Јас овие ги пијам На почеток кога ги почнав имав дијареа, потоа ми ги навикна телото и секој ден наутро и навечер по една таблета ги пијам. Редовно си одам во вц, нормално
И јас ги пијам истиве од сам почеток, немам никави проблеми со столицата, веќе сум 30 недела, скроз сум задоволна.
Па и ја сакав најобични таблети да зеам, ама на последниов преглед ми рече шумечи не ни размислуев пар ствари зимав од аптека па и тоа. Ама јас пазам многу на исхрана, ако се олабавам одма запек по 3 4 дена. Може и затоа шумечи
Штета навистина, но сепак иако ова можда е статистика знам дека кај многу жени делува провокација, еве и на форумов имам читано голем процент им завршила работа провокацијата. А да не понудиш провокација и веднаш после 5-6 саати да те легнат на операциона маса, не е човечки. Јас сеуште си стојам на став (но моето мислење не се темели само на мое лично, туку и мислењето на еден гинеколог што многу го почитувам) дека докториве гледаат побрзо да си ја завршат работата, без разлика што операција е нешто покомплицирано. Важно готов ќе е за пола саат
Мешиња дали ви се случувало кога лежите да имате чувство како да ви стои нешто во душникот ,да ве притиска. Неколку дена осеќам така а бебе е ниско долу не ме притиска. Кога сум во движење нема а кога легнам дури не можам ни да заспијам како да ме гуши. Многу непријатно чувство е. Иначе сум 28+3
Мајка ми со мене се породила сп провокација сум надминала термин ..ама да секое правило со исклучок. Би рекла докторите дека со природно им е полесно па тие стојат нели од страна бабиците се клучни ако не се лажам.. на царски докторот пак треба да е фокусиран а природно им е ко на линија може грешам
Фала ти, ќе видам како ќе ми биде со овој на Џејмјсон сега, ама кога ќе го потрошам дефинитивно го земам тој од Зегин, плус и поефтин ми изгледа.
Јас со првото се породив со провокации. Ми ставија нели во инфузијата, ме примија во 12ч во родилна со 4 прсти отворена. За некои 3-3,5 саати веќе бев 9 прсти отворена. А со второто провокациите не ми делуваа, со 4 прсти ме примија и толку и беа после некои 3-4 саати.
Индивидуално е се. Јас и тука сум читала дека тие со провокација завршуваат со царски претежно. Мене премногу ме чекаа. Излудев, па и цтг само свиреше заради тоновите, маската ми сметаше, акушерката крш се погоди, едвај чекав да заврши. 2ч во родилна сала. На сила убавина не бива. Башка некогаш докторите слушаат нешто/гледаат и не ни кажуваат. Што знам. Мислам не им е најлесно царски. Дали по моево искуство така мислам, ама ете..
Се зависи од случај до случај, во глобала сакаат природно. Ама има многу што сакаат царски и одат на добра волја. Инаку ако се прашуваат они ќе одат природно, освен ако нема индиции за царски. Дијаметар на главче, плодова вода, папочна врвца, големина на бебе, .. се следат...амма ако ни кажат ќе испаничиме. Колку помалку знаете, толку ни е полесно така ми рекоа на раѓање
Јас немам магнезиум сега за сега, не сум имала потреба, пиев од кесичките на почетокот а сега не, ама Ц зимам и Пренатал. Еве повели.
Da ima veceri koga i vozduh mi snemuva mora stanam duri i od spienje se budam.Vcera cela vecer me gusese.Na nekolku dena mora da mi se sluci da imam problem so disenjevo. Probaj legni na povisoka pernica ili stavi si dve.Mislam ke ti e podobro
Се сеќаваш како се викаше акушерката ,јас дека цел ден бев горе у родилна сала абе таа шо беше прва и втора смена топ беа значи само пофални зборови ,а таа шо дојде трета тогаш и се породив една намќореста башка и не беше баш љубезна .Инаку да се врзам на вашиот муабет јас се породив со провокации иако споро одеше се отворив скроз ама бебе беше високо и ми рекоа одиме на бокс да пробаме природно ама салата за итен царски е спремна затоа што не се знае дали ќе успее бебе да се спушти ама имав голема среќа и успеав да се породам природно на цела таа мака цел ден.
Devojki dali ste stite od kontakti poradi koronava vo smisla izbegavte sekakov kontakt... Jas veke nekoe vreme sedam so moive zatoa sto tuka mi e pobezbrdno,majka mi e penzioner tatko mi od pred 1 mesec ne odi narabota. Soprugot raboti rabota sto e sekogas e na teren de Struga de po okolnite sela Labunista,Velesta...Ne sme se videle dolgo vreme. Vo nedela ke vrlaat temeli mi zapna moras da dojdis a site rabotaat Struga,mnogu se iznervirav.Ne znam kako da postapam uste mi vika od kako ke se porodis nema stakleno zvono za tebe i bebeto. Ufff ke puknammm..Ic ne se pazat Moze preteruvam ama imam hronicna bolest od 20 god.evo sega i bremena... Se izvinuvam na dolgiot post
Јас денес бев на преглед кај Органџиски...со вагинално ехо ме прегледаа и грлото е исто колку што беше пред 5 недели 48мм... До тука се беше ок додека да ме стават на ЦТГ на кое се покажаа контракции(одат до 50 и на 10 тина минути одприлика)...ке ви прикачам слика и ке ве молам за мислење... утре мирам да го повторам кај нив па здравје со Господ напред ке чекаме да дојде понеделник. Многу е рано 31+...паника до плафон... Дали некоја има искуства со предвремено родени бебиња?!?!?! Ми кажаа да одмарам и ништо друго...позитива е тоа што грлото е затворено но ме предупредија дека тоа ништо не значи,ако контракциите се зголемат и грлото ке почне да се отвара.
А зошто не ти дадоа прогестерон или индометацин чепчиња, или да те пратат на ПИН во Ск на магнезиум за да те смират. Нешто ја провоцира матката да се контрахира.