Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Женски можеби прашањево ми е тапа ама ќе си прашам:D:D. Левово уше ми е затнато скорз, дали има некаков проблем да го исперам на доктор, да не ставаат некој лек во водата нз :tmi:

2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Јас на кој доктор и да отидам, само кажувам дека сум трудна и си знаат понатака самите тие што како. Пред некој ден бев на забар, кажав трудна сум и максимално се препуштив. :)

На Butterfly1107, Petrova Ceca, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Супер ми одговара ако е стварно така. Јас па мислев дека сме ослободени со владина одлука

На Petrova Ceca и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Чистење на уши е со топла вода и со специјален шприц под притисок се прави "перење" на увото.
    Претходно се става хидроген да врие во увото.
    Незнам хидрогенот во бременост дали е дозволен, а и плус се мери притисок пред чистењето на ушите, топлата вода може да го надразни центарот за рамнотежа во внатрешно уво и да почни вртоглавица и зуење во уво, со тоа и ако е покачен притисокот допринесува плус за вртоглавицата.
    Те читав за притисок деновиве, и не би ти препорачала додека не го стабилизираш, да не ги чистиш ушите.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Па сме ама таа важи само во вонредна ситуација дека имаме техничка влада и не можат надвор од вомредна да носат уредби затоа сакаат да ја продолжат е сега дај боже да се усвои

На Tsukinory и @rollercoaster@ им се допаѓа ова.
  6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Многу позитивна докторка и искрено многу ми помогна да се справам со се што ми се случи во првата бременост. Останавме во контакт и втората бременост ми ја водеше она. Имав високо ризична бременост со скратен цервикс и благодарение на нејзе и матичниот истерав до 34та г.н. трбаше она да ме пораѓа пак, но заради сплет на околности не успеа да стигне, но постојано ме проверуваше на телефон и комуницираше со докторот и акушерката на смена. Во секој случај, прекрасна докторка, барем јас имам многу позитивно искуство со неа.

На Isabel и IvanaAni им се допаѓа ова.
  7. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    После 2 скрининг веќе е подруго ,сама нема да сакаш,најосетлив е 8 месец и а ќе почнат болки во половина,препони,од топло отоци. Ако цело време си на боледување и самиот доктор ќе те соверува да продолжиш.

На eta и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Незнаев како оди тоа со прекин на боледување. Ако не ми дозволат, здравје. Ќе мора да издржам дома

9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Женски денес сум 37+1 и еве ме лежам на ЦТГ прв пат. Бебето малку си мрда и не знам дали после ќе влезам на преглед и кај докторот или не. Интересен звук слушам ама не ми е ништо јасно :D :D
    Ќе ви пишам пак кога ќе завршам.

На Izzy_0504, K.Mari4ka, Isabel и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Јас бев на боледување до 12та недела кога ми потврди дека е се ок побарав да ми прекинат за да шетам и движам. Можеш да си прекинеш мислам ако доктор потврди дека е во ред..

На K.Mari4ka и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Кога се пожалив на доктор за затнато уво прво ме праша дали ми е висок притисокот. Така што може и од покачен притисок да се затне уво и вртоглавица

На mother_nature и Alishan30 им се допаѓа ова.
  12. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.106
    Интересно е првиот пат кога му го слушаш срценцето на бебето на цтг :) Ајде пиши како ќе поминеш :sun:

На Bisera2020, Butterfly1107, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    @Alishan30 второто тромесечие ми беше најлесно. Мислам дека можев да трчам. Ајде да речам и почеток на 7ми месец. Ама сега е страшно, не можам да се движам како што треба, стомакот тежи, боли долу ако малку повеќе стојам на нозе, да не зборувам што имам џиновски стапала и тие ме болат при одење ,при стоење.. дланките ме болат поради што ми се отечени. Седната на столица не можам, кичмата боли и таму некаде горниот дел од грбот. И да не заборавам се потам страшно многу, не можам да дишам од топлово. Да мораше да одам на работа сега, не знам како ќе одев најискрено.

Секоја бременост е различна знам, ама размисли добро за враќање на работа. Ти баш трето тромесечие ќе го минуваш во најголемите топлини.
    Ако се предомислиш фино, ако не, бар си ги пишав маките:rofl:

На NanaMal, Isabel, Chikitaa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Душа беее;( :)сигурно и јас ќе се жалам, сега се силам само.
    Искрено од досада незнам ни што да направам.
    Баш 7-8 ми месец дома ќе реновираме за детска на момата, па планирав вака да ескивирам, додека работат мајстори.:D 8)
    А за потење уште сега се потам, салото може ќе се стопи вака што го имам:lol:

На Chikitaa, Monella, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Мислам дека е индивидуално другарка лани 9ти беше во август секоја вечер излегуваше..ама па она многу се движеше не беше ни отечена додуша вака да ја видиш и немаше некој стомак од позади не и се глеаше дека е трудна :D:D и мене ме плашат жештините ја и така не трпам жешко ај тука ќе се жалиме :D

На Maja92@, Tsukinory, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Другарка ти може била слабичка:)јас за мене не би го рекла истото:D има да се жалам тука ехеееј8)

На Chikitaa, Petrova Ceca, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Јас имам 60 кг. Вака кога ќе видиш и јас не сум многу дебела.:D
    Ама ајде, се чувствувам ко 100 кг да имам. Шеткав и јас навечер, пред полицискиов. Друго е кога е ладничко. Сега клима пуштам дома, не можам да дишам.
    Ко слон се чувствувам;(

@Alishan30 ее таман ќе се врткаш низ дома со мајстори, после ќе средуваш за бебла алишта. Јас една недела перам и пеглам , а за редење мм ги реди, дека јас слон нели, не можам да се наведнам:whew:
    Одмори се додека си бремена. Не се форсирај:l:

На Chikitaa, Monella, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Докторот го виде, рече супер е. За секој случај и го испратив и на докторката која ќе ме пораѓа, ми рече ако сум во можност за 1-2 часа да го повторам. Тахикардично било. Требало од 120 до 160 да се движи, а имало тука и над 160 па и накај 180. Што мислите вие?

Прикачени фајлови:

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Абе и ја сум слабичка уште сега се жалам дека се ме боли :D:D

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.831
    Јас примав терапија за стрептокока во бременост. Не запамтив која трудница прашуваше.

Пиев Алмацин од 500мг 2 пати по 2 мислам беа и вагиналети Полигинакс. На пораѓај ОБАВЕЗНО да спомнеш дека си примала терапија и дека си била пизитивна на стрептокока

За зрела постелка и мојата беше зрела уште од 35та недела и имав калцификати. Мојата докторка рече после 36та недела а ќе морало да ме пораѓаат. Но, докторите на ГАК на секој преглед, а одев на 3 ден ме гледаа на ехо и викаа дека штом има плодова вода бе е страшно. Се породив 38+6,природно

На Alishan30 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.