Бев денеска на прво цтг .. Ок беше све. Ама не и кажав на докторката дека имав пред некоја вечер болки јаки менструални.. Дали може да се има такви болки ете на некој ден?
Ако ме прочита на претходната страна, баш пишав дека ми се појавија менструални болки пред некој ден, а мирно беше ЦТГ (досега трипати сум била), имав преглед со рака и ми кажаа омекнато е грлото и 1 прст отворена, а должината му е 2 cm. Ми рекоа дека веќе е нормално тоа што имам такви болки повремено. Јас и ти сме еден ден разлика со термините. Е ми рекоа Утрогестанот да го прекинам веќе.
Ти благодарам, земам и магнезиум и витамин ц веќе подолго време, а имам и болки доле во стомакот од време на време, така да добро е што магнезиумот помага
Оди си на лекар, да бидеш мирна, не би требало да е страшно, ма да мислам имаше пишувано дека имаш миом, од тоа да не е? И одмарај, лежи за да се крене постелката ако е ниско. Дали пиеш магнезиум за болките? Брисеви направи ли? Баш пиши што ќе ти кажат на лекар. И јас имав исцедок кафеав неколку дена пред 1 недела кога бев 11 недела, помина, терапијата дабростон уште ја пијам. И се нервирам што никој не знае да ми каже од што беше исцедокот, еве и брисеви направив излегоа супер, на ехо ништо нема.
Zdravo devojki.Da prasam eve nekolku dena me pritiska dolu i imam mala bolka ili naednas znae da me zaboli ama brzo pominuva.Pred 1 nedela bev na kontorla no gi nemav ovie raboti,se bese vo red.Ne mozam da pesacam i pocnaa i preponive da me bolat. Dali e ova normalno,bebe pritiska bidejki veke si se svrteno dolu so glavceto i doktor kaza deka tezi okolu 1.800 ili nesto e drugo vo prasanje,so mislite...? Inace sum 32+2
И јас "имам желба " да се породам природно, имам авеезија за цезареата. 35г.с. сум бебе си е свртено со главче надолу , но како што викаш не се знае како ќе тече процедура на породување. А со царски за колку време забремени повторно?
Кај мене кога стигнаа болките на 5 мин, цтг ги регистрираше над 100, едвај издржував, а не се отварав. Кај тебе обратно. Дефинитивно секој пораѓај е различен. Како и да е со лесно и побрзо да се гушнете. @0ли Да знаеш само колку се плашев од тој вагинален преглед и сфатив дека е до докторот. И сестри и доктори ми брцаа прсти и само од мојот доктор не ме болеше За пораѓај штом се мислиш еве јас сум во Ремедика имам само пофални зборови, стварно не можам да се пожалам за ништо. Сама сум во двокреветна соба не знам дали ради короната или така се погодило. Сестрите се пре пре префини и многу од помош. Нека ти кажат и од другите болници и таман имаш време да одлучиш
Moze e normalno.Na 11 maj imam zakazno Re Medika pa ke pocekam.Ako se javam kaj maticniot ke kaze dojdi,non stop na pregledi ne mi se odi.Me fajka i vozbuda i panika se blizi poleka porogajot .Celata sum zbuneta.... Ti si bila skoro na pregled?
Bev minatata nedela rekoa normalno i svrteno e moeto nadole so glava sega na 13 sum i jas pak pa ke vidam sto ke kazat
Опуштена бев за прегледот, можеби имаше тоа улога, не знам. А и не ми беше нешто најавено претходно, ајде преглед само и ајде набрзина само една нога соблеков Баш ќе те прашував дали си сама во соба Фала што пиша, ќе имам на ум за таму Ти како си? Те станаа денес да прошеташ?
Сега се враќам од преглед...прво се јавивме во полиција да знаат табличка на автомобилот и да кажеме зошто ке сме низ град. Преплашена... два дена чувствувам некои засечувања,бебе нон стоп мрда. Цтг мирно и грло затворено ама Др. осети дека стомакот ми се стврднува. Строго мирување,да не кревам ништо потешко од лажица и да видиме дали ке се смири. Да пијам магнезиум од 500 ( вечерва) и дијазепам малку да се подсмирам.Ужасно се чувствувам,преплашена. Денес влегов во 31. Др ми рече да издржам уште 5 недели. Ми се плаче на глас.
Мене прегледот со рака воопшто не ми беше болен. Непријатен да, ама далеку од страшен. Двајца доктори ме проверуваа, докторот кој беше на смена и ме прими, не ме познаваше па да кажам дека е по внимателен, а подоцна и докторот со врски кој ме пораѓаше а се шират гласини дека нема лесна рака.
Мене од 28недела постојано ми се стврднува. Барем 5-6пати во денот... магнезиумот ми го зголемија 2*400 и се подобри намали..воопшто не се отворив, сега сум 35+5. Не се паничи, лежи и магнезиум повеќе како што ти кажале