Zavisi bebenceto Kako e namesteno. Moeto si sedi, isto kako brat mu, aber nema glavicno da se namesti, doktorkata mi vika spremaj se i ovoa so gazeto da izleze. ☺️☺️ Nekogas osekam dolu levo, nekogas gore desno pa kako nezni dvizenja, posebno koga ke se najadam blago, kisela voda ako se napijam ili kafence, obavezno. Ama cudna rabota, koga sum sama retko koga e aktiven, ama cudo edno koga ke si dojde tatko mu od rabota, togas naglo pocnuva. Izgleda e sreken so si dosol taticko
Не знам дали и некоја друга го има истиот проблем, и дали е поради бременоста, но во последниве 2 месеци косата премногу ми се оштети, ми стана премногу сува буквално како метла, а пред 2 месеца се шишав. Додека повеќето во бременоста се мачат со мрсна коса, мислев дека и јас ќе го имам тој проблем, мојата стана премногу сува, и не знам како да си помогнам?
Јас имам премногу мрсна коса дури и ако два пати ја поминам со шампон да биде убаво измиена ме чеша цела глава и како корупки дури се прават. Од кога останав бремена косата ми се згусна и не ми се мрси толку. Пробај маска за коса да користиш и капки силиконски јас барем така си ја одржувам и ако си во можност скрати ја малце и види како ќе биде
Да ве известам како ми помина рутинскиот ултразвук... Машко! Длабоко во себе знаев, иако повеќето ме убедуваа дека ќе биде девојче, ама си ќутев додека не се потврди официјално. Здраво, право и енергично. Не престана да ме боксира и да клоца. Тешко мене! За крварењето што пишав претходно, најдоа два типа на бактерија. Едната ја третирам со антибиотици, за другата не е потребен третман, но ќе морам да примам пеницилин веднаш пред пораѓај за да не се зарази малиот.
Исто и мене, и косата и лицето премногу суви. Нормално е, кај некои станува помрсна, а кај некои посува.
Зависи кај некого е посува, а кај некој е помрсна. Од хормоните е. Пред бременост доста ми се мрсеше косата, сега е нормализирана, исто и лицето ми се исчисти и не ми е така мрсно. Ако многу ти смета сувата коса, земи почесто маски користи, или силиконски капки и многу течности пиј.
Дали некоја од вас се соочила со болка во сакроилиачен зглоб, заден дел на карлица,кај што се спојува сакрална коска и карлица ,и надолу цела нога . Не можам да стоам и одам многу боли, и како сте се справиле?
Nema vo Kicevo zatoa me prajka maticniot ginekolog vo Drzavna bolnica Skopje za vtor Skrinig ama posto maka macam so pritisokot i ne bi sakala da patuvam do Skopje pa sakav da prasam dali ima vo Ohrid ili Bitola poblisku mi se nekako moze i na privatno
Исто и кај мене. Јас имав отсекогаш многу густа и сува коса, плус плава ми е и долга ама со добар фен и преса секогаш сум ја средувала. Сега во бременост ми е ужас, уште посува, подива и не се средува, два пати ја шишав и врвовите ги ретчев и џабе, вчера ја пеглам со професионална преса и никако да легне , да добие форма - ужас и затоа све собрана ја носам горе... Па ни фарба не фаќа убаво, коренот ми е за нигде .
Пробувам со вежби истегнување ,барав на интернет, додека лежам е добро станувам неколку чекори и пак истото.... 26+4 сум кај е 40....
Се лечи со пеницилин, но постои можност пак да се појави. Затоа сакаат да ми дадат пред пораѓај, само поради детето.
Sto e toa cerviks??? Lelee ama sum glupa prva bremenost mi e, citam non stop za se ama za toa ne sum cijala :/
Јас на 27ми треба да правам брис за стрептокока. Тој последниот брис, што се прави во 35та недела. Рачунав ако не дај боже имам нешто дека ќе може да се излечи во тие неколку недели
e za toa nitu se mi merile, nitu pak kazale nesto. Iako imam miomi i cisti operacija praveno pred 2 godini i se si se nadevam ako si me citala deka nesto ne se videle ubavo na eho pa nepotrebno me isplasija. belki ke dobijam ubavi rezultati