Извини те истормозив да одиш, ама бар сега ќе си помирна, сепак биди си повнимателна прво тромесечие, не се оптеретувај мн физички и повеќе спиј (и онака не' тера на спиење) и уживкај. Овие моменти се паметат и се бесценети. Мило ми е Ана што ти оставила впечаток. Јас ја обожавам многу. Овој преглед беше прв да се видиме, а да не се изгушкаме ради коронава. А гушка мн.
Имам прашање за тие во поодмината бременост. Колку често правевте ехо? Колку еха има во цела бременост? Јас сум сега 11+1 и отприлика на секои 4 недели треба да одам на лекар. Секој преглед ќе е со ултразвук? Досега имав во 8, 9 и сега 11та преглед.
Ехо еднаш месечно. На крај во 36та кога ќе влезеш (9ти месец) тогаш еднаш неделно цтг се прави у случај на контракции да се знае и да се реагира. Мислам и прегледите се почести (не знам за сите кај мене беа на 3-4 дена оти имав намалена плодова вода) , ако не нека ме корегира некоја. Wow денес се осеќам со одговориве ко дежурна секретарка.
Фала на сите што издвоивте време за да ми пишете по некој совет и утешен збор. Бев кај матичната,грлото ми било омекнато и скратено од болките што сум ги имала овие два дена. Во понеделник имам закажано во Систина кај Јован Костадинов. Дали некоја имала искуство со него?
Немам искуство ама од блиски знам дека докторот е супер ,стручен ,искусен се на се до сега никогаш немам слушнато нит прочитано лош збор за него.
Еднаш сум била на преглед кај него ама тогаш не бев бремена. Многу смирен доктор, внимателен. Мене баш ми остави добар впечаток.
За контракциите нема вредности но по тоа што гледам ги има. А постелката нормално е да е веќе 3 ти степен зрела. Јас сум 31ва недела и е втори степен. Во првата бременост на почеток од 7 ми месец ми беше 2/3 степен зрела па бебето супер си напредуваше.Најважно е бебето нормално да напредува ти секско си на крај,така да немаш простор за паника.
Me gledase prvo na exo rece deka e se vo red da si cekam samo pa me prati na ctg ,napraiv ama niso ne iskomentira osven ok e se. Pa sakav mislenje od vas . Fala mn
Koga se pocnuva da se ode na ctg?? Kako so pamtam so prvoto koga vlegov u 9ti ama koga pocnav da dobivam onie laznite, prvi bolki
Со рака...луда работа,нити ми стави вагинално ехо нити ништо. Ја прашав колкаво ми е грлото а таа ми покажува со прсти и ми вели:- Толку од прилика. Покажува 2 сантими горе-доле. Едвај чекам да дојде понеделник и да ме прегледаат како човек.
Јас 27ма сум. Имам за веслање , само што влегов во 7ми. (ова ми е второ, првото има 3 ипол години) Ќе се дружиме уште два месеци
Ако се како вагисанот, полудев додека ги ставав...се разранив. Повеќе кандида имав ми се чини со нив. Млечната киселина не ми делуваше баш најдобро...
Ехее ајде имаш изгурано доста, ке помине време, што да кажеме ние што сме 2 месец и што не знаеме што не чека Со лесно натака
Како форма се бетер од нив, како апче оспен, права креда, пуздер се направив. Ми ги дадоа Линекс лејди ама не ги најдов, не знам што е пофина замена, ова не се става
Не заборавај и ние таму бевме. Лета мила. Ќе видиш додека трепнеш. Само се да си е во ред, друго се е небитно .