Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Девојки искуство со ЗИТРОН во 11та недела? Денес бев во ремедика да примам инфузија зошто ужасно повраќам и немам сила дехидрирана сум, на гочтка вода трчам во вц на повраќање. Докторката ми препиша Зитрон по потреба но читам дека се малце опасни, а некаде па читам дека ги препорачуваат во исклучителни моменти како мојов. Ве молам за искуство ако некоја од вас користела?

2. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Феминки денес имав стварно убав ден. Отидовме во Систина и им објаснив зошто не дојдов понеделникот на закажаниот скрининг и испаднаа фер, ме сфатија и докторката Гордана ме прими иако чекавме малку.
    Скринингот беше во најдобар ред, сите маркери и параметри на бебчето беа добри. Докторката рече дека постелката ми е ниско поставена ама за еден месец ќе се крене погоре.
    Носам машко бебенце и сум многу среќна...

На Grasiela**, Malesia, Divinebutterfly и 40 други им се допаѓа ова.
  3. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    @Butterfly1107 Igg е веќе поминато, стекнат имунитет или некогаш си имал контакт. A IgM е моментално или активно доколку има нешто?

На eta, Bebac и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Да, Igg e стекнат имунитет или преку вакцина или преку прележување. Igm ако е позитвно тоа значи дека активна е болеста моментално.

На Rina1992, Bebac и lovely12 им се допаѓа ова.
  5. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    И сега само насмевка на лице...наместо посерко ќе кажеш бисерко... и да уживаш, повеќе одмор и нозете во вис:l:

На Radost i ocaj, eta, Bebac и 3 други им се допаѓа ова.
  6. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    И јас така разбрав ама знам дека ти знаеш па да си прашам, фала ти

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ме прегледа вагинално да ја прашав ќе биди за брзо или си се насмеа само и ми кажа бебето е во каналот спремно за излегување да движам повеќе да не лежам...и сега гледам на извештајов пишува отворена еден прст...ако немам болки контрола во недела

На Talesia и Bebac им се допаѓа ова.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Жени не сум сигурна, ама мислам дека вчера ми падна мукозниот чеп.
    Бев до вц по мала и кога станав во школката на сувиот дел имаше лигав жолтеникав густ исцедок, што мислите дали беше чепот?
    Еве слика од нет прочепкав, вака беше нешто,
    What-does-a-mucus-plug-look-like.jpg

На Sofi.ja, lavinija28 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Векичкаааа :D:D:D

Значи баш како што го опишуваа изгледа :envy: Види таму во темата за Мукозен чеп може има слики. Ајде полека и ти се ближиш кон крајот.

На eta, lavinija28, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Ај ќе чекаме, трпение спасение :whew:
    А бев инаку денес на контрола цтг и ехо само ми направија, нема никакви знаци , се е таман , цура 3550 (fingers) ми останува да чекам а не ми се чека веќе :rofl:

На Vojdana, Talesia, eta и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас вчера на цтг бев, поучена од случајот со @lavinija28 се напив пола чаша кока кола пред да одам за да не биде успиено. Мхм успиено. Едвај му го фатија пулсот, прво го најдоа доле во препон (така се смеевме ама стварно ептен ниско беше), само што ме врзаа се измести. Сестрата се препоти вика абе кај има простор да мрда :D Цела линија ми е испрекината ама секако контракции немаше и го исклучија. Сега следно во недела, па во вторник ми рекоа и на ехо да ме видат и вагинален преглед (веројатно тој со рака). Како и да е, ми рекоа нема да форсираме, ќе сме чекале и после термин. Баш никаков знак немам.

На monka_bonbonka, lavinija28, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Јас веќе не планирам да одам, ќе чекам знак за пораѓај, ми рече следно на термин на 06, дај боже да се породам до тогаш, многу ми е малтретирање од Велес, и овие цетегињава за мене се глупост најискрено, ја прашувам бабами незнае што е, 6 деца има родено. Ни ехо ни цтг ништо не правеле и па здрави деца раѓале.

На Vojdana, eta, Vanj4e и 5 други им се допаѓа ова.
  13. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ма какво цтг ајде ќе речиме бабати постара е мајками и свеки појма немаат што е ни како изгледа ни им направиле некохаш...дури одев на овие редовниве испитувања па скрининг па брисеви кај имше вели за нас така одиш еднаш два пати и наредно на пораѓај..мене ми се чудеа и ми паничеа што секој месец одев за крв да проверам...ама ајде ќе си речиш ексик па и времињава се далеку отидени со секакви болести...бог да не чува сите и со лесно да поминиме

На eta, lavinija28, Bebac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Јас со првото на цтг бев 40недела полна и само еднаш... тоа пред 12г... сега оделе секој ден и некои по 3пати на ден така кажуваа... леле кај ми е крајот.

На Bebac и babyboy1 им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас со кола за 5 мин сум во болница, повеќе ме нервира маската и што се гушам пола саат легната на грб ама тоа е. Идев на една недела, сега на 4 дена, па после ми доаѓа на 2 да одам. Страв ми е мене да не одам :D

16. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Да зависи од докторот некој и една контракција да регистрира ќе ти речи дојди после или дојди утре пак...а ако е како мојава докторка ладен еве терминот еден ден ми е надминат покажува болки на цтг додуша јас не ги чувствувам и ми вели наредно в цтг в недела а ако имаш болки крварење или ти пукни водењакот тогаш ќе дојдиш

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Мене исто со првата бременост докторот што ме водеше (сега веќе во пензија е) си ме гледаше на ехо нормално еднаш месечно. Последно кога ми даде упат за во Државна ми рече ако не те фатат болки или нешто сл до термин, тогаш ќе отидеш Државна.

Сега со вторава бременост се ми е поразлично, плус и дека читам на форумов :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Не зборот ми беше дека тогаш не се одеше често на цтг, а сега одат. А да и докторот си прави проценка

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас вчера а и денес имам стврднувања кои траат долго, вчера после вечера а денес после ручек. Сега излегов да попешачам, ама тешко оди. Толку ми е стегнат цел стомак, бебе прета, дури дишењево ми е стегнато. Малку и половината ме затрга, кога одам по пат напред ми е скрос стомаков и половинава како нанапред да ме турка. Утре сум пак на цтг, па ќе видиме. Имате ли вака стврднувања на цел стомак кој трае подолго? Значи од под гради па до долу, цел ....

На Филотеа, 0ли, babyboy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мене 3 вечери по ред ми е таков стврднат, оптегнат и баш ме боли кожата. И од страв одма легнувам да спијам :D

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.