Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mar3q

mar3q Истакнат член

Феминки помагајте ме фати паника не знам што да правам. Пред 2 часа почна да ме боли долу ниското кај јајниците,пиев магнезиум и ме преболе после некое време. Сега пак ме заболе, но и осетив како нешто да ме притиска долу, како да ме мава 24 недела сум. Дали бебето е спуштено ниско па ми е така или нешто не е во ред, незнам што да мислам

LadyC likes this.
  2. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

18та недела. Пак ме фати она чувство за мокрење, отиди, 2-3 капки. Ништо, реков, ќе излезам. Излегов, го имав чувството цело време, ама го игнорирав, знаев дека е лажна тревога. Се враќам, одам во вс и откако измокрив гледам крв, неколку капки, станувам и гледам капка крв се слева низ шолјата. Сама дома. Рипнав, се испаничив, се изнаплакав и се смирив некако, си ги преиспитувам симптомите, си викам ова не ќе да е вагинално, ми се чини како да доаѓа од мочниот канал, а и некако имам симптоми за инфекција на мочниот канал. Се јавив, зборував со медицинска сестра и она во истото се посомнева. Сега чекам да отворат болници, бабици, гинеколошки одделенија, пичке материне, за да се проверам. Ултра звук имам закажано дури другиот петок.
    Од синоќа после неколкуте капки крв, немам прокрварено, не осеќам болка и не осеќам ништо невообичаено.

Macido and LadyC like this.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

А може и песоче да имаш исфрлено од мочен канал? Те печеше ли при мокрење?
    Штом немаш болки во стомак крвта сигурно е од уринарниот тракт. Но ке се смириш за брзо кога ке ти потврдат и на лекар.
    Не се паничи...
    Пиши ни:hug:

PurpleMind and LadyC like this.
  4. PurpleMind

Фала ти многу! :hug::*
    Да, пецкаше многу малку, скоро и неприметно.
    Ми проверија мокраќа, нема инфекција, само кетоните беа +2, не знам зошто. Претходно направив тест за скирен шеќер и беше океј, изгладнета не сум...
    Бабицата исто смета дека не е ништо страшно затоа што било крварење во многу мала количина и без болки, така да останува ултра звук за наредниот петок.
    Денеска само јајниците ме болат, ама ништо страшно.
    Патем, од кога почнавте да го чуствувате бебето како мрда?

Happyinlove likes this.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

А во која болница беше не те проверија на ехо? По тоа што го пиша и јас мислам дека било песокче..не се разбирам многу но свежа крв знам дека и од хемороиди може да произлезе но кај тебе било капка не верувам да се тие

LadyC likes this.
  6. PurpleMind

Не сум во Македонија, а тука не се потресуваат многу ако не делува итно. :) Бабицата сметаше дека нема потреба да го избрзуваме ехото, така да си останува за во петок. Дефинитивно крвта не беше од аналниот отвор.

Macido, LadyC and Milkiway like this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јасно чудно ми падна ехо што не напрајле тука на Гак или Чаир прво тоа гледаат. Штом така сигурно не е сериознк :)

LadyC and PurpleMind like this.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Пиј повеќе вода деновиве, и увин или чај од брусница не се штетни во бременост. Сум имала страшна уринарна инфекција со огромни болки и повеќе тоа ми помогна него антибиотикот. Ќе се среди:)

eta and PurpleMind like this.
  9. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

15889404892695408655562239719483.jpg 15889404892695408655562239719483.jpg Ги пие ли некој овие магнезиум во бременост

10. Среќичка

Среќичка Популарен член

И мене ме интересира од кој магнезиум не фаќа дијареа хахах

monka_bonbonka likes this.
  11. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Јас пиев магнезиум директ но ми се лоши од нив и во аптека ми ги препорачаа овие

12. flower30

flower30 Форумски идол

@Dana31 не ми беше омекнато грлото, но имав стрвднувања од 20та недела, контракции на матка. Освен Утрогестан, Дабростон, Магнезиум не пиев друго. Но, пишав и претходно - строго мирување!!!! Додека идеш во Систина, станувај само за до вц. Обавезно да лежиш. И контракции и кратење на цервикс се смирива со лежење. Во понеделник ќе ти каже докторот што понатаму, сигурно ќе те види и вагинално.
    Не паничи, иако докторот успеал да те испаничи, ќе биде се во ред

Dana31 likes this.
  13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Како успеваше со мало дете да лежиш цело време? Засега немам такви препораки ама да треба не знам како би се организирала

14. flower30

flower30 Форумски идол

Со помош, главно од свекор ми. Дома беше и ја чуваше. На почеток многу тешко и на двете ни беше, приврзана само со мене. Ама морав

15. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ти благодарам. Те читав и кога бев бремена со син ми и многу ми е мило што си имаш две живи и здрави дечиња :)

flower30 likes this.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Фала ти, да сте живи и здрави сите :hug:

17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Шумечи јас пијам, ама се молам за времето на дијареа :) :) :) имав долго проблем со не одење во вц, сега се среди.

18. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Не пиј шумечи, ќе ти се зезне стомакот. Од ЗЕГИН обичниот магнезиум 250 мг. е најок, тие со помошни супстанци, како со Б6 врска немаат. Подобро земи обичен Б6 и пиј то навечер со магнезиумот. Преку ден Б6 додатна доза може да те омалакса само, а и така имаш Б6 и во фолна и во пре-мама или фемибион. Јас овој магнезиум го пијам и немам апсолутно никаков проблем.

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

На која фирма е тој магнезиум? Јас од вчера почнав со Магнезиум од 250 на Џејмисон, по 2 на ден ми препишаа и уште денес имам дијареа :|

NovusOrdoSeclorum likes this.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

И мојот е обичен, магнезиум директ 375 ама знае да ми направи дијареа :) Ќе го пробам баш тој од Зегин.

NovusOrdoSeclorum likes this.