Eve ovde vo Ch rekoa deka nema vreme i vednas da se odlucam. Posto zboruvaat postrucno moze ne gi razbrav pa toa da e horniosinteza. Sekako cicko mi mi kaza deka toa e dosta porizicno Site 5 dok. Bea okolu mene i me ubeduvaa vednas da mi zemat primerok od placenta. Nitu krv mi zemaa, nitu posle Eho mi spomnaa, a otidov tokmu zaradi toa Nimfi ispituvanje. Spored vas dali smetate deka se golemi parametrite? Osven na vratceto 18.9 isto i kaj srceto ima prosiruvanje 20.8 ... site od mojata fam. Imat praveno operacii miomi, cisti ama nitu edna nemase losa bremenost. Jas sum najmala 29 god. I prv pat kaj mene se javi takvo nesto
Dali poznavate nekoj so takvo iskustvo, kolku sto mozam da procitam toa retko koj go predlaga i go pravel. Mi deluvate deka imate poznavanje od taa oblast pa ve molam za pomos. Sto mislite dali e premnogu opasno. Citav i skoro nikoj ne go preporacuva toa
Сега се вратив од приватен преглед докторката исто ми кажа дека неможе многу да се чека. До сабота или најкасно вторник ако не добијам болки да одам за пораѓај кај договорениот доктор. Бебето го мереше 2.623гр беше. Плодова вода во ред и протоци во ред. Се надевам дека се ќе биде во ред почнав работите да ги гледам позитивно и се надевам во најдобар ред и за брзо ќе си го гушкам бебенцето. Поздрав
Арно де,кој сака да сподели. Ете јас споделив за мојот пораѓај. Штом веќе имаш пораѓај зад себе си ја видела улогата на докторот. Докторот што беше присутен на пораѓајот беше млад,па затоа реков може и специјализант да бил,не реков дека со сигурност е. Друг е муабетот за улога на докторот при царски рез. Намали ја иронијата,никој овде не ти мисли лошо,нели споделуваме совети Инаку гледај фати некоја врска,тоа ти е поголема гаранција за убаво да поминеш пред,за време и по породување ,отколку да бараш позитивни мислења за доктори кои може да не се појават на денот на твојот пораѓај.
Јас не сум правела, но моја блиска правеше аминоцинтеза бидејќи 2 параметри од скринингот укажувале за даунов синдром и рекоа за најсигурно е амино да се направи. Од нејзино искуство не било ништо страшнп и болно само треба после тоа некој ден да мируваш. Бебето си е родено веќе и супер е така да за да си мирна и да знаеш што да очекуваш јас на твое место би правела, но сепак твоја одлука
Никаква иронија нема, а форумов постои за секој да постави прашање а не некој суди што и како прашал, нели ? едноставно ако не ти се свиѓа игнорирај и продолжи со читање. Секој знае што е добро за себе, со врски или не, а туѓото искуство никому не е на одмет. Секогаш бев коректна тука, така и ќе остане
Јас имам правено пред неколку години превентивно. Бев тогаш 10-11 недела и се беше ок немав последици. Мирував три дена во кревет.
Може сум грешка Јас секогаш правам уринокултура на приватно, да не се замарам да чекам гужви, не е скапо
Se nadevam deka i jas ke pominam lesno i deka rezultatite ke bidat dobri. Daj boze da e lazna trevoga
Нема гужви и на државно барем сега, и резултати има за 2 дена. Чисто да си имаш во предвид да не плаќаш џабе
Вчера бев на физиотерапевт, веќе 2 недели ме болеше стапалото и излезе дека сум имала нешто изместено и воспалено. Ми ја намести ногата и ме замота со завој. Рече да мирувам два дена и да не го вадам завојот. Ме намачка со хепатромбин бидејќи имав и оток. Ми даде некое ливче што да купам од аптека. Сега читам пишува Фастум гел по два пати на ден. Мислев да одам во аптека и да го купам, ама прочитав околу гелот на интернет вели никако да не се користи во бременост. Содржело кетопрофен. Го читав онлајн упатството и вели никако во трето тромесечие од бременост. Не знам дали да го купувам или не. Можеби и нема потреба.. Утре сум на преглед, пак ќе прашам и гинекологот што ќе каже, ама ако некоја од вас знае или го користела гелот ве молам кажете ми дали е безбеден.
Ајде да се пријавам и јас Бевме на преглед кај матичниот Балерината тежи 2105гр , паметницата се свртела со главчето надолу, спремна си е. Се надевам така ќе остане Се е супер, ми закажа контрола за 2 недели и тогаш брис ќе ми земе
Spored seto toa sto gobprocutav najverojatno ke mi pravat hroniobiopsija...toa e od 10 do 14 ta nedela i e porizicno. Dodeka gledam amnio. Se pravi vo 16 do 20 ta. Se nadevam deka ke bide se kako sto treba pa i jas ke drzam vo race edno nalo bebusce kako tvojata bliska drugarka. Fala na odg.
Јас не би го користела. Пишува дека посебно во трето тромесечие не се препорачува. Пред некој ден ме намачка мм , ме болеше раката. Штом прочитав веднаш се измив.Среќа веднаш прочитав
Знам дека е тешко ама пробај да си смирена и надевај се на најдоброто. Ти посакувам да помине се во најдобар ред и со лесно
Уринокултура може во државна само со упат ама сега не примаат јас носев авицена 350 ден и за 2 дена е готов резултатот.