И јас сум иста само мене не ми помагаат никакви апчиња, се надевав дека да влеземе во 5ти месец ќе помине ама изгледа тешко
Што има да те фаќа паника, ти си ги внесувала и така и така, разликата во пиењето после јадење е како и кај секое друго апче, за да не биде на гладен стомак и да ти се слоши. Јас првите неколку месеци фолната ја пиев пред спиење, а демек сабајле би требало, ама ја на сабајле не можев затоа што одма повраќав.
Јас калциумот престанав да го пијам затоа што доктор ми рече дека не било убаво голема доза калциум, а во пре мама и така и така има калциум. Олабави го малце калциумот, па после бременост пиј го (да не се правам паметна, сепак прашај Доктор).
@Bebac @lovely12 Нема некоја разлика во тоа да се пие фемибионот (и општо сите мултивитамини за трудници) пред или после јадење... сите содржат комбинација од хидросолубилни и липосолубилни витамини, едните подобро се апсорбираат на празен стомак, другите со храна... Затоа се препорачува после јадење да се пијат, но и да ги пиете на гладно доколку не ви смета, не е страшно. Јас го пијам фемибионот после доручек, не гледам на саат дека секој ден во различно време доручкувам.
И јас мислам тешко дека ќе ми престанат. До 13та и прекинаа, еве 16та недела почнаа пак,сега 17та сеуште си постојат киселините секое попладне и секоја вечер. Не повраќам ама хранопроводот ми гори од киселини
А ја сум ептен смотана не знам како е киселини да имаш :/ после јадење осеќам нешто во грлото при голтање како неубав вкус и морам мастика бонбона ики јаболко да изедам да ми се смири...дали така отприлика звучат киселините?
Е мене не ме горат ама наутро многу повраќам киселини, да се надеваме ќе прекинат ако не утеха ќе ни е дека нема многу да се здебелиме со ова темпо
јака си ми и ти Не ми поминуваат од храна. Значи седиш или лежиш и ти доаѓа горчило и кисело во уста, ако го исфрлиш ќе видиш дека е жолтило и горчи многу. Јас незнам да повраќам, па си голтам и тогаш чувствувам горчило плус. За жал ни од јаболко ни од млеко не ми поминува, се пробав веќе. Баш вака како што ги опиша
Значи не ми се киселини дека така осеќам после јадење ама изгледа нешто друго е кај мене немам таков симптом
Пред малку некако лошо се осетив, седнав да јадам не можев ништо да изедам. Ја терав свекрва ми притисокот да го измериме. 120 со 50 ми беше. Притисокот секогаш ми бил понизок околу 100 со 60-70. Ај 120 сега не е многу висок ама 50 ми изгледа премногу низок..
Море како киселини да се...мене од маслинка ми поминува. Обично ми се случува пред спиење од сабајле како нова.
Па и ја тоа се чудам што може да е ..денес баш тестенини јадев и одма после ручек такво чувство во уста и морам мастика бонбона јаболко грицкам ама фала богу не е неиздржливо или како што опишуваат сите..валда така ќе остане а ќе земам и маслинки
Тоа е дефинитивно. Си ги повлекувам зборовите. Само што пишав за киселиниве, отидов да се бањам, толку ми дојде топло од пареата и киселините премина во обилно повраќање 4пати, едно подруго. Црева истурив, дури и низ нос, експлозивно. Чудак сум, незнаев да повраќам и се исплашив кога ненадејно почнав
Nie vo momentov sme rastureni niz doma so krecenje i renoviranje. Bato ke polni 8 godini i za ziva glava ne saka da cue za spienje odvoeno. Vcera ja sredivme spalnata i namestivme da spieme kako sardini site cetvorica za start zaedno pa posle ke vidime...