Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    И мене ми даде појас, ама не го носам пошто не работам нигде, а за дома не ми е практичен да го носам.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Епа не читајте тука верувајте на своите доктори, тоа е најважно. А нас веројатно така ни кажале инаку нема да тресеме зелени. И ние сме со следење цервикс...

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Здраво. 37ма недела сум, вчера ми искочи хемороид, не ме боли ниту чеша. Сакав да ве прашсм за лек против хемороид? Поздрав

4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Фахту можеш маст да се мачкаш, витамин Ц, и исклучи луто и зачинето од храна.

5. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    Девојки, едно прашање за тие со инвитро. Термин ви пресметуваат од последна менструација или незнам од трансфер или друг ден? Можно е да не ми е терминот точно пресметан. Јас сум 40+6, а во Чаир ми кажаа да утврделе според постари еха и големина на плод реално која недела сум, за да знаат до кога да чекаме. Отприлика 10 дена по термин даваат фора. Иако они го следат бебуш, и не се секирам, ама сепак сакав да си знам.

6. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Според последна менструација

На Talesia и Chikitaa им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас бидејќи примав терапија за да не добивам, последна менструација имав два месеци пред трансферот и немав таков датум на последна менструација, прво ми рачунаа според трансфер, па ми пресметаа кој ден би ми бил последен ден од менструација кој се поклопуваше со првите мерки на ехо.

На Talesia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако си имала регулатен циклус, по циклус. Ако си имала подолг/пократок по мерки на прво ехо.
    На кој ден од циклус ти беше трансферот?

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    По прв ден од последна менструација ми рачунаат и мене

На Chikitaa и Talesia им се допаѓа ова.
  10. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    На 17 ден од циклус, трансфер со замрзнати до 5 ти ден ги чекаа. Не боцкав супрефакт туку боцнав една инекција од турција ја порачував, не ми текнува на името. Ќе кажат утре валјда во Чаир.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тогаш треба по последен циклус. Таман си.

На Talesia и Alishan30 им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    И јас сум скроз исто како тебе, трансфер со замрзнсти од 5ти ден ембриони кој беше на 17ти ден од циклус.
    Така ми го рачунаат терминот, по прв ден од последна менструација

На Talesia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.105
    И јас се уште не планирам да се опуштам, со оглед на тоа дека и ми се ближи терминот. Исто како @оли, мм и јас работиме од дома (се надевам тој ќе може и понатаму) и не се гледаме со никого. Ќе излезам неколку пати во текот на неделата малку да прошетам кога нема луѓе и нормално за прегледи, толку.
    Имам чувство дека веќе многу малку луѓе внимаваат, но јас сепак мислам дека ние заради бременоста треба да бидеме од тие кои ќе бидат екстра претпазливи барем уште некое време.

Дилемата ми е по породувањето како да постапувам, тогаш претпоставувам ќе бидат уште полабави мерките, а и бебето ќе треба да се шета надвор, ќе сакаат пријатели да го видат... не знам што ќе биде паметно тогаш? :?:

На Fallen.Angel, elcezelce, Milkiway и 3 други им се допаѓа ова.
  14. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Јас нема да дозволам гости за брзо ќе се вадам на старински муабети демек до 40 дена несакам гости за да не се навреди некој...а иначе воопшто не сум од тие што поддржуваат и почитуваат такви бабини деветини ама заради вирусов ќе применам:D

На Maja92@, Fallen.Angel, Bebac и 3 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас не планирам да се вадам на 40 дена бидејќи сите ме знаат дека не почитувам никакви адети, бабински работи и слично.
    Уште одамна сите знаат дека нема гледање, а па за гости не ни треба да се размислува.
    Кој сака нека се лути, ама ич не се замарам со тоа.
    Не планирам ни моите ни неговите да доаѓаат, а не па пријатели да го гледаат. Има време за тоа. Родителите ни се разбрани и не напињаат, некако се подразбира дека нема да доаѓаат и нема да одиме кај нив. А и да посакаат да да навалуваат, џабе им е :D

На LunaGrey, kukla21, Monella и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Потполно си во право. И ние нема да дозволуваме гости кај бебето, со оглед на тоа дека сама ќе бидам цело време кој се лутел не ме интересира. А маж ми рече понатака здравје роднините, пријателите без маски нема шанси да ги пушта кај бебето.

На Fallen.Angel, eta, Bebac и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.268
    Допаѓања:
    19.066
    Кај мене обратно маж ми оди веќе 2 недели на работа и џабе е некогаш колку и да пазиш. А за шетање излегувам инаку се ме боли колк кичма стомак како стара баба се осеќам :D:D више ми фалат родителиве и викам аман уште колку да чекам... Јасно чим си на крај на термин мене ми е тек Окт термин о доколку тогаш има уште активни случаи ниту јас нњ би пуштила дома никој што сакаат нека мислат. :$

На Филотеа и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Син ми е роден во октомври. Тогаш немаше корона, но јас одлучив неколку месеци никој да не ни доаѓа на гости, освен најблиските. На гости прв пат го однесов мислам во март. А надвор на воздух и во природа одевме секој викенд. Никој не ни се налути. Може претерувам ама така ми беше најправилно.

На Martka, Fallen.Angel, eta и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Близнаците ми се порано родени и ноември баш кога се вирусите и настинките и зборам за домашните кога ќе дојдеа кај нас раце миење и маска и од страна други посети не примав се до пролетта.Сите одеа на работа и ок поминавме.Сега за бебево истито ќе го применам само домашни а од страна никој до следна пролет ако трае епидемијата и кој сака ќе разбере .

На Филотеа, Fallen.Angel, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И јас така би направила.
    Секако и сега ќе излегуваме сами јас и мм со бебето, ќе наоѓаме места во природа.
    Ридителиве ќе го гледаат на камера и на слики. Или нека се стават во самоизолација 3 недели, па ќе размислам дали ќе може да дојдат. :rofl:

Последна измена: 3 мај 2020
    На Филотеа, Maja92@, Fallen.Angel и 4 други им се допаѓа ова.