Јас 18 недела уште сега сум како тенк. Па и дека улежана, па и дека со голема килажа останав трудна, џабе повраќав 5 месеци, не знам од што се поправив па и горештини ме фатија деновиве, а лето уште не е ни почнато. Тешко мене. Седете си дома кој можете јас би си искористила да не одам.
Еве и тука ќе пишам. Сега се вратив од втор скрининг, 23+5 сум. Бебето е супер, доста активно, 640гр. Едвај напраивме слики, рачето му беше нон стоп на лице и успан беше. Инаку каналот на цервиксот останува пододлепен има Y облик. Цервиксот е 40мм, ама искрено тоа ме плаши кога ќе стане потежок понатака...ми рече одмарање, вежбање и прошетки не, односи колку може помалце. Се надевам ќе остане внатре што е можно повеќе... Поздрав до сите ♡
@Milkiway јас па викав зимско бебе не и испадна зимско. Нема ние како сакаме П.С. Ќе се тешиме со ладна лубеница и диња
Конкретно за бактеријата и дале брусница да пие, реков и чај од диво оригано помага,во други околности . Но , најдобро да се третира со антибиотик
Ти да не беше возбудена или вознемирена? Можно е од тебе да се убрзал пулсот, се случува. И мене еднаш на цтг ми се случи истото ама дека ме прашаа дали осеќам болки и јас се возбудив премногу, мислев готово ќе раѓам
Горе е пулсот на бебето, доле ти се контракциите. Колку што ѕирнав набрзина има некоја активност ама си се спрема матката, не се вистинските контракции. Кога мене ме фатија болките ги покажуваше како планини и одеа над 100. Значи нема да бидат вака цик цак да речам туку ќе одат баш горе доле до кај 80,90, 100 и ќе траат неколку секунди.
Mamicki, eve da si olesnam na dusata pa da spodelam ovde kako pominav denes. Bev vo klinika da mi pravat horion biopsija i postapkata ne e bolna, samo e malku poveke jezivo koga gledas 2 igli od 15 cm ti butkat vo stomakot. Sega samo se nadevame, cekame i se molime da bidat rezultatite dobri. Ne gubime verba. Inaku treba da odmaram, a jas od 1 cas lezenje se ukociv, nozete mi trpnat kako da sum vezbala rekoa deka moznost za spontan e 1:200 zeni i rekoa deka e mozno sega tt, krvarenje i sl. Se nadevam deka ke pominam dobro i na site vi posakuvam da uzivate vo bremenosta max. da se cuvate i da se ispolnete duhovno so edno bebce vo raka, ako dade gospod i poveke. Od ♥️ site da sme zivi i zdravi i fala vi sto ete barem nekoj vraka na forumov. Znam deka ne sum sama ♥️
Ова ми искочи на фб од Ремедика. ВЕБИНАР: БРЕМЕНОСТ И ПОРОДУВАЊЕ! Драги идни мајки! Бременоста и породувањето се комплексни процеси сами по себе. Кога се случуваат во време на пандемија, сосема е нормално кај трудниците да се појават дилеми и редица прашања. За таа цел, на 21 Мај во 18:30 часот Д-р м-р Симонида Котларова Попоска, во нашата болница, ќе разговара на тема „БРЕМЕНОСТ И ПОРОДУВАЊЕ!“ и ќе даде одговори на сите Ваши прашања. Обезбедете го вашето место и пријавете се на овој линк: https://bit.ly/2LrjyM3 Доколку не сте во можност да присуствувате во тоа време, сепак пријавете се, ние ќе ви ја испратиме снимката од вебинарот.
Јухууу! Бевме денеска на контрола. Малку ми бутнаа раце долу , не е болка болка ама е страшно грдо чувството Во вторник сме пак на контрола, и здравје да се договориме за пораѓај. И машала сме 3500гр 38+5 сум денеска
Ти посакувам да испадне се добро и да ви се тргне од глава оваа мака. Господ да ви ги наполни рацете со едно мало душиче. Мачно е и лежењето, ама се издржува. Лежи, читај, гледај тв. Јас лежев 3 месеци, станував само за вц и прегледи, се туширав седејќи на стол. Има мајки кои 8 месеци лежеле. Па ете сега и јас и други си имаме живи и здрави бебенца. Ќе помине и оваа мака, ќе биде добро И да и јас се слагам со @Sofi.ja - ако е природно породување, докторот доаѓа, гледа, а акушерките ја вршат работата. Јас уште благословувам една сестра/акушерка, јас испаничена докторпт така нервозно веќе, дека не соработував од страв, ми објаснува за напнувањето, јас правам обратно. И женава дојде до мене, ме фати за рака и ми вика (а др. тука беше), вика гледај ме само мене и диши и напнувај како што ќе ти кажам, а најпрво смири се. И со нејзина помош успеав после правилно да напнувам. Она го извади бебето, исече папочна врвца, докторот гледаше.
Женски едно прашање, од кога почнаа да ви мерат цервикс во бременоста јас сум 18+5 но докторот досега ниту еднаш не ми спомнал за тоа при ехо, на сликите што ми ги дава со мерења исто не гледам да пишува?
@Radost i ocaj те читам деновиве но незнам како да те советувам. Само да ти посакам добра мисла и да излезе се во ред со резултатите
И ја еве 33 недела досега докторката ми нема спомнато за цервикс, искрено не знам ни како се прегледува. Ваљда е океј чим ми нема спомнато ништо за тоа.