1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Феминки помагајте ме фати паника не знам што да правам. Пред 2 часа почна да ме боли долу ниското кај јајниците,пиев магнезиум и ме преболе после некое време. Сега пак ме заболе, но и осетив како нешто да ме притиска долу, како да ме мава 24 недела сум. Дали бебето е спуштено ниско па ми е така или нешто не е во ред, незнам што да мислам

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    18та недела. Пак ме фати она чувство за мокрење, отиди, 2-3 капки. Ништо, реков, ќе излезам. Излегов, го имав чувството цело време, ама го игнорирав, знаев дека е лажна тревога. Се враќам, одам во вс и откако измокрив гледам крв, неколку капки, станувам и гледам капка крв се слева низ шолјата. Сама дома. Рипнав, се испаничив, се изнаплакав и се смирив некако, си ги преиспитувам симптомите, си викам ова не ќе да е вагинално, ми се чини како да доаѓа од мочниот канал, а и некако имам симптоми за инфекција на мочниот канал. Се јавив, зборував со медицинска сестра и она во истото се посомнева. Сега чекам да отворат болници, бабици, гинеколошки одделенија, пичке материне, за да се проверам. Ултра звук имам закажано дури другиот петок.
    Од синоќа после неколкуте капки крв, немам прокрварено, не осеќам болка и не осеќам ништо невообичаено.

На Macido и LadyC им се допаѓа ова.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    А може и песоче да имаш исфрлено од мочен канал? Те печеше ли при мокрење?
    Штом немаш болки во стомак крвта сигурно е од уринарниот тракт. Но ке се смириш за брзо кога ке ти потврдат и на лекар.
    Не се паничи...
    Пиши ни:hug:

На PurpleMind и LadyC им се допаѓа ова.
  4. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Фала ти многу! :hug::*
    Да, пецкаше многу малку, скоро и неприметно.
    Ми проверија мокраќа, нема инфекција, само кетоните беа +2, не знам зошто. Претходно направив тест за скирен шеќер и беше океј, изгладнета не сум...
    Бабицата исто смета дека не е ништо страшно затоа што било крварење во многу мала количина и без болки, така да останува ултра звук за наредниот петок.
    Денеска само јајниците ме болат, ама ништо страшно.
    Патем, од кога почнавте да го чуствувате бебето како мрда?

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.271
    Допаѓања:
    19.071
    А во која болница беше не те проверија на ехо? По тоа што го пиша и јас мислам дека било песокче..не се разбирам многу но свежа крв знам дека и од хемороиди може да произлезе но кај тебе било капка не верувам да се тие

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Не сум во Македонија, а тука не се потресуваат многу ако не делува итно. :) Бабицата сметаше дека нема потреба да го избрзуваме ехото, така да си останува за во петок. Дефинитивно крвта не беше од аналниот отвор.

На Macido, LadyC и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.271
    Допаѓања:
    19.071
    Јасно чудно ми падна ехо што не напрајле тука на Гак или Чаир прво тоа гледаат. Штом така сигурно не е сериознк :)

На LadyC и PurpleMind им се допаѓа ова.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Пиј повеќе вода деновиве, и увин или чај од брусница не се штетни во бременост. Сум имала страшна уринарна инфекција со огромни болки и повеќе тоа ми помогна него антибиотикот. Ќе се среди:)

На eta и PurpleMind им се допаѓа ова.
  9. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    442
    15889404892695408655562239719483.jpg 15889404892695408655562239719483.jpg Ги пие ли некој овие магнезиум во бременост

10. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    442
    Јас пиев магнезиум директ но ми се лоши од нив и во аптека ми ги препорачаа овие

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    @Dana31 не ми беше омекнато грлото, но имав стрвднувања од 20та недела, контракции на матка. Освен Утрогестан, Дабростон, Магнезиум не пиев друго. Но, пишав и претходно - строго мирување!!!! Додека идеш во Систина, станувај само за до вц. Обавезно да лежиш. И контракции и кратење на цервикс се смирива со лежење. Во понеделник ќе ти каже докторот што понатаму, сигурно ќе те види и вагинално.
    Не паничи, иако докторот успеал да те испаничи, ќе биде се во ред

На Dana31 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Како успеваше со мало дете да лежиш цело време? Засега немам такви препораки ама да треба не знам како би се организирала

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Со помош, главно од свекор ми. Дома беше и ја чуваше. На почеток многу тешко и на двете ни беше, приврзана само со мене. Ама морав

15. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Ти благодарам. Те читав и кога бев бремена со син ми и многу ми е мило што си имаш две живи и здрави дечиња :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Фала ти, да сте живи и здрави сите :hug:

17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Шумечи јас пијам, ама се молам за времето на дијареа :) :) :) имав долго проблем со не одење во вц, сега се среди.

18. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не пиј шумечи, ќе ти се зезне стомакот. Од ЗЕГИН обичниот магнезиум 250 мг. е најок, тие со помошни супстанци, како со Б6 врска немаат. Подобро земи обичен Б6 и пиј то навечер со магнезиумот. Преку ден Б6 додатна доза може да те омалакса само, а и така имаш Б6 и во фолна и во пре-мама или фемибион. Јас овој магнезиум го пијам и немам апсолутно никаков проблем.

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.476
    Допаѓања:
    8.879
    На која фирма е тој магнезиум? Јас од вчера почнав со Магнезиум од 250 на Џејмисон, по 2 на ден ми препишаа и уште денес имам дијареа :|

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    И мојот е обичен, магнезиум директ 375 ама знае да ми направи дијареа :) Ќе го пробам баш тој од Зегин.

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.