Моите ќе бидат разлика 2 години и 9 месеци. За почеток планирам јас и бебуш во една соба а син ми со татко му во друга. Моментално заедно спиеме во спална, неговото креветче до спалната. Го успивам и си спие цела ноќ. Се надевам за почеток ќе можеме така да спиеме.
Јас последно кога правев го прашав докторот дали доколку сум бремена може да е проблем бидејќи ми каснеше тој период ми рече не било никаков проблем, дури и во план е да правам следниов месец бидејќи е време а 16та недела сум така да не се секирај
Се прави Пап ич да не се секираш. Мене не ми направи дека ми правеше три месеци претходно и беше Ок. Битно е, бидејќи хпв се пренесува и живее на различни места во телото. Па обично жените со цин преферираат да ги породат царски.
Само бебешки, аква марис, марисол-такви смееш. Освен препорачано од ОРЛ дека можеш и деконгестиви како оперил, бенил, едил
Добро, веќе ако стигне работата до цин друг муабет е. Тоа и на ехо се приметува. Ако има хпв (а ретко која нема) тоа е, не можеш ништо освен да внимаваш да не ти падне имунитетот.
Мешковци малку сум загрижена и исплашена. 27+1 сум и денеска малку повеќе пешачив и кога се вратив легнав се осеќав малаксано, бебуш почна многу силно да мрда и да ме притиска на бешика и на 10 мин у вц идам и по две три капки само...инаку странично беше пред една недела лево главчето а со нозете десно, сега десно не осеќам ништо само лево мрда и долу како да ме притиска нешто силно.Дали е за загрижување или си фатила друга позиција сега и затоа осеќам во бешиката и цело време во вц ме тера.. Од страв не станувам од кревет само до вц одам мислам ке ми испадне нешто
Сигурно со свртело со главчето надоле, и притиска на бешика, кога мрда со главчето јас цело време си мочкам
Јас го пиев и со првото и сега со второво дете. 17 недела сум па уште пијам. Во светот се користат како терапија.
Многу непријатно чувство прв пат осетив вака и се исплашив, се надевам не е страшно ке одмарам овие денови во вторник сум на контрола... Некако нели е рано со главче да е надоле и се плашам. То која недела си?
Кај мене 25 недела се крена со ножиња нагоре, главче надоле... ама тогаш пиев многу течности... и почна да тече вода мислев прсна водењакот, ама само сум се помочкала јас сум34+6
Мене така ми е кога е со ноџињата долу ,па ќе почне да скока, де со едната де со другата, мислиш ќе ми излезе со ноџето. Се вртат цело време. Не се на едно место.Нема потреба да се потресуваш, нормално е тоа. Еве моево прво беше така ко твоето, сега на последен преглед со газето доле беше и нозете од страна и од време на време ги спушта долу и ме удира на бешика. Уште не е свртено со главчето долу. 31+4 сум сега, па си чекам да се сврти како што треба
Zenski ve molam za sovet...rana bremenost skoro 6ta nedela. Zakazano mi e zdeavje sreda na pregled. Imam mnogu los miris na vaginalen iscedok, od sto moze da e toa, kako belo zolt, i mnogu jako i loso mirisa. Jas i prethodno sum imala taka vaginalen iscedok sto loso mirisal ama sega pak me zagrizuva. Vo dekemvri pravev brisevi za sve pap test, hpv sve ispituvav site se odlicni nema nisto. Od sto moze sa e vaka. Help ve molamm
Во декември кога правеше брисеви исто имаше лош мирис? Силен лош мирис јас мислам дека е инфекција, ама би требало да покаже на брис.
Хаахах душа мала, прв пат кога осеќаш нормално е да се исплашам али вие сте тука да ме охрабрите * фала мила, со лесно да ми ти е*