Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Prazova voda.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.843
    Допаѓања:
    325.687
    Devojki blagodaram na sovetite mi pomina :)

3. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Благодарам, еве денеска веќе се созедов :lol:

4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    35.487
    Здраво и од нас...
    Полека полека почнавме со основните подготовки. Креветчето е дома, постелнината, коритцето и хигиенските средства за бебуш... Нареднава недела стартуваме со купување на работи што мене ќе ми бидат потребни, па и по нешто за бебуш, сега е главен...
    Инаку сме супер, јас немам никакви проблеми(дај Боже така да биде до крај) бебуш е многу многу активен, што мене не ми смета, почесто е сместено на десната страна, но баш ми е интересно што секој момент го чувствувам неговото мрдање и претање.
    Немам некој посебен страв како што се наближуваат деновите, единствено имам фобија од лежење во болница и само тоа ме мачи.
    Имајте убав ден мешковци и уживајтеееееее!!!!!

На zalosna, Glasna и Lori-30 им се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Епа трудници еве ме и мене, конечно се селам на темава :rofl: и се надевам на добра соработка при делење совети :$ честитки за Маркиза, заедно се селиме во темава, јас веројатно сум сега петта недела а ти една недела пред мене, се надевам деновиве ке ни се придрузат усте нови трудници :!: Поздрав и лесна бременост на сите, а на оние сто се пред породување им посакувам лесно породување :inlove:

На Serafima, keti.kety, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Почнав да одбројувам 3-2-1 ама изгледа нема да стасам до 1 :)
    Гледам сабајлево ми паднал мукозниот чеп така што веќе сум во уште поголемо исчекување :)
    Читам има нови мамички, им посакувам лесна бременост, и сите останати имајте убав ден :sun:

На Agrona, Rusi, irenna и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    35.487
    ^ A na tebe Gospod da ti dade lesnotija i sto pobrzo da se guskas so bebeto.
    Se najubavo Kitten,te cekame so novosti.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Добредојде Лори во труднички муабети, се надевам на убава дружба :)
    Сакам да ја прашам Тигарче бидејки сме најблиски со термините, а може да се пријави и некоја друга :)
    можете ли да објасните во кој дел од стомакот го осекате бебето, мене матичната ништо не ми спомнала до сега, ама јас постојано го осеќам клоцањето многу ниско, на долниот дел на стомакот, некогаш кога лежам странично го осеќам и нешто погоре, ама најчесто многу ниско. Бидејки воопшто не се секавам на претходната бременост (одамна беше :) ), прашањето ми е, дали е нормално во овој период да е толку ниско, или барем да го осеќам толку ниско и како е кај вас?
    Имајте убав ден сите мешковци! :*

9. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Rusi,све зависи од тоа бебето како е свртено(во која положба се наоѓа) нема некое правило каде треба,каде не треба ударите да се осеќаат :)

10. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    :clap: Да Лори заедно сме. Оваа недела одам на лекар па ќе утврдат точно колку сум. Јас рачунам од првиот ден на последниот мензис....во петок 6 недели. Се совземам по малку ама додека помине периодот кога го имав спонтаниот 11та недела мислам дека нема да сум рајат.
    Лесна бременост на сите и лесно породување.

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    хехе а мене во петок ке ми бидат пет полни, ке почне 6та недела и на крајот од 6та недела имам заказано за доктор, само незнам дали би мозела тогас да слуснам срцева реакција :?: со лесно нека ти е мила :*

12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Добредојдовте во Труднички муабети Lori-30 и Markiza30. Ви посакувам лесна и убава бременост.
    Lori-30 посебно ми е мило за тебе, бидејќи знам колку го очекуваше ова.

Ние сме добро. Сеуште кашлам, но веќе е подобро. Овие денови имам отоци на стапалата и на дланките. Има ли некоја друга со отоци? :) Како се справувате со нив, или нема чаре? :^)

Утре сум на гинеколог, па ќе ве известам како поминавме.

Lori- мислам дека ќе можеш да го слушнеш срценцето. На мене во точно седма ми кажа дека има срцева реакција но не ми пушти да слушнам.

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    lori mn mi e milo za tebeeeee ete gledas uspeavme dvete vo ista godina,,,se druzevme vo temata poddrska za site sto sakaat da zabremenat sega tuka pa odime na tema bebe :) ne se plasi i jas bev takva poisplasena od mene nemase a i sega znam da ispanicam ama neli majki sme pa veke pocnavme i taka da se odnesuvame uste sega :))))) a za otoci jas imam na staplata kako baloni mi se i racete isto nema care normalno bilo mi rekoja ako e pritiskoto normalen da nee visok samo i izbegavaj soleno kolku mozes ..podlegnuvaj so nozete krenati na pernica ili sto bilo :hug: :hug: :hug:

На Bebuvce86M и Lori-30 им се допаѓа ова.
  14. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Солено не јадам. Но многу пијам вода, слушнав дека од многу течности се појавуваат отоците. А јас по 2-3 литри пијам дневно вода. Со притисокот никогаш не сум имала проблем, и сега ми е нормален, се надевам така и ќе продолжи. :) :hug: :hug:

15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    И јас од денес офицјално се дружам со отоците на глуждови, солта ја сведов на минимум, пијам доволно течности, ама на работа седам и нозете ми се виснати, знам дека само од тоа ми се отоците, ке пробам на столче да ги поткренам, па ке видам дали ке има ефект

16. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Hамали со водата и отоците ќе ти спаднат.

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  17. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Гледај пред спиење и во текот на ноќта да не пиеш многу вофа, преку ден можеш.

18. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Мешиња не можам да го најдам бројот што е за закажување за тие часови (или советувалишта) за трудници. Да не случајно некој закажувал сега брзо, мене ми рекоа после 28-ма недела да се јавам да закажам ама број не ми даде матичната :o И само уште едно прашање, дали часовите се одвиваат само на ГАК или и на друго место?

19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Kitten душо со лесно ајде па очекуваме секој момент да не известиш дека си се породила. :*
    Јас немам никакви болки сега за сега добра сум во исчекување сме и ние уште малку остана.
    Докторот рече ако не се породам до 21 јуни да појдам во болница точно на 21 јуни за цтг и ехо да видат до каде сум. Јас претходно уште еднаш ќе појдам на цтг кај матичната да видиме до каде сме.
    На сите нови трудници им честитам им посакувам лесна бременост, а на оние како мене прикрај што се им посакувам со лесно да си се породат и што побрзо да се гушкаат со бебушките.
    Јас со душа чекам да си го гушнам син ми. :inlove: :hug:

На Kitten и Lori-30 им се допаѓа ова.
  20. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мила веројатно е нормално и јас клоцањето го осеќам најчесто во долниот дел кај папокот и кога лежам и на страна и на грб таму го осеќам,сега и мене ме буни тоа што бебушот,надворешно го осеќам во горниот дел одма под ребрата и мм исто вика дека таму највеќе се осеќа сигурно лежат погоре,кога мрдаат се вртат надоле и затоа доле осеќаме немај гајле се си е ок нашите ѕверчиња се од многу акробации така :D сакав да те прашам ќе идеш на тие предавањата во Гак што се и каде треба да се јавам за тоа и било кој да знае нека кажува од кога се почнува поздрав мешковци убави ве гушкам сите :*