Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас патував еден ден пред осми месец со авион до Германија. Патував многу убаво. Предтоа си направив контрола кај матичниот. Исто така кога бев 4ти мислам со кола патував до Софија во Бугарија. Исто добро патував. Двапати и до Скопје кога бев 7ми месец но само еднаш ми се слоши. Ако патувате чести паузи многу течности. Се е до организмот.

2. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Благодарам Руси :$

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Мешиња кај се изгубивте? :) Таман дојдовме повеќе на број и ве снема. :D
    Мене сеуште ми е умот кај лажните контракции што ги покажа на цтг, но негде прочитав дека е можно да се јават од 20 недела, па помалку се тешам. И затоа сакав да ве прашам по колку мг дневно пиете Магнезиум? Јас пијам по 350мг, но мислам дека е малку... Докторот не ми кажа по колку треба.

4. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

250 мг секој ден за повеќе по консултација со др. Мислам дека може и до 500 мг. Јас пиев магнезиум директ, добар е.

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила ќе биде се во ред, не се пласи, само опустено, во повеќеќто бремености постојат кризи или нелагодувања некој период па после се се средува и нормализира! само опустено и имај позитивна мисла у глава...а за магнезиум нека ти писат други, ја незнам!
    Инаку кај мене симптомите усте ги нема, освен зголемени гради друго нисто!!!!па се прасувам дали е се ок :?: ама кај секоја мислам дека е индивидуално! веќеќ почнав да казувам за бременоста, ми честитаат и сто да казам...преубаво чувство кое долго го чекав :$
    и сакав да ве прасав како да ставам сликичка испод текстовите? јас отидов таму кај сто треба, направив сликичка, и кај бб кодовите,ископирав и залепив таму во контролен панел, ама приметувате ми излегува само текстот а не и сликичката, незнам како!!!

6. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    lori ti tocno koja nedela si,i bese li na ginekolog
    ..........

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Не сум била на доктор, наредната недела ќе одам, а од денеска влегувам во 6та недела

8. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    OK Jas bev istiot den koga pravev test vo ponedelnikot i mi kaza pocetok na bremenost deka ima ,i jas ke odat narednata nedela vo Cetvrtok da videme kako se razviva ,sega za sega mi dade utrogestan vaginalni 2 pati dnevno i vitamini i folna bidejki pred 6 meseci imav spontan vo 7 nedela i za toa malce mi e strav nekako dodeka ne otidam da vidam deka se razviva kako sto treba ........ufffffff bidejki samo so maz mi znaeme ne kazuvame na nikoj dodeka ne videme srceva akcija malku mi e polesno sto mozam barem na nekoj da go pisam ovoa.................

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мене сите ми рекоа дека е рано за срцева реакција! незнам ти која недела си, инаку јас земам три пати на ден утрогестан и и јас имав спонтан во октомври, ама тоа е зад нас, треба да го заборавиме, Господ мил ќе ни помогне на сите :inlove:

10. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Znam deka e rano ja sam 5 nedela ,znam deka e epten rano za srceva akcija ke si pocekame uste edna nedela dve,mene mi e ovoa vtora bremenost veke imam edno detence od 4 ipol godinki i so toa na pocetokot od bremenosta se pomuciv so apcinja so lezenje itn itn ama ne rabotev ama sega i rabota i dete i i i i i ama da ti kazam malce mi e polesno ne mislam tolku mnogu ama taj mal strav ga imam ama kako vikas toa e zad nas ........:)))))))))ke bide i ovoa.

11. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Епа добро тогаш. Јас прочитав во некоја друга тема дека некој пијат по 650мг, и помислив немој затоа да имам уште сега лажни контракции. :^) Ти благодарам на одговорот

Се трудам Лори да имам позитивна мисла, затоа не му кажав на мм, да не се загрижи и тој, и така со него заборавам малку на тоа. Знам дека додека не се со болка и на ист временски интервал не се страшни, но ете не можам да се опуштам..
    И јас немав симптоми, освен осетливи гради и болка во јајниците затоа не се секирај ;)
    За тикерчет, штом се добро си направила, провери во Контролен панел- Потпис, под полето за потпис има опции, од тие опции не треба да имаш ништо штиклирано. Се надевам дека ме разбра. :)

12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво,
    не знам кај да прасам на друго место па ресив овде нека ми одговори некоја феминка сто се породила векје еве треба да се ресим н. сум отворена само еден прст една недела и докторот реце дела мемане време нема вода доволно и дека треба да ресим или со провокација или царски. многу се пласам сакав да прасам сто е потеско сто боли повекје провокацијата или царски?
    пукнав не мозам да се ресим докторот вика многу подобро е природно со со провокација отколку да ме оперират?нека написе некоја од вас васе искуство за да знам сто ме цека со тие.
    поздрав :*

13. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас се породив со провокација бидејќи споро се отварав и да беше болно ама издржливо е и после тоа на се се заборава а золвами се породи со царски и многу лошо помина 10дена неможеше од кревет да стане не беше способна да се грижи сама за детето а јас се породив во 23часот а веќе после 5часа сама си се движев немав никакви проблеми освен тоа што малку ме болеше бидејќи бев сечена ама и тоа помина и раната ми зарасна за 10дена така да и утре ако би требало да изберам подобро природно со провокација отколку царски. Можеби друга има подобро искуство со царски рез како викаат нема ниту 2 исти бремености ниту пак 2 исти пораѓаја, секоја со различен организам е ама јас после тоа што го видов со золвами колку се измачи и навистина ми е страв од царски, е само дА напоменам дека после тоа имав многу гасови тоа можеби од провокацијата а можеби и од нешто друго ама стварно непријатно беше :)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Слими јас сум со провокација. Силни болки имав околу 7-8 часа. Ама после порагај се престана.

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    многу ви благодарам девојки малку ме охрабрифте засто и јас сакав повекје да биде природно ама с. пласам од тоа каква болка е тоа после провокацијата дали мозе да се издрзи дали се како менструални болки или друго?ау кје пукнам до утре како кје поминам подобро да не знаев све да тецесе природно ама Gосподова волја не е на насе раце нисто.многу ви благодарам за подрската и васите зборови ме охрабраа малку.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.701
    И јас со провокација се породив за два часа мн бргу,така да не се плаши.И се е индивидуално некој има повисок некој понизок праг на болки.Јас кога рагјав докторката ми вика како ке те породам ти на бокс а болки уште немаш :) затоа што не не викав не пискав она мислеше дека дека немам болки :).А вистината е дека имав ама во граница на нормала на издржливост беа бар според мене.Се најлесно ти посакувам

17. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Епа исто сме Лори, јас вчера влегов :rofl: :inlove:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Исто и овде, да се надеваме за најдобро...

19. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас сум имала други операции и искрено не препорачувам сечење веќе кога има друг начин. И јас би сакала да одам на природно освен скраја да е да мора царски. Опуштисе и се брзо ќе заврши. Мисли на гушкањето што те чека ;)

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мене ми понудија и епидурална па ја одбив. А превена сум слепо црево операција после е маката.