Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јас овие ги пијам
    unnamed.jpg
    На почеток кога ги почнав имав дијареа, потоа ми ги навикна телото и секој ден наутро и навечер по една таблета ги пијам.
    Редовно си одам во вц, нормално

Последна измена: 8 мај 2020
    На Chuchanov, Филотеа, Thallia и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    И јас ги пијам истиве од сам почеток, немам никави проблеми со столицата, веќе сум 30 недела, скроз сум задоволна.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Па и ја сакав најобични таблети да зеам, ама на последниов преглед ми рече шумечи не ни размислуев пар ствари зимав од аптека па и тоа. Ама јас пазам многу на исхрана, ако се олабавам одма запек по 3 4 дена. Може и затоа шумечи

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    И јас го пијам овој од сам почеток и немам никаков проблем

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Штета навистина, но сепак иако ова можда е статистика знам дека кај многу жени делува провокација, еве и на форумов имам читано голем процент им завршила работа провокацијата. А да не понудиш провокација и веднаш после 5-6 саати да те легнат на операциона маса, не е човечки. Јас сеуште си стојам на став (но моето мислење не се темели само на мое лично, туку и мислењето на еден гинеколог што многу го почитувам) дека докториве гледаат побрзо да си ја завршат работата, без разлика што операција е нешто покомплицирано. Важно готов ќе е за пола саат :^)

6. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Мешиња дали ви се случувало кога лежите да имате чувство како да ви стои нешто во душникот ,да ве притиска. Неколку дена осеќам така а бебе е ниско долу не ме притиска. Кога сум во движење нема а кога легнам дури не можам ни да заспијам како да ме гуши. Многу непријатно чувство е. Иначе сум 28+3

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.271
    Допаѓања:
    19.071
    Мајка ми со мене се породила сп провокација сум надминала термин ..ама да секое правило со исклучок. Би рекла докторите дека со природно им е полесно па тие стојат нели од страна бабиците се клучни ако не се лажам.. на царски докторот пак треба да е фокусиран а природно им е ко на линија :D:D може грешам

На Kitten и Bebac им се допаѓа ова.
  8. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    ФармаВита. Истиот го даваат и рефус 40 апчиња за 100 денари, а во една кутија има 150 апчиња.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.476
    Допаѓања:
    8.879
    Фала ти, ќе видам како ќе ми биде со овој на Џејмјсон сега, ама кога ќе го потрошам дефинитивно го земам тој од Зегин, плус и поефтин ми изгледа.

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Јас со првото се породив со провокации. Ми ставија нели во инфузијата, ме примија во 12ч во родилна со 4 прсти отворена. За некои 3-3,5 саати веќе бев 9 прсти отворена. А со второто провокациите не ми делуваа, со 4 прсти ме примија и толку и беа после некои 3-4 саати.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас се на Џејмисон пијам, предобри се. :)

На Lovebug01 и eta им се допаѓа ова.
  12. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Aj slikni gi

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Индивидуално е се. Јас и тука сум читала дека тие со провокација завршуваат со царски претежно.

Мене премногу ме чекаа. Излудев, па и цтг само свиреше заради тоновите, маската ми сметаше, акушерката крш се погоди, едвај чекав да заврши. 2ч во родилна сала. На сила убавина не бива.
    Башка некогаш докторите слушаат нешто/гледаат и не ни кажуваат.
    Што знам. Мислам не им е најлесно царски. Дали по моево искуство така мислам, ама ете..

На Kitten, Divinebutterfly, elcezelce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Се зависи од случај до случај, во глобала сакаат природно. Ама има многу што сакаат царски и одат на добра волја. Инаку ако се прашуваат они ќе одат природно, освен ако нема индиции за царски. Дијаметар на главче, плодова вода, папочна врвца, големина на бебе, .. се следат...амма ако ни кажат ќе испаничиме. Колку помалку знаете, толку ни е полесно така ми рекоа на раѓање

На Atlantida1989, Maja92@, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас немам магнезиум сега за сега, не сум имала потреба, пиев од кесичките на почетокот а сега не, ама Ц зимам и Пренатал. Еве повели. :*

Прикачени фајлови:

На Andra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Da ima veceri koga i vozduh mi snemuva mora stanam duri i od spienje se budam.Vcera cela vecer me gusese.Na nekolku dena mora da mi se sluci da imam problem so disenjevo.
    Probaj legni na povisoka pernica ili stavi si dve.Mislam ke ti e podobro

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Се сеќаваш како се викаше акушерката ,јас дека цел ден бев горе у родилна сала абе таа шо беше прва и втора смена топ беа значи само пофални зборови ,а таа шо дојде трета тогаш и се породив една намќореста башка и не беше баш љубезна .Инаку да се врзам на вашиот муабет јас се породив со провокации иако споро одеше се отворив скроз ама бебе беше високо и ми рекоа одиме на бокс да пробаме природно ама салата за итен царски е спремна затоа што не се знае дали ќе успее бебе да се спушти ама имав голема среќа и успеав да се породам природно на цела таа мака цел ден.

На kukla21, Thallia, lovely12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Devojki dali ste stite od kontakti poradi koronava vo smisla izbegavte sekakov kontakt...
    Jas veke nekoe vreme sedam so moive zatoa sto tuka mi e pobezbrdno,majka mi e penzioner tatko mi od pred 1 mesec ne odi narabota.
    Soprugot raboti rabota sto e sekogas e na teren de Struga de po okolnite sela Labunista,Velesta...Ne sme se videle dolgo vreme.
    Vo nedela ke vrlaat temeli mi zapna moras da dojdis a site rabotaat Struga,mnogu se iznervirav.Ne znam kako da postapam uste mi vika od kako ke se porodis nema stakleno zvono za tebe i bebeto.
    Ufff ke puknammm..Ic ne se pazat
    Moze preteruvam ama imam hronicna bolest od 20 god.evo sega i bremena...
    Se izvinuvam na dolgiot post

19. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Јас денес бев на преглед кај Органџиски...со вагинално ехо ме прегледаа и грлото е исто колку што беше пред 5 недели 48мм... До тука се беше ок додека да ме стават на ЦТГ на кое се покажаа контракции(одат до 50 и на 10 тина минути одприлика)...ке ви прикачам слика и ке ве молам за мислење... утре мирам да го повторам кај нив па здравје со Господ напред ке чекаме да дојде понеделник. Многу е рано 31+...паника до плафон... Дали некоја има искуства со предвремено родени бебиња?!?!?!
    Ми кажаа да одмарам и ништо друго...позитива е тоа што грлото е затворено но ме предупредија дека тоа ништо не значи,ако контракциите се зголемат и грлото ке почне да се отвара. E775CB50-DA6D-4866-A24E-EDB5B7D98881.jpeg

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    А зошто не ти дадоа прогестерон или индометацин чепчиња, или да те пратат на ПИН во Ск на магнезиум за да те смират. Нешто ја провоцира матката да се контрахира.