Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Јас 18 недела уште сега сум како тенк. Па и дека улежана, па и дека со голема килажа останав трудна, џабе повраќав 5 месеци, не знам од што се поправив :rofl: па и горештини ме фатија деновиве, а лето уште не е ни почнато. Тешко мене. Седете си дома кој можете јас би си искористила да не одам.

На Brpbrp, Radost i ocaj, Petrova Ceca и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Еве и тука ќе пишам. Сега се вратив од втор скрининг, 23+5 сум. Бебето е супер, доста активно, 640гр. Едвај напраивме слики, рачето му беше нон стоп на лице и успан беше.
    Инаку каналот на цервиксот останува пододлепен има Y облик. Цервиксот е 40мм, ама искрено тоа ме плаши кога ќе стане потежок понатака...ми рече одмарање, вежбање и прошетки не, односи колку може помалце. Се надевам ќе остане внатре што е можно повеќе...
    Поздрав до сите ♡

На nadenadia, Monella, Maja92@ и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Ја секогаш сум викала само преку лето да не сум трудна о и ко за инат :D:D:( ќе издржиме:muscle::muscle:

На HelloGirls11, eli.karameli, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Milkiway јас па викав зимско бебе не и испадна зимско. Нема ние како сакаме :wasntme:

П.С. Ќе се тешиме со ладна лубеница и диња 8)

На Izzy_0504, Maja92@, Brpbrp и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Баш така нема како сакаме и ја се тешам дека ќе има лубеници праски и сладоледи :D

На Chikitaa, Brpbrp, Petrova Ceca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Конкретно за бактеријата и дале брусница да пие, реков и чај од диво оригано помага,во други околности .
    Но , најдобро да се третира со антибиотик

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ти да не беше возбудена или вознемирена? Можно е од тебе да се убрзал пулсот, се случува. И мене еднаш на цтг ми се случи истото ама дека ме прашаа дали осеќам болки и јас се возбудив премногу, мислев готово ќе раѓам :D

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Малку се возбудив да. Инаку ако се разбираш кажи ми каде да гледам контракции? И дали имам?

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Горе е пулсот на бебето, доле ти се контракциите. Колку што ѕирнав набрзина има некоја активност ама си се спрема матката, не се вистинските контракции. Кога мене ме фатија болките ги покажуваше како планини и одеа над 100. Значи нема да бидат вака цик цак да речам туку ќе одат баш горе доле до кај 80,90, 100 и ќе траат неколку секунди.

На Kate Rina 93 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  10. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Mamicki, eve da si olesnam na dusata pa da spodelam ovde kako pominav denes. Bev vo klinika da mi pravat horion biopsija i postapkata ne e bolna, samo e malku poveke jezivo koga gledas 2 igli od 15 cm ti butkat vo stomakot. Sega samo se nadevame, cekame i se molime da bidat rezultatite dobri. Ne gubime verba. Inaku treba da odmaram, a jas od 1 cas lezenje se ukociv, nozete mi trpnat kako da sum vezbala :( rekoa deka moznost za spontan e 1:200 zeni :( i rekoa deka e mozno sega tt, krvarenje i sl. Se nadevam deka ke pominam dobro i na site vi posakuvam da uzivate vo bremenosta max. da se cuvate i da se ispolnete duhovno so edno bebce vo raka, ako dade gospod i poveke. Od ♥️ site da sme zivi i zdravi i fala vi sto ete barem nekoj vraka na forumov. Znam deka ne sum sama ♥️

На Slonce91, CatL4dy, Keri и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ова ми искочи на фб од Ремедика.

ВЕБИНАР: БРЕМЕНОСТ И ПОРОДУВАЊЕ!

Драги идни мајки!

Бременоста и породувањето се комплексни процеси сами по себе. Кога се случуваат во време на пандемија, сосема е нормално кај трудниците да се појават дилеми и редица прашања.

За таа цел, на 21 Мај во 18:30 часот Д-р м-р Симонида Котларова Попоска, во нашата болница, ќе разговара на тема „БРЕМЕНОСТ И ПОРОДУВАЊЕ!“ и ќе даде одговори на сите Ваши прашања.

Обезбедете го вашето место и пријавете се на овој линк: https://bit.ly/2LrjyM3

Доколку не сте во можност да присуствувате во тоа време, сепак пријавете се, ние ќе ви ја испратиме снимката од вебинарот.

На Izzy_0504, K.Mari4ka, Ann.loves.you и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Дај боже..те чекаме да ни пишеш какви се резултатите. Со лесно и пробај да одмориш :l:

На Radost i ocaj и Alishan30 им се допаѓа ова.
  13. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Одмарај, и позитивна мисла!:nod:

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Само што се пријавив. Сакав да го постирам, ама ти мајка ме претрка :D(y)

На LadyC, Среќичка, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    491
    Јухууу!
    Бевме денеска на контрола. Малку ми бутнаа раце долу , не е болка болка ама е страшно грдо чувството ]:):rofl:
    Во вторник сме пак на контрола, и здравје да се договориме за пораѓај.
    И машала сме 3500гр :D:inlove::inlove::inlove::inlove:
    38+5 сум денеска

На Broki5, K.Mari4ka, Isabel и 16 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.831
    Ти посакувам да испадне се добро и да ви се тргне од глава оваа мака. Господ да ви ги наполни рацете со едно мало душиче.

Мачно е и лежењето, ама се издржува. Лежи, читај, гледај тв. Јас лежев 3 месеци, станував само за вц и прегледи, се туширав седејќи на стол. Има мајки кои 8 месеци лежеле. Па ете сега и јас и други си имаме живи и здрави бебенца.
    Ќе помине и оваа мака, ќе биде добро:hug:

И да и јас се слагам со @Sofi.ja - ако е природно породување, докторот доаѓа, гледа, а акушерките ја вршат работата. Јас уште благословувам една сестра/акушерка, јас испаничена докторпт така нервозно веќе, дека не соработував од страв, ми објаснува за напнувањето, јас правам обратно. И женава дојде до мене, ме фати за рака и ми вика (а др. тука беше), вика гледај ме само мене и диши и напнувај како што ќе ти кажам, а најпрво смири се. И со нејзина помош успеав после правилно да напнувам. Она го извади бебето, исече папочна врвца, докторот гледаше.

На K.Mari4ka, Maja92@, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Женски едно прашање, од кога почнаа да ви мерат цервикс во бременоста јас сум 18+5 но докторот досега ниту еднаш не ми спомнал за тоа при ехо, на сликите што ми ги дава со мерења исто не гледам да пишува?

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Radost i ocaj те читам деновиве но незнам како да те советувам.
    Само да ти посакам добра мисла и да излезе се во ред со резултатите(fingers) :hug: :hug:

На K.Mari4ka, Thallia, lovely12 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    И ја еве 33 недела досега докторката ми нема спомнато за цервикс, искрено не знам ни како се прегледува. Ваљда е океј чим ми нема спомнато ништо за тоа.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Се надевам дека е тоа штом не спомнуваат:)

На eta и mother_nature им се допаѓа ова.