И јас истерав цела бременост и никогаш не ми спомнаа должина на цервикс, а бременоста ја водев напоредно и кај матичен гинеколог и во приватна клиника. Мереа ли, не знам. Исто на пораѓај не дознав колку прста сум отворена, важно бргу се породив
Ја па викам што тоа... Нееее јас сум верна и лојална секогаш, Кацарска не ја мењам. Нека има место за тие што сакаат у Ремедика, ја Систина си ја сакам. И сигурно ќе се дружиме. Само мислам дека од нас три прва ќе се породи @monka_bonbonka во 36/37 недела, јас во 37/38 сигурно и ти @Среќичка ќе истуркаш до крај ( освен ако не беше и ти царски како мене па да се дружиме од болница) . #амапрогнозирамалалдамие хахахаха
Мене ми е 2 бременост близнаците ми се 18м откако влегов во 8 се ме боли , отоци ,неможам ни да спијам имам грчеви и потешка ми е оваа бременост,дали дека преку ден немам одмор а и топлово време уште полошо ми е.
Mamicki pak jas ...eve da pitam uste nesto. Od denes vlegov vo 13 ta nedela, 4 ti mesec. Pred 3 nedeli bev 52.85 kg so cizmicki, sega 53 05... nemam ic apetit, denes edvaj 1 2 parcinja leb apnav i toa go vrnav nazad. imate li vakvi iskustva so mali stomacinja koi skoro ne se poznavat i dali povrakavte. Jas vo globala sum izdrzliva i dobro bev osven apetit sto nemam. Za povrakanje moze vo nedelata 3 do 4 pati ama sepak smetam ajde pak e ok se. E toa sto voopsto ne jadam vitamini, ovosje, zelencuk kaj vas kako e?
Ja povrakav i imav isto premrezje so nervozi, namaliv na kilaza, ako me imas citano od 94kg.na 82\83kg. Samo da ste zivi i zdravi i so lesno, ne se nerviraj, procitav se so si pisala, ti a pratev prikaznata, veruvaj vecerva ke se pomolam za tebe dusicke, ja dve bebenca nosev sega taka Bog miluval samo edno, ne se sekiraj, samo da miruvas i da slusas soveti od doktor. Pozdrav, imaj dobra nok. ❤️
Баш во прво тромесечие може да повраќаш. И во второ. И во трето. Има една девојчица, 8ми месец е , уште повраќа. Поретко е , ама е нормално. Не се секирај. Нека биде се во ред со бебенцето па се ќе истрпиш... Друго, кога ти рекоа резултати да очекуваш?
Ми треба инфо за една другарка ,скрининг во систина за близначка бременост колку чини знае ли некој ?
4550 е едно, дупло е две МИСЛАМ дека така ми кажаа кога прашав. Најубаво нека се јави на оператор по локалче има да одбере цени да и кажат и ќе ја информираат. Може било кога да ѕвони у кол центарот. @Dikinzi ми пиша пак лп? Ми одговори на моето?
Fala ti na podrskata ... gospod da ve cuva i teve i tvoeto bebce. Rezultati rekoa za 1 nedela najmnogu. Daj boze da e se vo red. Fala vi za podrskata
Па ме прашаа, за едно или повеќе бебиња е и кажав едно, ми кажаа за едно 4550... Мислам и не сум ич сигурна дали е дупло или како е за.две не памтам, а прашав тогаш. Ама тоа беше у 13та недела. Битно не ти гледаат за исти пари две, кога едно е 4550. Логично.
^логички е да не те гледаат за две бебиња за 4500ден, не зафркавајте. И времето е подолго и се, сепак се двечки. Прашајте телефонски, и мене ме прашувале дали за едно или за две бебиња кога се јавувам да закажам.
Факт е дека различно е времето, али исто и за пораѓај ако се две треба дупло да земат или ако се повеќе...Сепак бременост си е бременост дали едно,две или повеќе не би требало така да наплаќаат мое мислење
И за обичен ехо преглед мислам дека е поскапо кога се двечки. Нека ме поправат трудните со близнаци, ако грешам.