Samo da mi e se vo red so bebusot. Rezultatite da bidat dobri daj boze pa se sto treba ke izdrzam. Ni ostaniva samo da se nadevame, da se molime i da veruvame vo Boga. Ubav den
Сега најважно е да одмараш и да не си правиш плус стресови. Тешко ти е знам. Издржи додека да ти стигне резултатот. Држам среќа се да биде во ред со вас.
Девојки аутан дозволено ли е да се користи ? Или ставате нешто друго преку лето..божем прскаа јас сум изедена целата
Да да на следниот преглед секако ке е втор скрининг ке ми измери обавезно. Но мислам штом не ми спомна дека е ризично навистина не би требало да биде. Освен препорака за колку можам да одмарам. И дабростонот по 2 таблети @Bella* даа леле како истото бебе да е. И да повторно е машко. @FreeMind нека дава мушко име.
Ок, углавном приватна болница секогаш наоѓа начин све да ти наплати, за Ремедика незнам ама за Систина баш имам став дека е перална на пари.
Јас пак, обратно искуство имам. Мене пак Ремедика, ме олупија, се изнададов на пари, а никаква услуга за тие пари. Систина сум имала повеке прегледи кои што не ми биле наплатени. Во Ремедика тоа никогаш ми се нема случено. А и неможам да ги споредам двете клиники, ниту по квалитет на услуги, ниту по услови кои ги нудат. Само цените им се приближно исти. Сум имала интервенции и во двете клиники, во Ремедика многу повеке. Но, Систина е неколку нивоа пред Ремедика, и за тоа нема што да се дискутира.
Јас у принцип одев на 3 4 дена еднаш (кога не бев бремена) Па еден период ми се среди, откако останав бремена. Е сега сум хаос.. По неколку дена не можам да одам, и следниот ден иам дијареа. И тоа по неколку пати у денот. И после пак неколку дена ништо.. па пак дијареа. И така
Mene mi pomogna sirupot Smokvan, sodrzi smokvi i slivi, dozvolen e vo bremenost, si pijam po edno kapace navecer
Не ти е ризичен цервиксот, но си знаеш и сама штом е околу 30/35 мораш малку и да си одмараш. Напнување, дигање, долго стоење и седење...хммм јок. Тој е многу досаден и знаеш на 34та недела со 22 дека ме легнаа четири недели. Само тоа гледај да не ти се деси тоа е ужасно досадно. Момче уште едно Прв предлог веднаш спремен, Иво нека биде, а? Ќе ги разработиме предлозите на генерална средба во имиња со тимот за логистика. Трето девојче ќе биде здравје во 2023
Јас цел живот имав проблем.. Спас најдов со киви и суви сливи.. Секое утро јадам 5-6 суви сливи и 5-6 урми.. Цела бременост пијам секој ден по литро јогурт Баланс и немам никаков проблем.
Овошје помага и кисело млеко, само првата вредност на шеќер не беше добра па морав да пазам и затоа лененото да е живо и здраво
Јас го мелам лененото семе, го ставам во јогурт да одстои десетина минути и потоа го јадам... Ноќе пред спиење јадам по две киви и немам никакви проблеми.
Јас не се слагам дека државните се генерално катастрофа, до докторот е пред се. И иако можам да си дозволам, не гледам зошто да им го полнам буџетов на приватњациве, а за возврат ќе го добијам истиот третман и резултат. Дури во последно време повеќе се жалат од приватните, а и мое искуство со приватни до сега не било нешто посебно. Подобро ќе збркам врски во државна, отколку бесцелно да фрлам пари во приватна клиника. Мое мислење само.
И јас така размислував, верувај дека не е бесцелно. Се согласувам дека е прескапо и не добиваш којзнае што за тие пари ама поготово за пораѓај многу значи човечкиот однос. Не знам дали ти е прво или второ дете и дали имаш искусено ама јас од моето искуство не знам како ќе завршев ако не бев во приватна болница. Може физички ќе бев здрава ама психички долго ќе имав проблеми. Во државна да, со врски верувам дека пораѓајот убаво ќе помине ама пак остануваш на милост на сестрите после тоа. Со второ би идела во државна веќе знам што и како, а за првото не жалам ни денар 'фрлен' во болницата.
Секој има свое мислење и искуство моето за државна нажалост е лошо .Не жалам што ги дадов парите и за првата и за оваа бременост во систина искрено најбитен ми е односот за време на пораѓајот и после него со мене и со бебето ,а од тоа сум презадоволна таму.