Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Ее лета навистина. Ти ми даваше поддршка многу и потоа кога се замарав со свадбата ме храбреше. Еве сега ситно бројам, па ќе читам ти како си поминала и уште толку ќе ми биде поопуштено. Стално те шпионирам :D :D ее кога ќе се сетам баш на тој период низ сите теми пишувавме и си дававме поддршка, паметам кога @0ли ми предвиде и овулација, и тест кога да правам, ее потоа ме караше кога се глупирав и трескав глупости по форумов.
    Ајде сега пак истата екипа ќе се дружиме во другите теми, па и во категоријата за бебе ќе пишуваме.

На Maja92@, Kate Rina 93, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Си ги шпиунирам јас кај бебињата :D И таму караат :D Ми фалат тие што беа при крај кога ние бевме на почеток.

На Kate Rina 93, Fallen.Angel и lavinija28 им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :D :D
    Ми текнува и мене, ти ги броев деновите, пресметував, пустев :whew:
    Доцна овулација имаше и всушност уште не ти доцнеше, не беше време за тест.
    И добро излезе на крај, еве нè! (highfive)

На Lady Leona, Kate Rina 93, Mantub и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.859
    И вие ќе ни фалите на нас што сме на почеток :l: Ве читам сите, собирам искуства за понатаму :)
    Ме разнежнавте со коментарите погоре...Се надевам ќе стигнам и јас до таа фаза..Со лесно да ви е на сите што за брзо ќе си ги гушкате бебињата :inlove:

На Kate Rina 93, Bebac, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    699 последно од Еурофарм ги зедов јас, мислам дека сите витамини за трудници се секаде поскапени...
    @Veki4kaa со видеово што го сподели со нас си позитива на денот :inlove: :inlove: сите не' исповозбуди и не' израсплака кај и онака сме преемотивни и со луди хормони, ама прекрасно е... Дај Боже со лесно да ни е на сите, нема поубав момент од оној кога ќе го гушнеме нашето најмило :hug:

На Veki4kaa, Alishan30, Molly.dolly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Девојки до кога најкасно може да се направи фетален ехокардиогравски преглед? Една сестра ми рече до 26та друга до 25та недела ...

7. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Ве читам сите што сте бремени со прво. Се присетив јас кога бев при крај со син ми, колку бев возбудена. Мислам дека тие се најубави моменти што никогаш не се забораваат.
    Сега со второ во мешето, многу е различно. Прво немам многу време да го мислам а и дека од прилика знам што ме очекува возбудата е помала. Како и да е, и јас одвај чекам да дојде јули и да си го запознаеме.

На Alishan30, Kate Rina 93, cipiripi и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Мислам дека до 24та ми рекоа најдоцна може, а најдобро е до 22ра недела.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.416
    Допаѓања:
    18.655
    Има надеж, мене околу 17та ми завршија :)

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Јас би побарала и второ мислење за калцификатите. Ако се појават пред 36та недела мислам дека треба повнимателно да се следи состојбата.

На Martka и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене нереално ми е уште. Не можам да замислам уште како ќе биде кога нема да е едно џивџанче, туку две.
    Само пресметувам како ќе бидат со години разлика за да си играат и да се дружат. Многу сакам да си се имаат како другарки цел живот. :inlove:

На mal.ecka, Kitten, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Веќе сум 35та недела, а од сам почеток бебето е понапредно за една недела и неколку дена. Искрено не ни знам што се тоа калцификати.

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Калцификати колку што сфатив јас се оние белите точки на плацентата кои се гледаат на ехо и означуваат дека веќе плацентата зрее и наводно бебето помалку се храни и помалку напредува (да не те исплашам со ова, кај мене е така ама си напредува). Обично викаат кај пушачи изгледа така ама ако прочепкаш низ форумот ќе видиш дека повеќето мајки не ни пушеле.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Калцификатите се точките, се појавуваат кога почнува да зрее плацентата. Се зависи кој степен е? Доколку не одговара за неделите ќе те пратат да провериш дидимери. Лошо е ако има лакуни, па сега препрашај. Ама и јас имам калцификати а дидимерите ми се 360, па сега и време и е да зрее

15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Трудници со второ сакам да ве прашам како планирате да се организирате со спиење -креветчиња на децата ,моите ќе бидат точно 3 години разлика ,син ми спие во креветче залепено до спална ,не сум паметна како да се организирам за спиење со двете дајте совет идеа вие што планирате ?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас цела бременост ги пијам одма после ручек. Моите се со омега и другото апче е во розова боја. За омегата знам дека е најдобро веднаш после оброк да се зема. Исто низ форумов имам читано дека фемибионот после ручек ги пијаат.

На mKdevojce и lovely12 им се допаѓа ова.
  17. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    И јас после ручек.

На mKdevojce и lavinija28 им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Депозити на калциум, значи дека постелката старее, кога е пред термин бременоста е нормален процес, кога е пред 36та недела јас сум слушнала од докторка дека се препорачува повнимателно следење, најчесто не е ништо, но дека е малку порано од очекуваното треба да се следи, и ако пиеш суплементи со калциум прашај доктор дали да ги намалиш или прекинеш и притисокот следи го

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Леле јас пијам калциум додаток веќе 1 месец од страв за забите да не ми се расипат.. ме стави на мисла.. во понеделник треба пак да одам, ќе го прашам обавезно. Фала многу.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Јас од почеток на бременоста Femibionot го пијам наутро на гладно. :sweat: Сега кога прочитав погоре дека пиете после јадење, ме фати паника. (facepalm)