Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Имам и јас стврднување на стомак ама јас па мислам дека бебе се тегни внатре по неколку пати на ден ми е така тврд и неможам да се свиткам ме боли дури..

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Ние се договоривме во башка соба, нема да не собере сите во спалната. Јас со бебе да сум во спалната, во креветчето ќе си спие а тато со синчето 3 (тогаш веќе 4) да спијат во дневната, не мора да се будат на секој плач |-)

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И мене на почеток ми викаа дека ми е долу, во 6 недела имав кафенко
    Супер, се' ќе биде во ред. Јас во 6 недела имав кафено заради кое ставав утрогестан 2 пати скоро до 22/23недела. После , во 18 пак ми се јави еден ден кафенко (тогаш за 4 дена само го прекинав утрогестанот по препорака на матичната), испаничив и одма Плодност. Докторот рече дека ниско е постелката и може затоа да се јавува кафенко и да не се штрекам ако го имам. Но, на следен преглед кај 22 недела веќе постелката беше крената и фала Богу не се јави воопшто кафенко ни во меѓувреме. Докторот таму ми објасни дека во случај да остани така постелката долу за пораѓајот обично се одело со царски рез. Мене цервиксот ми беше долг, и тој ми рече да прекинам со утрогестан дека нема потреба и дека не треба да мирувам нипто посебно. Е во случај и цервиксот да е краток, а и постелката да е ниско и да го прекрива делумно или целосно, тогаш да-имало потреба од внимавање, одмарање и сл....

На Vojdana, Happyinlove, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мислам дека на нет имам гледано дека една од варијаните е и вака нешто.....Ајде со лесно:)Мене др ми рече ако падни чепот да не паничам. Го прашав што да правам во тој случај, рече ништо, ќе си чекаш болки да те фатат а а ко истече и водењак или има некои крварења обилни, да го барам.Ако е само чепот, да си чекам. Па и читав дека пораѓајот можел да почни и по некаде недела дена после чепот....

На Kate Rina 93, Veki4kaa и Maja92@ им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Малку се подзмислив јас.:(
    Минатата недела ги правев првите брисеви, во ред излегоа.
    Покасно зошто имав крварење баш 11-12 та недела, и затоа во 16та, брисеви решив да правам.
    Но и за пап ми земаа брис, тоа не ми беше во план, последниот ми бил во април 2019 и затоа време било.
    Во разговор денес со пријателка ми кажа дека не се зима пап во бременост и сега ептен ми е во мисла, не знаев дека не треба.
    А и матичната нели знае дека не се препорачува во бременост, зошто ништо не ми спомна. Немав ни болка ни ништо, но во мисла ми е.
    Дали згрешив?
    Правел некој од вас пап во бременост?

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Не паничам јас, ќе се радувам ако е стварно чепот :D еден чекор поблиску до пораѓајот :inlove: засега имам болки слаби во половина како боцкања, со лесно нека ни е на сите :party:

На 0ли, lavinija28, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Моите ќе бидат точно 3 год. разлика едно време бев со идеа да ги оделам скроз во посебна соба па јас да бидам на трчање од една во друга ,сакав сите 4ца во една соба ама спалната ни е премала и нема услови за тоа .И во мисла сум сега како ќе функционираме.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да не треснам сеа нешто сепак не сум доктор ама не се прави пап, не дека нешто лошо може да се случи туку и во случај да има нешто не може да се лечи во бременост. Како на пример, седиментација и холестерол што не се испитува во таа смисла. Затоа се препорачува да се планира бременост после чист пап.

На Bebac и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас правев, мене матичниот ми рече дека треба, на едно “ширење нозе“ ми зеде и брисеви за микробиологија и за пап тест, успат и грло на матка ми измери... :D
    А што те загрижува?

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Нема врска, и јас правев пап во 14та недела. Требаше да се направи и не е никаков проблем, без галје

На Thallia и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.859
    Јас последно правев пап во август. Следната недела треба да ми земат брисеви, 12 недела ќе сум ама сум уште со малку кафен исцедок па ќе видиме. За пап не ми спомна, само кога се јавив пред некој ден ме праша кога правев последно. Баш ќе прашам. Мислам дека се прави еднаш годишно, без разлика дали ќе се падне во бременост или не.

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Па не се препорачувало оти се гребнува од грло на матка, тоа ми е мисла. Јас немав ни крварење ни ништо ама демек механички можело да се гребне нешто, затоа се замислив. Валда не е проблем, се зачудив од разговорот и затоа и вас ве прашав за искуство.
    Ми олесна дека и други правеле.

На eta и Thallia им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    Сега прогуглав по нет и ми излезе дека не е проблем и се прави пап во тек на бременост:) Не се сеќирај докторке гали меше.Се знае ли какво е бебеко?

На Thallia и Alishan30 им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Јас правев пап, заедно со првите брисеви. Бебето е толку добро заштитено што едно гребнување за пап нема да му направи ништо.
    Секс кога имате, како?

Кај мене не беше таков чепот. Беше со црвени конци т.е. сукрвица. Ова ми изгледа како белопрање.

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Се прави пап и во бременост не се грижи :hug:

16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.842
    @Alishan30 не се секирај нормално е, и јас кога бев бремена правев пап тест.

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Ви благодарам на одговорите ваши. Мало црвче беше, но ќе си го тргнам од главата веќе:) :hug:

Сеуште не, следната недела сме на преглед, и се надевам дека ќе ми кажат пол:inlove:

Секс не сме имале воопшто, :$забранет ни беше заради претходни компликации со крварење. Ќе прашам и за ова на следниот преглед:lol:

На eta, Ava.84, MilaSs12 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Не знам зашто, ама и јас ко членката претходно што ја прочитав мислам дека носиш девојче:inlove: Така прво на мисла ми дојде :D

На Thallia, Alishan30 и Mantub им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    И јас само што ја прочитав дека е бремена си реков девојче :inlove::inlove::inlove:

На Thallia, Alishan30 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  20. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Да баш како што кажа, не дека ќе биде нешто лошо ако се направи пап ама нема потреба ,затоа што неможе да се лечи и да излезе нешто. Освен чисто да се следи нешто ако си било таму од предходно мада и тоа колку ќе е релевантно во бременост

На Jana06 и Alishan30 им се допаѓа ова.