Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Леле не ми ги спомнувај тие киселини.. со ова многу рано ми почнаа и што се не пробав.. на почетокот ми помагаше кисела вода ама сега без рупурут не проаѓаат.. секој ден секоја вечер не да горам како змеј сум што пушта оган :rofl:
    Гледам да издржам и спијам на лева страна (така приметив дека не ми доаѓаат до грло) ама кога не се издржува пијам рупурут.. и јас мислев од храна нешто како пецива или било што што содржи брашно ама мислам дека мене и од вода ми се појавуваат :sweat:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас сум со киселини :( минатата бременост мн малку имав, сег ме утепаа. Навечер најстрашно е.

На mal.ecka и LadyC им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Сум се напила рупурут вчера и кома за 5.
    Истово го имав со првото ама од 8ми скинав од киселини. :(

4. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Последниве месец дена цело време се трудам да не се прејадам, зашто инаку ако се наведнам одма ме притиска на желудник и киселини во грло одат :puke:
    Си го фатив плус редот за навечер најкасно три саати пред спиење јадам ‘пообилно’ за да немам после проблеми. Исто имам приметено тесто и бел леб само ми ја влошува ситуацијата. А бисквити со ладно млеко и 5мин пред легнување, ем ќе ме заситат ем немам гајле :D

(касно пред спиење ако се најадев доста обавезно се будев во текот на вечерта и само едно лажиче сода да почне пола саат да делува и назад во кревет на лева страна)

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ако треба од тестенини и леб да се откажам полесно ми е рупурут да си брцнам. :tmi:

На Chikitaa, Thallia, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Здраво да прашам нешто се чувствувам премногу малаксано ми излезе дека сум слабокрвна ама не е драстично тие мерки ми се за по еден помалку од нормално, матичен ништи не ми даде да пијам можеби е до тоа не знам на почеток немав ваков проблем, и некако ми го снема апетит јадам али многу помалку ? Инаку сам 24 та недела. А пијам само магнезиум од 400 и премама.

7. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Прашај го докторот нешто да ти појача витамини или нека ти каже што да јадеш. Јас не сум била слабокрвна, освен еднаш кога многу ослабев и тогаш матичен општ лекар ми препорача да внимавам како комбинирам оброци. Иако јадев многу месо крвта ми беше слаба, ми кажа докторката да не мешам месо со млечни производи за да може да се апсорбира железо. Не памтам уште што ми беше кажано, ама прашај доктор ќе ти каже најубаво.

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    И јас сум зависник, одсабајле буреци кифли чуда омилен доручек ми е :D гледам само навечер да не јадам, ако не сода не ми бега 8)

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мене близнаците ми се 35н родени и знам лекарот што ме видеше ми рече најважно е да истуркаме до 32н а после колку подолго подобро за помалку во инкубатор.Терапија ми беше прогестерон депо на 3 или 4 дена магнезиум 2 или 3 на ден ,строго мирување газот како во дупка а нозете поткренати и инекции за зреење на белите дробови на 2 недели ме боцкаа од 3 дози.Така да ако немаш примено да ти дадат зашто ако бебето има за зреење примено и си има довопна килажа може и воопшто да не биде во инкубатор а и да биде ништо страшно само до годината има плус прегледи кој мора да се направат.Најважно е биди смирена;мирувај,повеќе течности и внимавај запек да не добиеш и отоци ако ти се јават од лежење може ќе примаш клексан и да сте живи и здрави.

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Од сабајле беше една повозрасна шатирана со кратка коса кај нене,таа 2 смена Маги таа ми беше светла точка цел ден а таа на крај што ме нервираше беше Сара мислам нешто така .

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Мене кока кола ми помагаше за киселините:) изгледа пошто си има сода.

На nadenadia и LadyC им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Со црна коса, повозрасна жена.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192
    Здраво девојки, сакав да прашам дали е нормално стврднувања на стомакот над папокот? Малку имав болки на тоа место кога ке се стврднеше и се испаничив. Иначе утре влегвам во 36г.н и веќе постелката ми е 3 степен зрела со тоа што докторот пред 3 дена ми рече можно е порано да се породам. Сега сум добро и го осеќам бебето. Дали има простор за паника? Или да одам на доктор? Некако не ми се оди дека бев пред 3 дена се беше во ред.

14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Ако се повторуваат на ист временски интервал, и се подолги од 30сек оди на лекар.

На Thallia и Sanemsi им се допаѓа ова.
  15. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192
    Фала на одговорот... ☺️☺️

16. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.295
    Јас со Сара супер поминав, ама дека бргу се пораѓав, инаку кога ми почнаа напони праша дали има време за цигара :tmi:

На elcezelce и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Андра јас веќе месец и пола примам Клексан...димерите ми беа 3500,на последната контрола беа намалени до 2950... Во вторник сум на нова контрола за нив...Ке се обидам колку што можам да се смирам и да одмарам. Фала ти за советот.

18. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Дали ти ги прекинаа прогестерон депо порано или ги примаше се додека се породи?

19. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    До крај а кринон гел до крај на 6 месец.

На eta и Isabel им се допаѓа ова.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Девојки, вие што примате клексани ви се има случено да ви крварат небца, нос...
    Јас примам епарина (исти се како клексаните) докторката ми напомена дека е можно да ми крварат небцата ама кај мене се лучува често да ми потече крв од носот, не многу но наеднаш и некогаш и повеќе пати во денот.
    На последниот преглед заборавив да прашам.

Друго, јас сум со краток цервикс, до сега претежно одмарам ама деновиве синко сака надвор, да напоменам не ми е препорачен тотален одмор ама читајќи овде сфатив дека повеќето одмарате.
    Додека тој игра (2,3 часа) јас седам во двор и го надгледувам, дали грешам? Седењето може да наштети нешто?