Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Мачкај два пати на ден со лосион за тело на места кај те чеша или лосион за стрии.Нормално е ти се шири кожата и она чеша, особено кај стомак и гради.Ако ти помага кокосовото масло мачкај се со него секогаш кога ќе те зачеша.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    8.892
    Не земам ништо на своја рака, ни кортико ни лекови за алергија, туку си реков некој крем да не знаете случајно на природна база што би смирил. Ете не ми текна на пудрата ако не помине ќе пробам. Ќе почекам некој ден ако не се смирува ќе одам обавезно на дерматолог. Инаку баш користам прашок за бебешка облека од тие причини, не користам ни омекшивач.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Невен како крем на природна база ми текна баш сега кога пиша.
    Тој смирува било какви кожни промени и не смета ни кај деца ни кај возрасни, па не би требало ни кај трудници. Со помин да е.:hug:

На Thallia и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Иста сум, мене и рацете ме чешаат. Мене под градите ме чеша многу, а јас сум 34+2. Ќе прашам на лекар што да правам, ќе пишам.

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    8.892
    Еве баш сега тоа на стомакот црвеното го снема, а градите пак ги мачкав со кокосовото. Црвенилото и на градите беше смирено ама кожата ја осеќам како да гори буквално. Мислам дека имам користено крем од невен, убаво што ме потсети. Ми помагаше за изгореници, флеки, лузни. Не се сеќавам на паковањето ама ќе го побарам во аптека.

На NovusOrdoSeclorum и Alishan30 им се допаѓа ова.
  6. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Имаш и во ДМ и во Стокомак крем од невен. :)

7. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    И мене пред некое време ми се појави црвенило на едната страна од стомакот :o така како рапавко ми беше на тоа место и точки ситни црвени и ме чешаше многу колку и да се мачкав.
    Еве од пред некој ден не ме чеша, мислам дека не е алергија ама ти пробај мачкај се може кај тебе е нешто друго.

На Butterfly1107 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    8.892
    Се изначитав, често било во бременост чешање и иритирана кожа. Кај мене не е нон стоп, ама од време на време ќе ме зачеша не само на градите туку и на разни места на стомакот или долниот дел од грбот. Сега моментално ништо не ме чеша, од кога се изнамачкав со кокосовото масло и црвенилото го снема. Утре ќе пробам и со невен, ќе видам како ќе биде.

На K.Mari4ka, Butterfly1107 и eta им се допаѓа ова.
  9. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    И мене се ме чеша и ми се прават како ситни пликови од комарец и ми се воспалува кожата. Прво на раце пример, па ќе ми помине, па после на нозе, па на стапала па ќе помине, па на грб и така.... Чудно, се воспалува, па поминува. Консултирав дерматолог ми рече синопен маст можам да мачкам. Како влегов во 27ма недела се појави чешањево.

На Butterfly1107 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Lovebug01 те прочитав во трудничко мени дека си каснуваш јагоди. Јас приметив дека се исфрлам од нив на стомакот околу папокот како пликчиња од комарци и ненормално чеша. Претходно немав никакви алергии. Реков ај изолиран случај и изедов овошен јогурт со јагоди 500мл пак истото и од тогаш скроз ги прекинав и не се повторило.

На eta и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  11. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Моја другарка откако забремени и открија миом , и ништо спектакуларно не се случи. Важно беше миомот да не се зголемува,да не расте. Се си заврши во најдобар ред со бебето , си се породи, киретажа на миом и готово.

На Radost i ocaj и eta им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Да, со царски сум, во Ремедика се породив, презадоволна сум. Поминав одлично, дефинитивно и бременоста и породувањето ќе ми останат како прекрасно искуство, а особено породувањето без никаква траума, не беше страшно. Возбудена бев, да, што е нормално, но мислам дека веднаш би се решила сега да родам пак. Уште во сала откако го слушнав плачот и откако го бакнав бебето, ја прашав докторката кога следно пак да се видиме во сала :D
    Пресреќна отидов, едвај чекав да го слушнам и да го видам моето јуначе, пресреќна ќе си одам дома.
    Подетално ќе пишам во Породилни приказни, ќе те тагнам за да прочиташ.
    Опоравувањето во болницава не го осетив, без терапија за болка сум откако почнав да станувам, одлично се чувствувам. Ниту станувањето не ми беше страшно, ќе летнев да можев.

Ја читам темава и ќе ја читам, како и сите теми од овој подфорум, не си одам :D

Со лесно на сите да ви е, тагнувајте ме ако нешто треба! :f:

На SanelaS, tina2018, Grasiela** и 39 други им се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    8.892
    Може и до јагодите да е, помислив и на тоа, ама и претходно ми се појави, а не бев јадела. Ќе пратам што ќе се случува, еве сега немам ништо моментално, но ноќеска пак ме чешаа градите.

@0ли значи откако сум член на форумов во групиве за бременост ги читам твоите мислења и морам да ти кажам дека најголема позитива ми си! Гушки до тебе и до бебе:hug:

На Малечко Кикенце, eta и 0ли им се допаѓа ова.
  14. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Леее исто мене почна од 23 недела тоа не знам до што е и тоа ноќе само и тоаа не знам какво чешање ма да и ништо не користам искрено не знам можеби треба да ставам .

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    8.892
    Синоќа 'докторирав' на тема чешање во бременост хаха, овој тип што го опишуваш ти е вообичаен, ама кај мене е поинаку. Изгледа ми се шири кожата зошто само на градите, стомакот и половината имам чешање, а црвенилото се јавува само пропратно од чешањето, па кога ќе се почешам имам чувство дека ми гори кожата, кога ќе престанам да се чешам го снемува. Ќе помине (се надевам) :)

На Petrova Ceca му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Moze zatoa so kozata se siri. Ja imam malce strii, ne sum mnogu ispukana, u bolnica kaj maticniot doktor se merev ama vagata ne I'm bila tocna, kaj maticniot ginekolog se mestev 82 kg. So 94 kg.ja pocnav bremenosta, mislam deka e sosem vo red ovaa kilaza. Si jadam normalno, po 2 km.dnevno si pesacam, samo znam deka e rano, da prasam od koga se pocnuva da se odi na ctg? Od pocetok na 9ti mesec? Ja od 12ti avgust zvanicno ke si go pocnam 9ti. Inaku maliot e kolku malo sisence koka kola 500gr. dobro si se razvival, fala mu na Boga, edvaj cekam da pomine letoto da si go gusnam. Imajte ubav den i lesna bremenost na site meshenca. Pozdrav,

На Малечко Кикенце, eta, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    8.892
    За почеток смени прашок за перење, не користи омекшивач за алишта и мачкај се со некое масло кај што те чеша. Мене од кокосовото ми поминува ама ќе пробам со масло од невен па ќе пишам.

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Kremce od neven, krem od kamilica, tusiranje so mlaka voda, I kolku i da te cesa, ne se cesaj, znam oti grdo zvuci ama gleaj da izdrzis. Ja so prvoto posto go rodiv na nepolni 19g. dete pojma nemav, imam uste belezi od toa cesanje, I mnogu grdo izgleda. Za strii mozis lea mamma da si kupis u site apteki ima dodusa, ja sega nisto ne koristam, neam mn. strii u ovoa. posle poragaj zdravje planiram samo mider, kolku da go stegnam popusteniot stomak. Moj sovet do site tudnici, dobronameren, (ne se praam pametna) gleajte toa so ke go izedete da go potrosite i pijte mnogu voda. Ja ispod 3l.voda dnevno ne sum..

19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Не е возможно колку сум нестрплива да дојде четврток.
    За првата бременост паники имав пред секој прегед. Неможев да влезам , сега едваааај чекам едвај.:inlove:
    Полека се вратив во нормала. Главоболките и поврајќњето ги нема.:whew:
    Болки само во колк.
    Наеднаш ептен ми рипна стомаков :)
    Со подетален извештај во четврток.
    :hug:

На Bella*, elcezelce, eta и 11 други им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.544
    @Vojdana јас сим со миом. Првата бременост порасна до 10 цм, но не направи никаков проблем, на самиот царски докторот одлучи да не го чепка поради неговата поставеност. Се намали на 2 цм. Сега сум повторно трудна, имав крварење се одлепи плацентата и 100 пати прашав дали е поради миомот, докторите ми велеа не не се случува. Со терапија дабрастон и депо 1 неделно сум, на последна контрола постелката се качила, хематом немаше рече доктор, јас повторно за миомот прашав Гордана Систина ми вика остај го миомот ништо не смета. Многу е важно каде е поставен и да се следи на почести контроли. Најди гинеколог што следи ризична бременост биди со позитивна мисла и надевај се на најдоброто :)

На elcezelce, eta, Thallia и 6 други им се допаѓа ова.