Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Zdravo i majata bese nisko na pocetok sega sum 33 polni se kaci nagore ,samo mi kazaa da lezam ,poveke da odmaram i potesko od casa da ne krevam

Nemoj da se sekiras jas eve skoro 8 meseci sum vo krevet samo do wc ,i do lekar stanuvam dr se pravam jadam pijam lezejki taka da eve 34 ja pocnav ke izdrzis,i moeto bese tolku nisko duri vo karlica smesteno so glava eve uste e taka namesteno ,samo sto od toa pocna grloto da se krti i zatoa moram da lezam ,moras da izdrzis i moj sovet cervix da ti izmerat,preporaka lezenje na grb so pernici ,pod karlica i noze nagore ,lezenje na strana a se so pernici denje noke od karlica nadole se sum so pernici ,i imav preporaka za pojas stom stanam pojas obavezno

Mene preporaka mi e da lezam dokolku ne mi smeta obicno znae da snemam vozduh tesko disenje

Последна измена од модератор: 12 мај 2020
    На LadyC, kjofti4 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Само едно нешто што ми кажаа не ми штима. Ми рекоа да се раздвижам пешки два до три пати на ден по пола саат. Денес пробав наутро малце и добро се осеќав ама после дома обврски околу садови ручек алишта и еве осетив како да ме влече нешто доле и оставив да се пече ручеков и правац в кревет. Мислам дека претерав?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Фала многу.. Ќе одмарам овие две недели и во секој случај ќе отидам на второ мислење..

На LadyC и eliii89 им се допаѓа ова.
  4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    За чешањево денес докторот ми спомна дека можно е да е некое пореметување што се јавува на крај на бременост. Ми рече следи го па ќе видиме дали треба дополнителни испитувања. И сеа сум цела во прашалници, ќе се јавам кај матичната ќе ја прашам неа за мислење и упат акп треба сепак да си проверам со време :/

На LadyC, Fallen.Angel и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  5. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Феминки бев денес кај матичниот, примив инекција Прогестерон и ми препиша таблети Индометацин за кога ќе имам болки да се напијам.
    Не ме прегледа, ми рече следен вторник да дојдам повторно на инекција...
    Почнав да му зборам за миомот, не се замараше многу, ми рече дека ќе биде добро на крај. Ни прва ни последна не сум била со миом.
    Ми рече редовна терапија, одмор и никакви односи, а тоа кафеавото не било опасно и ќе поминело.

На LadyC, Divinebutterfly, Masnickaaa и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.284
    Допаѓања:
    19.094
    Испадна дека Чаир малку ја претераа што ти кажаа така за миомот испаничиле а ете не е толку опасно . Опушти се и одмарај драго ми е шти си добро

На LadyC и Vojdana им се допаѓа ова.
  7. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Јас сум со два мали надвор од матка. Неколку пати пред бременост прашував дали се проблем, добивав одговор дека воопшто не се. Ради твоето искуство еве денес на преглед ќе го натерам да ги види подобро и да ми каже како изгледаат сега и дали се потенцијален проблем.

8. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Мене исто многу ме чешаа градите, преку ден се контролирав ама во сон лом се правев. Др ми рече "вруќници" биле и да ставам ладно. Алергија деф не е, би имала и на стомак и грб, раце ..ама 2 недели лежев и пак ксто и знаев дека не се вруќници па се посоветував во аптека. Искрено повеќе на нив им верувам, ми дадоа Бепантен крема. Таа е добра и понатака на брадавици да де мачка. 2-3 пати на ден се мачкав, после 3тиот ден немав ништо

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Само да прашам, како помина?
    Што викаат во Систина?

На Dana31 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Невен нема да ти помогне. Ставај ладно нешто од замрзивач држи на гради и купи Бепантен крема, мене и под пазуви 3 месеци ме чешаше престанав дури дезедоранс да ставам, од ова за 3 дена ми пројде.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Постелката ако крвари, најчесто тоа е во одмината бременост.

На Ann.loves.you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wallflower107

Wallflower107 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    158
    Здраво женски, имам кратко прашање.
    Дали во рана бременост цервиксот ви беше спуштен или повисок? И кога ви се појавија првите промени кај исцедокот, и цервиксот?

13. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Немам искуство, но погоре збореа дека крвареле баш поради ниска постелка..

На Petrova Ceca му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192
    Здраво, имам пишувано тука дека ми беше зрела постелката пред неколку недели, денес бев на прво цтг и контрола инаку 36+2 сум, цтг беше се во ред немав болки оттчукувањата на срцето беше во ред, но кога ме гледаше на ехо мо рече дека постелката е презрела и дека можеби бебето не се храни доволно 2.500гр е моментално. Протоци и олодова вода беше во ред. Дали има некој тука со ваков или сличен случај?

Ми закажа термин за после една недела освен ако не добијам болки или прокрварм треба да одам порано.

Се мислам да одам на приватно за второ мислење. Што велите? Ми треба второ мислење или се ќе биде во ред?

15. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Жении, искуства со висок притисок? мерам на 3х 140-100 ми е. Најверојатно ќе морам терапија со ваков притисок. Кога мерам сум превозбудена од страв и стално повисок ми покажува од возбуда, и не знам дали ми е цело време таков или само во моментот на мерење.

16. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    486
    Вев кај матичната. Грло на матка затворено, плодова вода има
    :whew::whew::?::?:
    Не знам што можеше да е тоа.
    Ама битно океј сме

На Dana31, SummerGirl, Petrova Ceca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Кога ја прашав матичната во кој случај се прима терапија, ми одговори кога повеќе денови притисокот е 140/145 со 90/95 така да консултирај се со доктор.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.486
    Допаѓања:
    8.896
    Фала ти на препорака. Има 2 места на стомакот и на грбот кај што ме чеша ама не нон стоп. Градите особено делот под брадавиците како иритирани ми се, како црвени топчиња поткожни од капиларчиња ми се направени, ама не се како брунчиња испакнати, туку како флеки под кожа. Земав денес невен, ќе видам како ќе биде. Ќе го имам и Бепантенот на ум.

19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Исто, имам и ја природна од невен ама смирува на кратко. Ја долго мака мачев и со пазуви менував дезедоранс и што се не. И кога ќе се испотев градите ме печеа дури. Не си троши време, ќе си направиш рани особено на спиење. И држи ладно и на самата брадавица.

На Petrova Ceca и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Daa ,gledaj kolku mozes poveke da odmaras do naredna kontrola ,merenje cervix ,tesko ne krevaj ,si preterala zatoa taka si osetila kako tezina da vlece nadolu ,inaku postelka se kreva samo mora dase pazis kolku mozes poveke

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.