Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Овој го пијам јас, околу 900 денари е.

Attached Files:

Dana31 likes this.
  2. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ти благодарам, ќе го земам. Гушки :)

monka_bonbonka likes this.
  3. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Јас пред недела ипол правев прв скрининг во Систина. И мене ми рече докторката дека постелката ми е ниско и единствено што искоментира е да немам односи и дека за еден месец ќе се крене горе.
    Е сега јас едно две недели имам доста проблеми со болки и кафеави секрети ама тоа изгледа ми е од миомот што го имам. Сигурно ме читаш во темава...

Tsukinory likes this.
  4. monka_bonbonka

Се додека не ти потврди сериозен доктор дека крварењето е од миомот, неможеш да знаеш. Можда е од што е ниско поставена постелката, дај боже да е тоа. А и ти си на почеток, допрва ќе се поткрене постелката и можеби нема да прави проблем :)

Vojdana likes this.
  5. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Да. И подсвиткани нозе 485024317.jpg
    Вака нешто и перничето под задник

Anetaoh and lemon8ejt like this.
  6. monka_bonbonka

Нели не смееме на грб да лежиме:?:
    Траума имам навечер кога ќе се разбудам на грб, веднаш се вртам на страна.

7. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Ич не е згодно :) и јас истото го праам, само бебе да е добро.

Tsukinory and Ann.loves.you like this.
  8. Ann.loves.you

Не смее да се спие,ова кажувам 3-4 саати во денот може и помалку. Јас лежев по 4 две недели ,после уште една недела по 2 саати и толку се намести
    @lemon8ejt само за добро на бебето така е,што ми кажуваа тоа правев

eta and monka_bonbonka like this.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Ќе го пробам и ова. Имам така некои пресекувања ама траат секунда и после ги нема. Гледам да спијам на лева страна. Последнава недела се будам легната на грб и одма се вртам.

@Vojdana ти благодарам за советот. Истото ми го кажа и мене докторката за односи. Немам фала богу никакви исцедоци до сега. Многу ми е жал за тоа низ што помина и уште поминуваш. Имав и јас неколку кавги кои нормално влијаат ама одма се изолирам сама во соба и со сила се смирувам. Не вреди да го ставаме тоа мало животче под стрес што сака нека биде со нас нашиот живот сега ним им припаѓа.

Инаку имам еден спонтан пред една година. Форумот и тогаш ме смири а исто и сега. Подршката е огромна за што и да е и не очекувам ни грам помалку од овие жени лавици. :inlove:

10. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Мене ми е одлепен малку влезот на каналот не знам како да објаснам баш...и исто ко ќе се разбудам саат време лежам така со перница, и во текот на денот додека гледам серија или одмарам. Наредна недела сум на преглед па се надевам ќе има подобрување. Најмалку што сакам е да ми рече Др. скроз мирување

11. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

И јас исто,страв ме фаќа а заспивам на страна се будам на грб и одма се вртам,ама ова ќе го пробам по некој саат. Последниов пат на ехо докторката ми рече е ниско ама треба да се крене до 28 ма недела,после тоа веќе би било проблем . Колку е точно ова незнам ,друг никој така не ми рекол само дека е на заден ѕид ,толку...и ниско се разбира

Alishan30, monka_bonbonka and eta like this.
  12. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Готово девојки се наместив така со перницата ќе видам дали можам два саата па пред спиење уште два. Онака се занимавам со несоница пола ноќ има да пробувам по малку. Ако е така како што велите до 17 недела со мој инает има до гради да го качам. :lol:

Anetaoh, Alishan30, eta and 2 others like this.
  13. Ann.loves.you

Ако ти е за утеха ја ги лежев сите месеци,само до маркет одев а после 25та ни тоа. Само да биде добро,ако треба да се лежи ќе се лежи
    @Anetaoh обично се крева,а од лежење вака ако можеш превентивно нема лошо само ке убрзаш. А секако не е добро да остане доле мислам може да се искрвари пред време
    @Tsukinory :rofl: браво девојче!!! И да знаеш дека ќе биде!!! (fingers) ти пуштам среќичка и со лесно

Anetaoh, Alishan30, eta and 2 others like this.
  14. Dana31

Dana31 Истакнат член

Кај мене беше на сам раб...ништо друго не ми кажаа освен никакви интимни односи...со тек на време како расте постелкта така се качува нагоре... само треба следење.

Maja92@, Alishan30 and Tsukinory like this.
  15. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

И јас ја имав бaктеријстса еднаш 9та недела .. пиев антибиотик , ја снема .. по некое време пак контролно проверив ја имаше ама беше 50 000 присутна шо значело контаминација ( ако билс над 100 000 давалр терспија )ама пак пиев антибиотик за секој случај дека бремена и ќе правев контролно , но со ситуацијата со короната не правеа уринокултура во Микробиологија и не проверив .. сега сум 26+3

16. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

@Tsukinory и јас бев со дијагноза постелка на заден ѕид, ниско, веднаш до грлото, не преземав ништо посебно, односи немав, сама си се крена со тек на време.
    Одмарај и со лесно.

eta, Vojdana, Tsukinory and 2 others like this.
  17. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Zdravo mesinja.
    Konecno bidna i tretiot skrining se e vo red,samo sto postelkata bila 3 stepen zrela.Inace sum 33+ toa malce me zamisli,bidejki sum od Ohrid ako nesto bide koga kasmet da stignam so Skopje.
    Skiringot go pravase Afrodita vo Re Medika.
    Se vidov i so prof Dimitrov bidejki sskam toj da me poraga.Kaza se e vo red se gledame na prvoto CTG za 3 nedeli.

Thallia, monka_bonbonka, eta and 4 others like this.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Феминки, вчера и денес многу ме чешаат градите, а вечерва приметив и едната страна на стомакот некое црвенило што ме чеша, како нешто алергиско ми стои. Не ми изгледа дека е од стрии, градите на пример ми се цели црвени од чешање дури и на некои места има како мали капиларчиња испукани. Сабајлето се истуширав, се намачкав со кокосово масло, ми помина, сега вечерва пак почна да ме чеша. Кожата на местата кај што ме чеша ми е црвена и топла. Инаку имам многу осетлива кожа. Што можам друго да се мачкам? Инаку сум 13 недела.

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Мислам дека не смееш да мачкаш кортико креми за алергија. Витамин Ц напиј се, од онаа белата течна пудра за сипаници мислам дека смееш, зошто таа е наменета и за деца и смирува чешање. Да не ти е сменет прашокот или омекнувачот или пак нова облека имаш па ти смета нешто. Доколку не се смирува, најдобро е да се јавиш на лекар, ќе те видат па ќе одлучи дали промените се за терапија и со таблети за алергија

20. lovely12

lovely12 Популарен член

Мене ме чешаше од кокосовото откако ќе се исуши и ми се правеше како лушпа...пробај смени нешто друго за мачкање

Lovebug01 and Alishan30 like this.