Cervixot ti e skraten zatoa ti se brisevite da ispitas da ne se skratuva od bakterija nekoja ,napravi si i urinokultura ,dali ti dadoa da pies nesto soveti ??
Мене една козметичарка кога ме депилираше ми кажа дека сум надвор од контрола, а тогаш и немав толку покачено. Не се изнервирсв толку. Пред една недела кај друга козметичарка бев и таа ми рече дека две бремености истерала ама такво опуштање немало кај неа. Ми посочи дури и дека не сум личела на мајка ми. Мајка ми во 9 месец била послаба и позгодна од жени кои не се бремени.Сум немала самоконтрола и затоа вака ми било, а килограмите откако ќе ги ставел човек тешко него.
Не ми е јасно само како се дрзнуваат вака директно да кажуваат, и тоа рандом луѓе. Се изнервирав, кои се бре тие така да ти коментираат?
Смени козметичарки и кажи им да се воздржат од коментари кои само гинеколог смее да ги дава. И кажи кои се за да знаеме да не одиме и ние
Па затоа ја сменив првата, и втората иста се погоди.. @Alishan30 Не знам. Никогаш се немам исмевано на никого ради кг.. баш порсди то што знам колку е тешко и боли.
Цервиксот ми е ист од минатиот месец т.е во Њу Борн ми измерија 28мм ,а овој месец 30мм додека пак мојов доктор минатиот месец ми измери 27мм и овој пат исто,не се скратува фала му на Бога ,а крвна слика и уринокултура правев пред 10 дена ок се резултатите. Не ми дадоа никаков совет само за појас и не цело време да лежам
Епа затоа ќутење не треба многу. Од што многу ќутиме не им е познат поимот граница, треба да им се нацрта
Цервиксот ти е краток, да не направат проблем тие стврднувања.... почесто нека мерат цервикс... не е многу краток ама сепак поубаво е за 24недела да биде над 35мм
Neznam i jas sum so skraten cervix,od 23 nedela nekade mi se skratuvase ,lezaam strogo ,pojas nosam samo pri stanuvanje ,pijam th ,mnogu nisko go nosam jas isto pravev brisevi samo zaradi toa
Ниту јас не сум се исмејавала, ама на сред депилација знам и да ја спуштам убаво на земја и да си заминам. Она мене дебела, па и ќе споредува бре, ајт таму нека си гледа за нејзината килажа
Леле мене да ми се тие ваши козметичарки, другарки, свекрви, мажи од другарки, пријателки на свекрви и разни душегрижници... А бе мајка ми не смее да ми коментира, да ми го тапи или да пробува да ми наметнува нешто, а не па рандом луѓе. Можеби па јас премногу стојам на дистанца од луѓето и не се зближувам, па така не давам простор да се опуштат пред мене. На депилација си ќутам, си читам на телефон додека си работи таа, а исто така и на фризер. Не ќутете им ако пробуваат да преминат граница, не дозволувајте да си земаат за право да коментираат.
Јас го носам само кога шетам,секој ден скоро ја шетаме малата по час и половина,а и сакам да се раздвижувам,не одам ни јас на работа откако е коронава,па да не се улежам Почна дa ме боли ниско доле кај коската кога одам ама со појасов топ Само дома ако си и ако не те боли немаш потреба да купуваш Да се редактирам и мене ми е скратен цервиксот дека ми е ниско стомакот,24мм во 28ма недела ми беше,рече чим не си отворена нема простор за паника само повеќе одмарање
Премногу е рано за чај за доилки. Прво треба да родиш, да ти надојде млеко, да се воспостави лактацијата полека па дури потоа ако сметаш дека имаш малку млеко или недоволно за бебето да почнеш да го пиеш. Чајот не се пие за да се создаде млеко, ниту имаш корист од него ако бебе не почне да цица и да стимулира излачување на млекото.
Мене уште во 20та почнаа стврднувања, а дека со сратен цервикс и серклаж се извадив од памет. Во 21ва бев на ЕМГ на матка, се испостави дека немам контракции. Пијам магнезиум и тоа е. Докторот вика Брекстон-хикс се. Некој ден помалку се стврднува, некој повеќе ама ме нервира. Ќе прашам пак на нареден преглед Инаку брисеви препорачуваат почесто со пократок цервикс.
Ги мразам и јас таквите луѓе. Осет да се немало. Денеска сум во некоја фаза, сите ги мразам, сите ме нервираат На луѓе никогаш не можеме да им погодиме. Јас еве до сега сум поправена 15кг. А не јадам којзнае колку, имам покачен апетит да, во споредба со претходно ама затоа тогаш бев премногу слаба. Сега некако таман сум. Моја другарка ми искоментира добра си сега вака, после породување гледај да не се исушиш ко претходно. И ај.. ме изнервира коментарот. Ама бадијала беше што и да речам. Само реков ќе се потрудам онака низ насмевка и си заминав.