1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Женски можеби прашањево ми е тапа ама ќе си прашам:D:D. Левово уше ми е затнато скорз, дали има некаков проблем да го исперам на доктор, да не ставаат некој лек во водата нз :tmi:

2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Јас на кој доктор и да отидам, само кажувам дека сум трудна и си знаат понатака самите тие што како. Пред некој ден бев на забар, кажав трудна сум и максимално се препуштив. :)

На Butterfly1107, Petrova Ceca, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Супер ми одговара ако е стварно така. Јас па мислев дека сме ослободени со владина одлука

На Petrova Ceca и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.123
    Допаѓања:
    119.683
    Чистење на уши е со топла вода и со специјален шприц под притисок се прави "перење" на увото.
    Претходно се става хидроген да врие во увото.
    Незнам хидрогенот во бременост дали е дозволен, а и плус се мери притисок пред чистењето на ушите, топлата вода може да го надразни центарот за рамнотежа во внатрешно уво и да почни вртоглавица и зуење во уво, со тоа и ако е покачен притисокот допринесува плус за вртоглавицата.
    Те читав за притисок деновиве, и не би ти препорачала додека не го стабилизираш, да не ги чистиш ушите.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    19.851
    Па сме ама таа важи само во вонредна ситуација дека имаме техничка влада и не можат надвор од вомредна да носат уредби затоа сакаат да ја продолжат е сега дај боже да се усвои

На Tsukinory и @rollercoaster@ им се допаѓа ова.
  6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.338
    Многу позитивна докторка и искрено многу ми помогна да се справам со се што ми се случи во првата бременост. Останавме во контакт и втората бременост ми ја водеше она. Имав високо ризична бременост со скратен цервикс и благодарение на нејзе и матичниот истерав до 34та г.н. трбаше она да ме пораѓа пак, но заради сплет на околности не успеа да стигне, но постојано ме проверуваше на телефон и комуницираше со докторот и акушерката на смена. Во секој случај, прекрасна докторка, барем јас имам многу позитивно искуство со неа.

На Isabel и IvanaAni им се допаѓа ова.
  7. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    После 2 скрининг веќе е подруго ,сама нема да сакаш,најосетлив е 8 месец и а ќе почнат болки во половина,препони,од топло отоци. Ако цело време си на боледување и самиот доктор ќе те соверува да продолжиш.

На eta и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.123
    Допаѓања:
    119.683
    Незнаев како оди тоа со прекин на боледување. Ако не ми дозволат, здравје. Ќе мора да издржам дома

9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.889
    Женски денес сум 37+1 и еве ме лежам на ЦТГ прв пат. Бебето малку си мрда и не знам дали после ќе влезам на преглед и кај докторот или не. Интересен звук слушам ама не ми е ништо јасно :D :D
    Ќе ви пишам пак кога ќе завршам.

На Izzy_0504, K.Mari4ka, Isabel и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    19.851
    Јас бев на боледување до 12та недела кога ми потврди дека е се ок побарав да ми прекинат за да шетам и движам. Можеш да си прекинеш мислам ако доктор потврди дека е во ред..

На K.Mari4ka и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Кога се пожалив на доктор за затнато уво прво ме праша дали ми е висок притисокот. Така што може и од покачен притисок да се затне уво и вртоглавица

На mother_nature и Alishan30 им се допаѓа ова.
  12. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    1.118
    Интересно е првиот пат кога му го слушаш срценцето на бебето на цтг :) Ајде пиши како ќе поминеш :sun:

На Bisera2020, Butterfly1107, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    @Alishan30 второто тромесечие ми беше најлесно. Мислам дека можев да трчам. Ајде да речам и почеток на 7ми месец. Ама сега е страшно, не можам да се движам како што треба, стомакот тежи, боли долу ако малку повеќе стојам на нозе, да не зборувам што имам џиновски стапала и тие ме болат при одење ,при стоење.. дланките ме болат поради што ми се отечени. Седната на столица не можам, кичмата боли и таму некаде горниот дел од грбот. И да не заборавам се потам страшно многу, не можам да дишам од топлово. Да мораше да одам на работа сега, не знам како ќе одев најискрено.

Секоја бременост е различна знам, ама размисли добро за враќање на работа. Ти баш трето тромесечие ќе го минуваш во најголемите топлини.
    Ако се предомислиш фино, ако не, бар си ги пишав маките:rofl:

На NanaMal, Isabel, Chikitaa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.123
    Допаѓања:
    119.683
    Душа беее;( :)сигурно и јас ќе се жалам, сега се силам само.
    Искрено од досада незнам ни што да направам.
    Баш 7-8 ми месец дома ќе реновираме за детска на момата, па планирав вака да ескивирам, додека работат мајстори.:D 8)
    А за потење уште сега се потам, салото може ќе се стопи вака што го имам:lol:

На Chikitaa, Monella, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    19.851
    Мислам дека е индивидуално другарка лани 9ти беше во август секоја вечер излегуваше..ама па она многу се движеше не беше ни отечена додуша вака да ја видиш и немаше некој стомак од позади не и се глеаше дека е трудна :D:D и мене ме плашат жештините ја и така не трпам жешко ај тука ќе се жалиме :D

На Maja92@, Tsukinory, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.123
    Допаѓања:
    119.683
    Другарка ти може била слабичка:)јас за мене не би го рекла истото:D има да се жалам тука ехеееј8)

На Chikitaa, Petrova Ceca, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Јас имам 60 кг. Вака кога ќе видиш и јас не сум многу дебела.:D
    Ама ајде, се чувствувам ко 100 кг да имам. Шеткав и јас навечер, пред полицискиов. Друго е кога е ладничко. Сега клима пуштам дома, не можам да дишам.
    Ко слон се чувствувам;(

@Alishan30 ее таман ќе се врткаш низ дома со мајстори, после ќе средуваш за бебла алишта. Јас една недела перам и пеглам , а за редење мм ги реди, дека јас слон нели, не можам да се наведнам:whew:
    Одмори се додека си бремена. Не се форсирај:l:

На Chikitaa, Monella, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.889
    Докторот го виде, рече супер е. За секој случај и го испратив и на докторката која ќе ме пораѓа, ми рече ако сум во можност за 1-2 часа да го повторам. Тахикардично било. Требало од 120 до 160 да се движи, а имало тука и над 160 па и накај 180. Што мислите вие?

Прикачени фајлови:

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    19.851
    Абе и ја сум слабичка уште сега се жалам дека се ме боли :D:D

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.221
    Допаѓања:
    147.399
    Јас примав терапија за стрептокока во бременост. Не запамтив која трудница прашуваше.

Пиев Алмацин од 500мг 2 пати по 2 мислам беа и вагиналети Полигинакс. На пораѓај ОБАВЕЗНО да спомнеш дека си примала терапија и дека си била пизитивна на стрептокока

За зрела постелка и мојата беше зрела уште од 35та недела и имав калцификати. Мојата докторка рече после 36та недела а ќе морало да ме пораѓаат. Но, докторите на ГАК на секој преглед, а одев на 3 ден ме гледаа на ехо и викаа дека штом има плодова вода бе е страшно. Се породив 38+6,природно

На Alishan30 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.