ќе се јави ја ти купив ова, ја ти купив она :lol: (fingers) :sun:
    нз што би правела без нејзе, една е мајка!!! :inlove:
    Имајте убав ден :sun::f: